Nog geen beoordelingen

Spaghetti met verse worst

Het lievelingseten van zoonlief is spaghetti bolognese. Op vakantie na een paar dagen pizza, barbecue en andere campingrecepten vraagt hij om zijn favoriete pasta. Nu kan ik mijn favo pastasaus die 1,5 uur pruttelt in de oven op vakantie niet maken. Voor een snellere versie ga ik dan graag voor een spaghetti met verse worst.

In Italië (en waarschijnlijk in meer Europese landen) kun je zelfs in de supermarkt fantastische verse worst kopen. Wij vinden een worstje braden op de barbecue altijd zo’n gedoe. Voor je het weet is de worst weer aangebrand. Ik vind het ideaal om het vlees van de worst te gebruiken als vervanger voor gehakt in de saus. Zo is de pastasaus direct goed op smaak gebracht.

Ben je op zoek naar meer makkelijke vakantie recepten? Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten.

E-book Koken op de camping

15 makkelijke recepten voor op de camping. Op vakantie willen we graag makkelijk en vooral lekker eten. In dit kookboekje maak ik graag gebruik van lokale ingrediënten of ik maak een campingversie van een klassieker. Het liefst met zo min mogelijk ingrediënten en een simpele bereiding.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
e book koken op de camping
Spaghetti met verse worst

Spaghetti met verse worst

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram spaghetti
  • zout
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 4 saucijzen (favoriet is Italiaanse venkelworst – salsiccia al finocchietto)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Pak de grootste pan, vul deze met water en breng aan de kook. Vergeet niet om de deksel erop te doen, dit zorgt ervoor dat het water sneller kookt. Heb je een waterkoker, gebruik deze dan om water te koken. Voeg de spaghetti toe en bereid volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg het zout pas toe, nadat het water kookt.
  • Snijd ondertussen de uien in stukjes en hak de knoflook grof. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de uien en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus even pruttelen.
  • Snijd de worstjes open en maak van het vlees kleine balletjes. Voeg deze toe aan de saus en laat de balletjes in 10 minuten gaar koken. Roer af en toe.
  • Giet de spaghetti af en serveer met de saus.

Linda’s Tips

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.