Wat een heerlijke zomer hebben wij dit jaar zeg. Ik geniet er echt met volle tuigen van. Met name vroeg in de ochtend vind ik het fijn en aan het einde van de dag. Deze aardappelsalade met maïs is heerlijk voor bij een bbq in de tuin of om mee te nemen naar het park.
Een aardappelsalade vind ik nogal “old school” en doet mij denken aan mijn oma. Ze overleed op mijn 18e. Helaas heb ik nooit met haar in de keuken mogen staan. In mijn herinnering gingen wij elke zondag langs en er was altijd eten. In de winter stond er een pan (tomaten) soep op het vuur. Zomers kreeg je vaak een “slaatje” zoals wij dat altijd noemen. Van een huzarensalade tot aardappelsalade.
Een aardappelsalade is lekker fris en fijn bij dit warme weer. Ik houd van de zoete smaak van maïs en het sjalotje geeft pit aan de salade. Maak de aardappelsalade een uurtje eerder dan je wilt eten, zodat de smaken kunnen intrekken.
Aardappelsalade met maïs
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoe maak je een aardappelsalade met maïs?
- Boen de krieltjes schoon en snijd in gelijke stukken. Kook 10 minuten in een bodempje water. Laat de aardappelen afkoelen.
- Snijd ondertussen de augurken en sjalotjes in stukjes. Giet de maïs af.
- Maak een dressing van de Griekse yoghurt, mayonaise en mosterd.
- Hussel alle ingrediënten door elkaar heen.
Linda’s Tips
- Tip: het lekkerste is als de smaken even kunnen intrekken. Zet de aardappel salade dan ook minimaal een uurtje in de koeling.
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.