Yoghurt dressing, dit maak je makkelijk zelf! In de supermarkt kun je diverse dressings met yoghurt kopen. Van magere yoghurt dressing tot een kruiden dressing. Met het oog op het salade seizoen, geef ik je een recept om zelf deze dressing te maken. En de smaak bepaal je zelf.
Yoghurt als basis voor een dressing
Voor de yoghurt dressing heb je een paar basis ingrediënten nodig. De smaak valt of staat bij de keuze voor de yoghurt. Een magere yoghurt maakt de dressing calorie arm, maar is ook zuurder van smaak. In dit recept is Griekse yoghurt met 2% vet gebruikt. Het spreekt voor zich dat de 5% of 10% ook gebruikt kunnen worden.
Smaakmakers in de dressing
De citroen maakt de dressing lekker fris. Een alternatief is een scheutje witte azijn. In mijn tuin groeit verse peterselie. Dit kruid komt veel terug in mijn recepten. Je kunt dit kruid ook vervangen door bieslook. Heb je geen verse kruiden, gebruik dan gedroogde kruiden. De verhouding is 1 eetlepel vers of 1 theelepel gedroogd. Als laatste voeg je mosterd, knoflookpoeder en uienpoeder toe.
De zelfgemaakte yoghurt dressing is heerlijk bij alle soorten sla. Met name bij een ouderwetse ijsbergsalade met komkommer en tomaat.
Yoghurt dressing
Ingrediënten
- 4 eetlepels Griekse yoghurt 2 %
- 1 eetlepel vers gehakte peterselie
- 1 eetlepel vers geperst citroen
- 1 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- snufje zout en peper
- 2 eetlepels water
Bereiding
- Meng alle ingrediënten door elkaar en proef de dressing. Breng eventueel op smaak met extra citroensap, mosterd of kruiden. Gebruik de hoeveelheid dressing naar behoefte. De portie is genoeg voor 4 personen.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor