Nog geen beoordelingen

Bladerdeegtaartjes met tonijn

De afgelopen weken zat ik in een tonijn fase. Voor mijn Bloginsiders campagne heb ik samen met 12 lezers recepten ontwikkeld met Princes vis uit blik. Via Social Media kwamen met de hashtag #kokenmetprinces tal van recepten voorbij en liep het water in mijn mond. Ondertussen heb ik zelf niet stil gezeten. Zo heb ik eerder een heerlijke Italiaanse bonensalade met tonijn gemaakt en tonijnburgers. Voor mijn laatste recept bladerdeegtaartjes met tonijn is een tuna melt (warm broodje met tonijn en gesmolten kaas) de inspiratiebron geweest.

Voor dit gerecht wordt geen pan aangeraakt en toch staat er een smakelijke warme maaltijd op tafel. Ideaal voor na een drukke werkdag als je niet zoveel zin hebt om te koken. Het enige dat je hoeft te doen is het bladerdeeg uit de vriezer te halen, de oven voor te verwarmen en ondertussen de ingrediënten snijden. Vervolgens worden de plakjes bladerdeeg gevuld en bak je de taartjes af in de oven. Lekker makkelijk toch?

Bladerdeegtaartjes met tonijn en kaas

Vis uit blik is veelzijdig en dat hebben mijn Bloginsiders ook laten zien. Zo vind ik de tonijn loempia’s met rode ui, wortel, maïs en mierikswortel van Anne helemaal te gek. Emily heeft een super origineel idee bedacht om hartige soesjes met tonijn te maken. Richelle heeft een salade met tonijn versie 2.0 gemaakt. De schaal ziet er meer dan lekker uit. En de lunch van Simone met tonijn koekjes lust ik ook wel.

Bladerdeegtaartjes met tonijn

En de winnaar is…

Jullie zijn vast heel benieuwd wie het winnende recept voor het Weekendje weg gewonnen heeft van € 250,- Laat ik eerst even zeggen dat ik onwijs genoten heb van het bekijken van alle foto’s. Een keuze maken was nog best lastig. Alleen kan er maar één de winnaar zijn en dat is Hanne. Niet alleen heeft ze lekkere recepten bedacht, van de foto’s begin ik direct te watertanden. Zet de ingrediënten voor de spaghetti met tonijn pastasaus alvast op de boodschappenlijst voor deze week. En de frittata Niçoise met tonijn is een toffe twist op de Franse salade. Geniet lekker van je weekendje weg Hanne!

Bladerdeegtaartjes met tonijn

Ik kan mij voorstellen dat jullie inmiddels een beetje trek gekregen hebben na al die foto’s. Daarom snel het recept. Zo zat ik eerst nog met mijn hoofd in vakantiesferen met Italiaanse bonensalade. Vandaag is het feest voor Hanne en daar hoort natuurlijk taart bij. Kijk maar mee hoe je deze hartige taartjes met tonijn kunt maken.

Bladerdeegtaartjes met tonijn en kaas

Bladerdeegtaartjes met tonijn

Ingrediënten

4 personen
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 blikjes Princes tonijnmoot op olie (MSC)
  • 1 sjalotje
  • 2 tomaten
  • 20 zwarte olijven
  • 1 avocado
  • 200 gram cheddar kaas (of een andere pittige kaas)
  • 1 ei

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien. Ondertussen bereid je de vulling voor.
  • Laat de blikjes tonijn uitlekken.
  • Snijd het sjalotje in stukjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de olijven in ringetjes.
  • Halveer de avocado. Verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Rasp het stuk cheddar en houd een handje kaas apart.
  • Hussel de tonijn, sjalotje, tomaten, olijven, cheddar en avocado door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg. Strooi een beetje kaas erop. Vouw de punten over het beleg heen.
  • Klop een eitje los en smeer over het bladerdeeg.
  • Bak de bladerdeegtaartjes met tonijn in 20 minuten goudbruin.

Linda’s Tips

  • Tip: koop blikjes vis met MSC logo. Deze vis is afkomstig van duurzaam gevangen vis en heeft als doel om het visaanbod ook voor de toekomst te garanderen.
Bladerdeegtaartjes met tonijn en kaas

Dit artikel van bladerdeegtaartjes met tonijn betreft een samenwerking met Princes. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.