• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Aardappelsalade met maïs

Aardappelsalade met mais

augustus 7, 2018 door Linda Reageer

Wat een heerlijke zomer hebben wij dit jaar zeg. Ik geniet er echt met volle tuigen van. Met name vroeg in de ochtend vind ik het fijn en aan het einde van de dag. Deze aardappelsalade met maïs is heerlijk voor bij een bbq in de tuin of om mee te nemen naar het park.

Een aardappelsalade vind ik nogal “old school” en doet mij denken aan mijn oma. Ze overleed op mijn 18e. Helaas heb ik nooit met haar in de keuken mogen staan. In mijn herinnering gingen wij elke zondag langs en er was altijd eten. In de winter stond er een pan (tomaten) soep op het vuur. Zomers kreeg je vaak een “slaatje” zoals wij dat altijd noemen. Van een huzarensalade tot aardappelsalade.

Een aardappelsalade is lekker fris en fijn bij dit warme weer. Ik houd van de zoete smaak van maïs en het sjalotje geeft pit aan de salade. Maak de aardappelsalade een uurtje eerder dan je wilt eten, zodat de smaken kunnen intrekken.

Aardappelsalade met mais

Aardappelsalade met maïs

Bijgerecht voor 4 personen:

  • 500 gram krieltjes in de schil
  • 4 flinke augurken
  • 1 sjalotje
  • 150 gram maïs
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 150 gram ham blokjes (alternatief gerookte kipfilet)

Stappen om een aardappelsalade met maïs te maken:

  1. Boen de krieltjes schoon en snijd in gelijke stukken. Kook 10 minuten in een bodempje water. Laat de aardappelen afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de augurken en sjalotjes in stukjes. Giet de maïs af.
  3. Maak een dressing van de Griekse yoghurt, mayonaise en mosterd.
  4. Hussel alle ingrediënten door elkaar heen.

Tip: het lekkerste is als de smaken even kunnen intrekken. Zet de aardappel salade dan ook minimaal een uurtje in de koeling.

Aardappelsalade met mais

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Barbecue recepten, Diner Tags: aardappelen, augurken, bijgerecht, griekse yoghurt, ham, krieltjes, maïs

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl