Nog geen beoordelingen

Zalm met pasta en avocado

Voor mij is variatie in eten belangrijk. Niet alleen om verschillende vitamines en mineralen binnen te krijgen, maar ook vanwege de smaak. Elke week hetzelfde eten is zo saai. Om die reden ben ik juist ook een blog gestart om andere (lees jullie) te inspireren. Daarbij daag ik mezelf uit om weer eens iets anders te eten, zoals deze zalm met pasta en avocado.

Van huis uit heb ik niet geleerd om vis te eten. Ok, dan reken ik het lekkerbekje na een bezoekje aan Zandvoort niet mee of de vissticks op donderdagavond. Zodra er vis bij ons op tafel staat, is dit 9 van de 10 keer zalm. Niet zo gek eigenlijk want dit roze visje is smaakvol en goed te combineren met groente, pasta of in een Oosters wokgerecht.

In dit vis recept wordt een avocado tomaten salsa gecombineerd met zalm en spaghetti. De kleuren op het bord is best fijn zo in deze donkere herfstdagen.

Zalm met pasta

Zalm met pasta met avocado

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 kleine rode uien
  • 1 eetlepel olijfolie extra virgine
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • snufje peper en zout
  • 4 trostomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gesneden basilicum
  • 1 rijpe avocado
  • 300 – 400 gram zalmfilet
  • 320 gram spaghetti

Optioneel

  • pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de uien in stukjes. Meng de olijfolie, balsamico azijn, peper en zout met de uien. Zet even apart.
  • Snijd de tomaten in stukjes en snijd de knoflook fijn. Combineer de balsamico uitjes met de tomaten en knoflook. Laat 10 minuten intrekken.
  • Kook de spaghetti in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de zalmfilet(s) op middelhoog vuur in 6-8 minuten gaar. Keer halverwege. De zalm mag van binnen nog rosé zijn.
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes.
  • Hussel het uien tomaten mengsel door de spaghetti. Verdeel over 4 borden, strooi de avocadoblokjes erover toe en leg de zalmfilet in stukken erop.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.