Plukbrood met Parmezaanse kaas

Zelf plukbrood maken, wie vind dit nu niet leuk? Een heerlijk borrelbrood presenteren bij een feestje of borreltje is altijd een goed idee. Eventueel lekker met een dip erbij. Voor ditplukbrood met Parmezaanse kaas heb ik een experimentje uitgevoerd met brooddeeg in blik. De croissantjes in blik is bekend, maar wist je dat er ook blikjes zijn voor witte bolletjes?

Voor een lekkere hartige smaak smelt je boter met uienpoeder, Italiaanse kruiden, knoflook en Parmezaanse kaas natuurlijk. Het deeg rol je door dit goddelijke goedje en leg je op een bord of tulbandvorm in een krans. Met kerst wil ik een zoete variant van dit brood maken. Ik blijf dus nog even experimenteren in de keuken.

Borrelbrood met Parmezaanse kaas

Plukbrood met Parmezaanse kaas

recept voor 1 borrelbrood

  • 1 blik Danerolles Petit Pains White
  • 25 gram roomboter
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje zout
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra voor garnering

Stappen om plukbrood met Parmezaanse kaas te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Verwijder de verpakking van het blikje. Haal het deeg eruit. Snijd 1 bolletje in 4 stukjes.
  3. Verwarm de boter op een laag vuur in een pannetje.
  4. Voeg de uienpoeder, Italiaanse kruiden, snufje zout, knoflook en kaas toe en roer goed door elkaar.
  5. Vet een blik in. Ik heb gekozen voor een tulband/puddingvorm voor een mooi rond brood. Gebruik eventueel een taartvorm met een rond ovenvast schaaltje in het midden.
  6. Rol 1/3 van de deegbolletjes zorgvuldig door het kaaskruidenmengsel en leg in de vorm. Herhaal dit met de rest van de deegbolletjes, zodat het mengsel op is. Schaaf nog extra Parmezaanse kaas over het deeg.
  7. Zet de vorm of bord in de oven 20 minuten en bak het brood bruin.Plukbrood met Parmezaanse kaas

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Zelf plukbrood maken met deeg voor witte bolletjes. Kijk snel hoe je dit borrelbrood met kaas maakt.Plukbrood met Parmezaanse kaas

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.