Nog geen beoordelingen

Aardappelsalade met avocadodressing, mango en gerookte kip

De zomer is gestart en bij deze open ik dan ook het salade seizoen. Ik maak de salades graag vullend met pasta, couscous, rijst of aardappels. Mijn oma is mijn grote voorbeeld als je het hebt over aardappelsalades. Zij kon van “niets” iets maken. Ik moet dan ook altijd aan haar denken, als ik de pieper verwerk in een salade. Al heeft zij nooit een aardappelsalade met avocadodressing, mango en gerookte kip gemaakt.

Dit is meer een aardappelsalade 2.0 om het zo te zeggen. Even geen dressing met mayonaise maar avocado. Wist je dat avocado, mango, gerookte kip en rucola een match made in heaven is? De aardappelsalade met avocadodressing werd thuis verslonden.

De salade met aardappel smaakt het lekkerst als de ingrediënten kunnen intrekken. Gekoeld smaakt een aardappelsalade per definitie het best. Dit recept is daarom ideaal om mee te nemen naar het park, de boot of voor bij een bbq. Maak je geen zorgen om de verkleuring van de avocadodressing. De citroensap voorkomt verkleuren.

Aardappelsalade met avocadodressing

Aardappelsalade met avocadodressing, mango en gerookte kip

Ingrediënten

4 personen
  • 600 gram aardappel (vastkokend)
  • 300 gram gerookte kip
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 75 gram rucola

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd in plakjes. Kook in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Snijd de gerookte kip in stukjes.
  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes.
  • Maak de avocado dressing door de knoflook, citroensap, water en olijfolie fijn te malen met de staafmixer tot een egale massa. Deze dressing blijft dikker dan je gewend bent.
  • Meng de aardappel, kip, mango en avocadodressing door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet koel weg, zodat de smaken bij voorkeur een uur kunnen intrekken. Voeg de rucola toe bij het serveren.

Linda’s Tips

  • Tip: gebruik een vastkokende aardappel, zodat deze niet uit elkaar valt na het koken. Kijk ook eens op aardappels.nl voor meer inspiratie.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Een aardappelsalade past perfect bij een barbecue. Kun je meer inspiratie gebruiken voor bijgerechten van een bbq? Klik op deze link om 15 makkelijke bbq recepten per mail te ontvangen.

Dit artikel betreft een samenwerking met Aardappels.nl Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.