Weekend! Het is weer eens tijd voor een zelfgemaakte dip. Dit keer een geitenkaas dip die je op smaak brengt met pistache nootjes, munt en honing. Oh jongens, de smaak is echt te gek.
Kaas, ik kan er niet genoeg van krijgen. Snoep, taart en koek interesseert mij niet zo. Ik zeg altijd dat ik de hele dag naar een slagroomtaart kan kijken, maar niet naar een stuk kaas. Het is dan ook zo jammer dat ik bij teveel kaas, migraine krijg. Toch weerhoudt mij dit niet om kaas op brood te eten of bij een borrel te serveren zoals deze geitenkaas dip.
Het maken van deze dip met geitenkaas is heel makkelijk en eigenlijk geen recept te noemen. Je roert pistache, munt en honing door de geitenkaas. Zo zet je binnen een mum van tijd een zelfgemaakt hapje op tafel.
Geitenkaas dip met pistache
Ingrediënten
- 20 gram pistachenootjes zonder dop
- 1 eetlepel munt
- 150 gram zachte geitenkaas in een kuipje
- 2 eetlepels honing
Extra nodig
- toast broodstengels sticks of stokbrood
Bereiding
- Hak de pistachenootjes grof en de munt fijn. Roer 3/4 van de nootjes en de munt door de zachte geitenkaas en de honing. Strooi de rest erover.
- Serveer de geitenkaas dip met toast of brood sticks.
Linda’s Tips
- Tip: de combinatie van geitenkaas, pistache en munt zet ik vaker op tafel. Deze plaattaart met courgette maak ik vaak voor een feestje.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie