Spaghetti met verse worst

Het lievelingseten van zoonlief is spaghetti bolognese. Op vakantie na een paar dagen pizza, barbecue en andere makkelijke camping maaltijden vraagt hij om zijn favoriete pasta. Nu kan ik mijn favo pastasaus die 1,5 uur pruttelt in de oven op vakantie niet maken. Voor een snellere versie ga ik dan graag voor eenspaghetti met verse worst.

In Italië (en waarschijnlijk in meer Europese landen) kun je zelfs in de supermarkt fantastische verse worst kopen. Wij vinden een worstje braden op de barbecue altijd zo’n gedoe. Voor je het weet is de worst weer aangebrand. Ik vind het ideaal om het vlees van de worst te gebruiken als vervanger voor gehakt in de saus. Zo is de pastasaus direct goed op smaak gebracht.

Ben je op zoek naar meer makkelijke vakantie recepten? Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten.

Download button

Spaghetti met verse worst

Spaghetti met verse worst

Recept voor 4 personen:

 • 300 gram spaghetti
 • zout
 • 2 uien
 • 1 teentje knoflook
 • olijfolie
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 4 saucijzen (favoriet is Italiaanse venkelworst – salsiccia al finocchietto)

Stappen om spaghetti met verse worst te maken:

 1. Pak de grootste pan, vul deze met water en breng aan de kook. Vergeet niet om de deksel erop te doen, dit zorgt ervoor dat het water sneller kookt. Heb je een waterkoker, gebruik deze dan om water te koken. Voeg de spaghetti toe en bereid volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg het zout pas toe, nadat het water kookt.
 2. Snijd ondertussen de uien in stukjes en hak de knoflook grof. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de uien en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus even pruttelen.
 3. Snijd de worstjes open en maak van het vlees kleine balletjes. Voeg deze toe aan de saus en laat de balletjes in 10 minuten gaar koken. Roer af en toe.
 4. Giet de spaghetti af en serveer met de saus.

Tip: op de blog lees je meer over10 pasta recepten voor de camping.

Spaghetti met verse worst

Gebruik verse worst om gehaktballetjes te draaien voor in een pastasaus op de camping. Iedereen lust deze spaghetti met verse worst.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.