• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Cheesecake ijs met frambozen

Cheesecake ijs met frambozen

juni 28, 2019 door Linda 2 Reacties

“Pas op, van dit cheesecake ijs met frambozen blijf je eten. Doordat je de koekkruimels mengt met suiker, bloem en boter worden de koekkruimels extra smeuïg. ” Dit staat in de inleiding van het zelfgemaakt schepijs met cheesecake en frambozen uit het boek IJs & co. Er is geen woord van gelogen. Jeetje, wat is dit ijs lekker zeg en je hebt er geen ijsmachine voor nodig alleen een beetje tijd.

Eens per jaar wordt de Culiperslunch gehouden. Alle foodjournalisten, bloggers maar ook uitgevers komen hier op af. “Lin, ik denk dat er een leuk boek voor je uitkomt,” zei de uitgever. Ter plekke bladerde ik door een dummie van boek IJs & co. Vanaf het begin was ik enthousiast. En nu het in mijn handen ligt helemaal.

Cheesecake ijs met frambozen

Cheesecake ijs met frambozen

In het boek komen allerlei ijsvariaties aan bod van sorbet, sherbet (met toevoeging van een beetje zuivel), softijs, roomijs, frozen yoghurt, gelato, ijstaarten en waterijs. Qua smaken kun je los met gangbare smaken zoals kiwi sorbertijs, blackforrest ijs op een stokje, frambozenijsjes met geitenkaas. De culi’s halen het hart op bij het saffraanijs met rozenwater of ijs met sinaasappelbloesem. Het boek bevat recepten voor iedereen. De beginnende ijsmaker kan aan de slag met waterijs en diegene die uitdaging zoeken kan ik een spectaculaire ijstaart zoals een baked Alaska aanbevelen. Ik vind het echt een tof boek! De foto’s zijn te gek en de recepturen zien er goed uit. Ik zit er zelfs aan te denken om een ijsmachine aan te schaffen…

Je kunt het boek Ijs & Co aanschaffen o.a. aanschaffen bij Bol.com voor € 20,95

Cheesecake ijs met frambozen

Cheesecake ijs met frambozen

voor 800 ml

  • 125 gram frambozen
  • 20 + 150 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 10 gram maïzena
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels + 250 ml melk
  • 200 gram roomkaas
  • 25 gram digestive biscuitjes
  • 25 gram bruine basterdsuiker
  • 25 gram bloem
  • 30 gram koude roomboter

Stappen om cheesecake ijs met frambozen te maken:

  1. Breng de frambozen met 20 gram kristalsuiker in een pannetje aan de kook en laat een paar minuten koken. Pureer de frambozen met een staafmixer en giet door een zeef. Meng de frambozenpuree met het citroensap, dek af en zet in de koelkast.
  2. Meng de maïzena met 2 eetlepels melk en roer tot een papje, zet apart.
  3. Breng de slagroom, resterende melk en kristalsuiker in een pannetje op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Voeg zodra de melk kookt, het maïzenapapje toe en roer tot het mengsel indikt.
  4. Leg blokjes ijs in een grote kom en giet er koud water bij tot het ijs bijna onder staat. Get het roommengsel in een hittebestendige kom. Roer regelmatig tot het mengsel op kamertemperatuur is.
  5. Klop de roomkaas luchtig met een mixer. Voeg de room beetje bij beetje toe aan de roomkaas en roer tot een geheel. Dek af met een stuk plasticfolie direct op de ijs basis, zodat er geen velletje op komt. Zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  6. Verkruimel de biscuitjes. Meng de bloem en basterdsuiker door de koekkruimels. Voeg de roomboter toe en meng met je vingers tot er grote kruimels worden gevormd. Zet in de koelkast.
  7. Bereiding zonder ijsmachine: zet het mengsel met kom en al in de vriezer. In de 3 à 4 uur dat het ijs bevriest, roer je het ijs met een lepel om het halfuur door om het aantal ijskristallen te reduceren. Mijn tip: zet de timer van je mobiel aan, zodat je herinnert wordt aan het omscheppen. Spatel de frambozenpuree en koekkruimels erdoor na 4 uur.
  8. Bereiding in de ijsmachine: giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing. Schep het ijs in een diepvriesbakje en spatel de frambozenpuree en de koekkruimels erdoorheen.

Tip: haal het zelfgemaakte ijs ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat je het goed kunt scheppen.

Cheesecake ijs met frambozen

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Aniek Keijsers | Foto credits: My Lucie
Voor dit recept heb ik een gratis boek ontvangen. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Dessert, Kerst, Pasen Tags: cheesecake, frambozen, IJs, roomkaas, zelf ijs maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Ellis zegt

    mei 30, 2020 om 11:19 am

    Bij de ingrediënten staat niet hoeveel basterdsuiker er bij de koekjes moet. Hoeveel is dit?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 5, 2020 om 1:18 pm

      Oeps, dat was ik vergeten. Het is 25 gram en staat er nu bij vermeld. Dank voor je reactie.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl