Nog geen beoordelingen

Zalm met pesto

Vis eten heb ik als slagersdochter niet echt van huis uit meegegeven. Ik heb dit mezelf echt moeten aanleren. Manlief is een enorme liefhebber. Onze favoriete vissoort is zalm en dit is zo’n fijn recept voor zalm met pesto uit de oven.

Vis klaarmaken is helemaal niet zo ingewikkeld, zoals ik vroeger altijd dacht. Het is een veelzijdig stukje vis dat eigenlijk weinig nodig heeft. Even grillen of bakken met een beetje zout of peper. Heerlijk bij een aardappel uit de oven en groente. Zalm uit de oven is helemaal makkelijk.

zalm uit de oven

Voor de pesto wil ik je aanraden om het eens zelf te maken. Alle ingrediënten gaan in de keukenmachine en klaar ben je. Je zal niet alle pesto nodig hebben voor dit recept. Gebruik de rest op een sandwich met gegrilde courgette of bewaar in de vriezer in een ijsklonthouder. Zo heb je altijd een portie bij de hand.

De zelfgemaakte pesto maakt de zalm speciaal. Het oog wil ook wat, dus het visje is verpakt in een bootje. Het ziet er bijzonder uit, terwijl het maken een fluitje van een cent is. Met de zalm met pesto uit de oven, fleur je de doordeweekse maaltijd op. Of serveer de zalm met pesto als onderdeel bij een dinertje.

zalm met pesto uit de oven

Zalm met pesto uit de oven

Ingrediënten

4 personen
  • 4 stukken zalmfilet 100 – 150 gram zonder vel
  • 1 bos basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram pecorino schapenkaas of Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 75 – 100 ml zachte extra virgine olijfolie
  • snufje peper en eventueel zout naar smaak
  • extra nodig: bakpapier & keukentouw

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de basilicum, pijnboompitten, kaas, knoflook, olijfolie en peper en zout in de keukenmachine en pureer tot een fijne massa. Kijk hier voor een volledige bereidingswijze van de pesto.
  • Leg elk stuk zalmfilet op een stuk bakpapier. Smeer in met een flinke eetlepel zelfgemaakte pesto. Knoop de uiteinde dicht tot een (open) bootje.
  • Zet 15-20 minuten in de oven. Serveer direct.

Linda’s Tips

  • Tip: je hoeft de zalm niet te verpakken. Je kan het ook in een ovenschaal (beetje olijfolie in de schaal doen) of op aluminium folie garen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.