• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Stoofperen zonder suiker

Stoofperen zonder suiker

november 4, 2013 door Linda 25 Reacties

Stoofperen zonder suiker, dat kan toch niet? Jawel hoor, er zijn genoeg alternatieven om de stoofperen lekker zoet en smakelijk te maken. Gebruik de Gieser Wildeman, dit peertje heeft van zichzelf een zoetere smaak. Dit recept past goed in mijn filosofie om met kleine aanpassingen je eetpatroon lekker & gezonder te maken. De suiker is vervangen door biologische diksap. Dit is ingedikt vruchtensap. Niet te verwarren met siroop of limo waar suiker aan is toegevoegd.

Een andere optie is om de suiker te vervangen door honing of ahornsiroop. Dit laatste is een natuurlijke suikervervanger, iets minder zoet met lichte caramel smaak. Toevallig had ik ook nog dadels in huis. Ze staan bekend als een vervanger voor suiker. Kook ze mee met de peertjes. De dadels geven zo hun eigen natuurlijke “zoetje” af aan het vocht.

Stoofperen zonder suiker

  • Ongeveer 1 kilo Geiser Wildeman
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 dadels
  • stukje citroenschil
  • 1 dl biologische diksap appel zwarte bes (zonder toegevoegde suiker)
  • Optioneel: stukje gember van 1 cm

Hoe maak je stoofperen zonder suiker?

  1. Schil de peren en verwijder klokhuis
  2. Doe het fruit in een pan met dikke bodem en zorg dat peren net onder water staan
  3. Snijd dadels in kleine stukjes
  4. Voeg kruidnagels, kaneel, dadels, citroenschil en diksap toe. Optioneel ook het stukje gember.
  5. Laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven tot de peertjes zacht zijn.
  6. Verwijder de kruidnagels, kaneel, citroenschil en gember. Serveer nog warm of laat afkoelen.

Tip: Bij de natuurwinkel kan je ook terecht voor suiker alternatieven zoals oerzoet. Dit is onbewerkt gedroogd sap van suikerriet. Hierdoor zijn vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen behouden. Erg populair onder foodbloggers is het gebruik van kokosbloemsemsuiker. Dit wordt gemaakt van de zoete sap van de kokosnootbloesem. Niet goedkoop maar wel verslavend lekker.

Tip: Stoofperen kan je makkelijk invriezen. In de vriezer zijn ze 3 maanden houdbaar.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Stoofperen zonder suiker

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DESSERT, KERST, PASEN Tags: dadels, diksap, hoe maak je stoofperen zonder alcohol, hoe maak je stoofperen zonder suiker, kerst, recept, Stoofperen, stoofperen recepten, suikervrij, zonder suiker

Lees Interacties

Reacties

  1. Kim zegt

    november 4, 2013 om 3:16 pm

    Dit ga ik zeker binnenkort maken! gek op stoofperen♡
    nu een gezonde variant, ik ben blij! 😀

    Beantwoorden
  2. Annem zegt

    december 3, 2013 om 10:50 pm

    Mmmmmm

    Beantwoorden
  3. Adri zegt

    december 20, 2013 om 7:40 am

    Ben vanmorgen toevallig op je site terecht gekomen
    Heerlijke recepten bedankt .voor die stoof peertjes kam ik daar ook
    Gember poeder voor gebruiken?dat heb ik in huis.en hoeveel dan?groet Adri

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 20, 2013 om 8:34 am

      Hi Adri, dank voor je compliment. De verhouding van 1 cm verse gember is een halve theelepel gemberpoeder. Succes ermee en laat je weten hoe het smaakte? Groeten, Linda

      Beantwoorden
  4. kaaaaat. zegt

    augustus 24, 2014 om 1:47 am

    Helemaal blij met dit recept, eindelijk stoofpeertjes zonder suiker! Heeerlijk! Ik heb zonnatura zwarte bessensap gebruikt, smaakte lekker, wel wat dun.. tips om het verantwoord te laten binden? Durfde er geen arrowroot aan toe te voegen.. bang voor mislukking!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 25, 2014 om 1:58 pm

      Hi Caatje, ik heb geen idee hoeveel zwarte bessensap je gebruikt hebt. Ik doe er normaal diksap bij. Misschien is het een idee om iets minder water te gebruiken? Ik bind het sap van de stoofperen normaal niet, dus kan je er ook geen tips voor geven. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  5. Sanne zegt

    oktober 2, 2014 om 4:41 pm

    Klinkt heel heel heel erg fijn!

    Beantwoorden
  6. Chantal zegt

    oktober 14, 2015 om 4:28 pm

    Lekker hoor! Ik gebruik zo’n flesje zwarte bessensap, is zoeter als de rode. Met flink speculaaskruiden of kaneel en dan aanvullen met water.
    Paar uurtjes koken tot ze lekker zacht zijn en het vocht helemaal in laten koken tot het een sausje is geworden. Dan de peertjes er weer eventjes bij doen om heet te maken, in de schone potjes doen die al klaar staan, met vuurvaste handen de deksel erop en op zijn kop zetten.
    Hele jaar door peertjes!
    Of gewoon in een bakje doen en in de vriezer. Kun je ook het hele jaar door eten. Heerlijk hoor!
    Met gember en dadels ga ik ook proberen!

    Beantwoorden
  7. Gert Wiegman zegt

    november 8, 2015 om 6:45 pm

    Hoe zo zonder suiker. In biologische diksap, honing en ahornsiroop zit ook suiker. Je lichaam merkt het verschil echt niet.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 9, 2015 om 10:39 am

      HI Gert, dat klopt. Dit is een van mijn eerste recepten en inmiddels heb ik zelf meer kennis gekregen. Mijn keuze zou altijd wel zijn om diksap te nemen zonder toevoegingen, altijd beter dan al die siropen waar suiker aan is toegevoegd. Een andere optie is CoolBear een siroop met biologische stevia. De cassis variant zou ook goed bij de peertjes passen.

      Beantwoorden
  8. Anke zegt

    november 9, 2015 om 1:48 pm

    Wat een super recept. Het hele huis rook naar kaneel. Ik eet mijn hele leven al stoofperen. Waarom altijd suiker? Ze zijn zelfs lekkerder met jouw recept. Ik heb crombach appel-peren diksap gebruikt, ook prima.
    Leve het internet, en leve de stoofpwren zonder suiker.

    Beantwoorden
  9. Lia de Ruiter zegt

    januari 1, 2016 om 11:20 pm

    Bedankt voor dit inspirerende recept! Ik heb het grotendeels gevolgd, maar ik heb het diksap achterwege gelaten. In plaats van citroenschil heb ik sinaasappelschil gebruikt. Ook een kardamompeultje leeggehaald en de zaadjes erbijgedaan. 4 dadels i.p.v. 2. En een steranijs meegekookt + een zoet appeltje in stukjes. Ik heb het wel ongeveer 6 uur op een heel klein pitje laten sudderen. Prachtig rode zoete peertjes! Echt zonder enige zoetstof!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 3, 2016 om 8:50 am

      Oh lekker die kardemom en steranijs erbij, dat doe ik een volgende keer ook.

      Beantwoorden
  10. Maaike zegt

    november 2, 2016 om 1:09 pm

    lekker recept. Mijn ervaring is dat stoofperen ook mierzoet worden zonder enige zoete toevoeging, als je ze maar lang genoeg (3 uur) opzet. Ik heb er kaneel, gember en citroensap bij gedaan. Diksap is onnodig.

    Beantwoorden
  11. Els Bontje zegt

    november 17, 2016 om 1:35 pm

    Ik lees veel over lekker lang koken maar wat is het resultaat als ik de snelkookpan gebruik?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 18, 2016 om 11:33 am

      Hi Els, het lijkt mij dat je de peertjes ook in de snelkookpan kunt klaarmaken. Hiermee verkort je de tijd aanzienlijk. Je kunt het beste even googlen of er een recept is met stoofperen uit de snelkookpan. Gr. Linda

      Beantwoorden
  12. Wilma zegt

    december 19, 2017 om 10:47 am

    Ik gebruik geen enkele toevoeging bij stoofperen. Neem wel altijd Gieser Wildeman peertjes, maar vind ze altijd zoet genoeg zonder extra toevoegingen.

    Beantwoorden
  13. Hanneke van Ommen zegt

    januari 5, 2019 om 9:14 am

    Hoi,

    Als je diksap en dadels toevoegt ipv suiker maakt dat voor het effect op je bloedsuikerspiegel geen verschil met het gebruik van kristal suiker. Ook deze zoete ingrediënten worden door je lichaam als gewone kristalsuiker verwerkt.
    Het is natuurlijk hartstikke lekker maar “stoofperen zonder suiker” dekt dan niet helemaal de lading.

    succes!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 21, 2019 om 4:22 pm

      Hey Hanneke, dit blog is uit mijn begintijd van 5 jaar geleden. Het ging erom dat je geen extra suiker toevoegt, zoals bij een gewone stoofpeer wel gebeurd. Ik zal binnenkort even een update bij dit recept plaatsen, zodat duidelijk is hoe ik dit bedoeld heb. Gr. Linda

      Beantwoorden
  14. Thyrza zegt

    januari 18, 2019 om 1:14 pm

    Hoi,
    Die stoofpeertjes heb ik onlangs gemaakt. Heerlijk was het. Groeten Thyrza

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 21, 2019 om 4:00 pm

      Fijn om te horen Thyrza.

      Beantwoorden
  15. Erica zegt

    oktober 4, 2020 om 9:16 am

    Ik heb ze niet geschild. Was ook heerlijk.
    Ik heb ze in vieren gesneden en ze waren met een uurtje gaar.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 6, 2020 om 11:05 am

      Nou klinkt goed Erica, lekker.

      Beantwoorden
  16. Linda Geldhof zegt

    december 2, 2020 om 3:50 pm

    Ik zou graag perensap willen bewaren in glazen flessen met schroefdop. Ik heb een fruitigers waarmee ik de peren kan ontsnappen. Graag recept voor de bereiding aub?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 15, 2020 om 2:21 pm

      Helaas heb ik daar geen recept voor. Ik advies je hiervoor even te googlen. Succes.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel Zuurkoolschotel met ananas en kaas
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.