Het begint wel op te vallen, dat prosecco bij ons thuis favoriet is. Een glaasje bubbels staat lekker feestelijk. Het verschil met champagne proef ik bijna niet en het is een stuk budgetvriendelijker. Op de blog heb ik al meerdere cocktails staan met dit heerlijke bubbeltje zoals een limoncello prosecco of een prosecco met munt en framboos. Demimosa is de volgende in de rij van prosecco cocktails.
Een mimosa is eigenlijk een cocktail met champagne, verse jus d’orange en een scheutje cointreau. Ik geef er een draai aan door prosecco ijsklontjes met aardbei te maken. Dit ziet er altijd zo leuk uit in het glas. Persoonlijk ben ik niet zo’n liefhebber van sterke drank dus een scheutje likeur laat ik liever achterwege. Kijk wat bij je past.
Mimosa – prosecco met jus d’orange
Ingrediënten
- 10 aardbeien
- 100 + 400 ml prosecco
- 400 ml verse jus d’orange
- optioneel: limoncello of cointreau
Bereiding
- Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel over de ijsblokhouder. Giet prosecco erover en zet 4 tot 6 uur in de vriezer. Sluit de prosecco goed af.
- Mix de rest van de prosecco met de jus d’orange. Verdeel de prosecco ijsklontjes over de glazen. Giet voorzichtig de mix erbij. Serveer direct.
Linda’s Tips
- Tip: Voeg eventueel een scheutje likeur toe voor als je het drankje sterker wilt maken of maak de mimosa minder sterk door 2/3 jus d’orange en 1/3 prosecco te gebruiken.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie