• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Kweeperen jam

De combinatie van kweeperen en manchego is klassiek. Dit kaasje heeft een pittige zilte smaak en de zoete kweeperen jam zorgt voor een mooie smaakbalans.

oktober 4, 2019 door Linda Reageer

Mijn buurvrouw appt: “Lin, wil je kweeperen hebben?” Ik moest echt even nadenken. Wat moet ik met kweeperen? Voor alles is een eerste keer. Na 6 jaar bloggen, maak ik voor het eerst iets met kweeperen. De kweeperen jam is een goddelijke goedje voor bij een stukje kaas zoals Manchego of gewoon op de boterham.

Laat ik even eerlijk zijn, ik had geen idee wat een kweepeer was. Het is familie van de appel, peer en lesterbes. De vrucht heeft een soort vilten laagje. Je kunt het niet rauw eten en is moeilijk te snijden. Ik zat letterlijk met mijn handen in het haar. Wat ga ik er toch mee doen?

Het boek Jam en Zuur bood uitkomst. Bij het maken een jam komt dit boek altijd op het aanrecht. De kweepeer mag met schil en klokhuis gekookt worden. De smaak is verrassend. Je proeft peer, kaneel en honing echt te gek.

De combinatie van kweeperen en manchego is klassiek. Dit kaasje heeft een pittige zilte smaak en de zoete jam zorgt voor een mooie smaakbalans. Neem de volgende keer de kweeperen dus mee als je ze tegenkomt in de supermarkt of op de markt.

De combinatie van kweeperen en manchego is klassiek. Dit kaasje heeft een pittige zilte smaak en de zoete kweeperen jam zorgt voor een mooie smaakbalans. Kweeperen jam

voor 3 potten

  • 650 gram kweeperen
  • sap van 1/2 citroen
  • 500 gram geleisuiker

Stappen om kweeperen jam te maken:

  1. Was de kweeperen onder stromend water en gebruik een schone droge theedoek om het donslaagje te verwijderen.
  2. Snijd de kweepeer met schil en klokhuis in stukjes.
  3. Voeg de kweepeer toe aan een pan met dikke bodem. Voeg het citroensap toe en vul aan met water totdat de kweepeer net onderstaan. Breng aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken totdat het fruit zacht is.
  4. Zeef het fruit in delen boven een grote kom. Wrijf met een lepel het vocht en wat vruchtvlees uit de stukken peer.
  5. Meet de hoeveelheid opgevangen vocht, want per 500 ml vocht mag je 450 gram geleisuiker toevoegen. Breng de kweepeer met suiker opnieuw aan de kook in een schone pan met dikke bodem. Laat de gelei 4 minuten goed doorkoken. Roer af en toe met een pollepel.
  6. Om te checken of de jam goed geleert maakt Philippine gebruik van de schoteltjes test. Terwijl de jam kookt zet je een schoteltje in de vriezer. Na de kooktijd schep je een lepel jam op het koude bordje. Trek er met je vinger een streep door. Als de jam niet samenvloeit dan is de jam klaar. En anders kook je de jam nog even goed door op hoog vuur.
  7. Vul de potten tot aan de rand met de kweeperen jam. Voeg eventueel gemorste jam aan de buitenkant goed weg.
  8. Sluit de potten goed af en laat 10 minuten op hun kop staan. Laat afkoelen en bewaar de potten op een droge, donkere plek. De kweeperen gelei is zeker 6 maanden houdbaar.

De combinatie van kweeperen en manchego is klassiek. Dit kaasje heeft een pittige zilte smaak en de zoete kweeperen jam zorgt voor een mooie smaakbalans.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf kweeperen jam maken. Een kweeperen recept voor confituur om zelf te maken. Lekker voor bij een stukje kaas.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+
Recept: Philippine van der Goes| Foto credits: My Lucie
Dit blog bevat affiliate links

Categorie: SNACK Tags: jam, kweeperen, zelf jam maken

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.