• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Gehaktballetjes met verse kruiden

gehaktballetjes met verse kruiden

augustus 18, 2015 door Linda 2 Reacties

De gehaktballen van mijn moeder, daar kun jij mij ’s nachts voor wakker maken. Ik heb haar al meerdere keren naar het recept gevraagd. Alleen weet zij nooit meer wat ze erin heeft gedaan. “Ja, lindje dan kijk ik even wat ik in huis heb.’ Hier heb ik natuurlijk niks aan om zelf gehaktballetjes met verse kruiden te maken.

Ondertussen probeer ik haar na te doen maar dan met heel veel verse kruiden. In maart heb ik bij het tuincentrum allerlei soorten verse kruiden gekocht. De potjes kostte € 1,30 per stuk. Manlief maakte met steigerhout een special bak en nu heb ik basilicum, koriander, peterselie, tijm, oregano en salie staan. In een aparte mand hebben wij de munt gezet, aangezien die plant zo woekert door de tuin.

Dit scheelt mij zoveel geld door het jaar heen. Een plantje bij de supermarkt is al duurder dan 1 plantje bij het tuincentrum. Door de tijd heen zijn de plantjes gaan groeien, waardoor het nu echte planten zijn en wij zelfs hier en daar de boel moeten uitdunnen.

Nu ik zo’n kruidentuin heb, gebruik ik de verse kruiden nog meer. Door de kruidenboter, soep, salades, een omelet en ook in mijn gehaktballetjes.

gehaktballetjes met verse kruiden

De kant en klare gehaktmixen heb ik jaren geleden al het raam uit gegooid. Normaal gooi ik wat gedroogde specerijen (komijn, chilipoeder, koriander etc) op gevoel door mijn gehaktballen. Super lekker maar nu mijn kruiden er nog goed bijstaan, maak ik hier graag veelvuldig gebruik van.

Alleen val ik als slagersdochter wel door de mand. Mijn gehaktballetjes met verse kruiden zijn niet mooi rond. Mooier dan dit krijg ik ze niet en dan heb ik ze nog wel speciaal 2 x keer gedraaid…

Gehaktballetjes met verse kruiden

recept voor 4 personen:

  • 1 kleine ui
  • 3 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 volkoren beschuit
  • 1 ei
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 – 300 gram gehakt

Stappen om gehaktballetjes met verse kruiden te maken:

  1. Snijd de ui fijn. Hak de kruiden fijn. Maal het beschuit tussen fijn met je handen. Doe alles in een mengkom en voeg het ei en het gehakt toe. Meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Laat het gehaktmengsel een half uurtje rusten in de koelkast. Dit komt de smaak ten goede. Heb je hier geen tijd voor, laat dit dan gerust achterwege.
  2. Maak je handen vochtig met een beetje water. Draai kleine balletjes. Gebruik eventueel een (thee) lepel om zo de hoeveelheden af te meten voor even grote balletjes. Verhit olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 5 tot 10 minuten gaar en keer ze regelmatig om.

Tip: heb je nu één van de verse kruiden niet in huis, voeg dan gerust een ander vers kruid toe. Heb je geen kruidentuintje? Gebruik dan gedroogde kruiden en deel de hoeveelheden.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google

Categorie: DINER Tags: borrelhapjes, gehakt, gehakt recepten, gehaktballetjes maken, verse kruiden recepten, zelf gehakballetjes maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Carolien zegt

    juni 8, 2018 om 11:10 am

    Neem je dan rundergehakt of half om?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 11, 2018 om 2:28 pm

      Hi Carolien, kijk wat bij je past. Mijn vader (oud slager) zegt altijd dat je voor de smaak beter half om half gehakt kunt gebruiken.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.