5 uit 1 beoordeling
20 min
oventijd 10 min

Geitenkaas pakketjes in filodeeg

Het aftellen naar kerst is nu echt begonnen. Voor het kerstdiner kies ik graag voor feestelijke gerechtjes die makkelijk klaar te maken zijn. Het liefst bereid ik zoveel mogelijk van te voren voor, zodat ik ter plekke zo weinig mogelijk hoeft te doen. Vandaag praat ik jullie even bij over de kerstrecepten van dit jaar, onder het genot van een lekker hapje: de geitenkaas pakketjes in filodeeg met een heel bijzonder ingrediënt.

Alle kerstrecepten zijn inmiddels op de foto gezet. Net als andere jaren heb ik allerlei losse gerechtjes bedacht, zodat je lekker kunt mixen en matchen met je eigen favoriete recepten. Wat kun je dit jaar verwachten?

Op de planning staan twee voorgerechten, een feestelijke borrelplank en twee hoofdgerechten waarvan 1 zelfs vegan! Voor het dessert staan twee heerlijke recepten klaar en ook wordt het kerstontbijt niet vergeten. Daarbij komt er nog een mooi artikel online, hoe je zorgt voor zo min mogelijk stress met kerst.

Geitenkaas pakketjes met filodeeg is een feestelijk voorgerecht voor kerst of een diner. Het filodeeg pakket bevat een verrassend ingrediënt: lemon curd.

De geitenkaas pakketjes is dus het eerste voorgerecht van dit jaar. In de filodeeg pakketjes zit naast de geitenkaas een verrassend ingrediënt, namelijk lemon curd! Mijn collega Bo tipte mij over die combinatie. Dit is mij toch een partij lekker!

Zo geef je de geitenkaas pakketjes net even die extra touch. Van zichzelf zien de filodeeg buideltjes er feestelijk uit, dus zet dit gerecht maar op de kerstmenu planning. De lemon curd kun je vinden bij de jam of maak het zelf. Voor de lemon curd staat namelijk een recept online staan.

Geitenkaas pakketjes met filodeeg

Ingrediënten

4 personen
  • 4 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • 180 gram geitenkaas rolletje
  • 4 theelepels lemon curd
  • 4 walnoten
  • 75 gram rucola slamelange
  • 2 eetlepels walnoten olie of extra virgine olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels honing
  • dressing van honing mosterd, citroen en noten olie

Extra nodig

  • Keukentouw

Hoe maak je geitenkaas pakketjes met filodeeg

  • Ontdooi de vellen filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de geitenkaas in 4 stukjes. Neem een vel filodeeg en smeer de randen in met olijfolie. Leg in het midden het stukje geitenkaas, smeer 1 theelepel lemon curd erover en druk een walnoot erop.
  • Vouw de randen naar elkaar toe, dichtknijpen en voorzichtig een slag draaien. Bind een stukje keukentouw eromheen, zodat ze in de oven goed vast blijven zitten. Bak in 10 minuten goudbruin in de oven.
  • Maak ondertussen de dressing met de olie, mosterd, honing en citroen. Proef en breng op smaak met een snufje peper en zout. Hussel de dressing door de slamelange. Verdeel over 4 borden. Zet de geitenkaas pakketjes erop en serveer.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: Ontdooi het filodeeg in de verpakking in de koelkast. Snijd de geitenkaas voor de filodeegpakketjes en bewaar in de koelkast. Maak ook alvast de dressing voor de sla.
    Ter plekke verwarm je de oven. Zet alle spullen klaar, behalve het filodeeg. Start de bereiding van dit recept vanaf stap 3. Maak het eerste geitenkaas buideltje en bewaar de rest van het filodeeg onder een vochtige theedoek.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.