Even offline – kijkje in mijn leven juli & augustus

Het lijkt wel maanden geleden dat ik mijn laatste kijkje in mijn leven schreef. Het is echt even tijd voor een persoonlijke update. Mijn voornemen van deze zomer was tot rust komen, lekker settelen en genieten van de kids. Of mij dit gelukt is? Zeker! Ik ben gewoon even offline gegaan.

Voor de vakantie heb ik mijn blogs en social media berichten klaargezet. Alleen mijn Instagram berichten zette ik “live” online om vervolgens direct weer te verdwijnen. Voor het eerst dat ik zelfs geen Instagram stories heb geplaatst en nu kom ik er ook achter dat er nauwelijks foto’s gemaakt zijn van deze periode. Gelukkig heb ik nog wel wat kunnen vinden. Neem je ook eenkijkje in mijn leven van deze zomer?

Om eerlijk te zijn was ik behoorlijk moe voor de vakantie. De afgelopen maanden vond ik vrij pittig. Niet alleen omdat er continue mensen in mijn huis liepen, maar ook om van het nieuwe huis een eigen plekje te maken. Een vriendin verwoordde dit heel goed: je voelt je ontheemd in je eigen huis. Ik had mijn eigen spullen om mij heen, maar kon geen rust vinden en zag alleen nog maar klussen die nog niet af waren. Daarbij had ik nergens zin in en al helemaal niet in werken en koken. Dat is best lastig als je een foodblog hebt. Zelfs ter voorbereiding op de vakantie heb ik geen enkele research gedaan naar leuke restaurantjes of uitstapjes. Ik wilde even helemaal NIKS.

kijkje in mijn leven zomer 2019 3a

Manlief had dit ook door en gaf mij een geweldig cadeau: 2,5 week niet koken. Een voorwaarde: ik mocht mij ook niet bemoeien met de keuze van de maaltijd of helpen met het voorbereiden. En dat heb ik ook echt niet gedaan.

kijkje in mijn leven zomer 2019 4a

We hebben heerlijk relaxed gedaan. Italië blijft een favoriete bestemming, voornamelijk ook vanwege het eten. Van Toscane kunnen wij geen genoeg krijgen, dus wij hadden een terrassen camping uitgezocht met prachtig uitzicht vanaf het zwembad. De camping is een fijne uitvalsbasis om o.a. Florence, Pisa en Lucca te bezoeken. Het was in onze periode erg warm. Nadat we Pisa bezocht hadden met 44 graden op te teller hebben we besloten om lekker op de camping te blijven. Dat was ook precies wat ik nodig had.

kijkje in mijn leven zomer 2019 6a

Het ritme op de camping beviel mij wel. In de ochtend zat ik in alle rust voor de tent, dronk een kop koffie bij het restaurant, haalde brood en dook om 9:00 uur het zwembad in om baantjes zwemmen. Zo had ik voor het ontbijt al lekker bewogen en even quality time met mezelf gehad.

Na 1,5 week verkasten we naar een andere camping waar de beste vriendin van onze dochter ook was. We komen al jaren op deze camping en het is een heerlijke plek om tot rust te komen. Ook een lekkere coole plek want het ligt op 900 meter hoogte. De eerste zaterdag van augustus was het feest. Onze niet meer zo kleine meid werd 13 jaar! We hebben een top dag gehad met taart en pizza eten.

kijkje in mijn leven zomer 2019 7a

Eenmaal thuis is er nog veel voor mij gekookt. Dochterlief staat graag in de keuken. Ze verraste ons met pasta, burrito’s en nasi. De liefde voor bakken is nog groter. Ineens stond ze deze KinderBueno taart van BrendaKookt te maken aan de hand van een YouTube video.

kijkje in mijn leven zomer 2019 1a

De andere 4 weken van de vakantie heb ik niet zoveel spannends gedaan. Ik wilde echt even tot rust komen en ik heb die periode maar een paar dagen gewerkt. De dagen waren gevuld met uitslapen, wandelen, boeken lezen (heeellll veullll), dutjes op de loungeset, eindeloos spelletjes doen met de kids en kleine klusjes doen.

Het huis is bijna af. Een van onze laatste grote klussen is de plaatsing van een overkapping en schuur. We dachten dit in 4 dagen te schilderen, maar zijn inmiddels al 4 weken bezig. De klus is wel leuk om te doen, maar wat hebben wij ons hierop verkeken… Ik houd het eindresultaat voor ogen, dan komt het vast goed.

kijkje in mijn leven zomer 2019 2a

Zakelijk gezien was het niet zo handig om even niks te doen. Als ik niet werk, heb ik ook geen inkomen. Voor mij persoonlijk was het de beste beslissing die ik kon nemen. De batterij staat nog niet in het groen, maar het gaat de goede kant op. Ik heb weer zin gekregen in koken. Ik heb zelfs een paar nieuwe receptjes uitgeprobeerd. Niet voor de blog, maar gewoon voor mezelf.

Kijkje in mijn leven zomer 2019 10a scaled

Over 2 weken heb ik weer een kookdag staan met Lucie en ik ben zelfs al aan het nadenken over mijn kerstmenu. Ja, een foodblogger begint rond september alweer na te denken over kerst. Heb je nog verzoekjes, laat het dan zeker weten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.