• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Zalm met pesto

zalm met pesto

maart 11, 2015 door Linda 1 Reactie

Vis eten heb ik als slagersdochter niet echt van huis uit meegegeven. Het feit dat mijn vader ooit bijna gestikt is in een graatje, werkte ook niet echt mee. Ik heb dit mezelf echt moeten aanleren. Manlief is een enorme liefhebber en heel precies in fileren dus inmiddels is het goed met mij gekomen (en bij mijn ouders trouwens ook).

Vis klaarmaken is helemaal niet zo ingewikkeld, zoals ik vroeger altijd dacht. Zalm staat bij ons regelmatig op het menu. Het is een veelzijdig stukje vis dat eigenlijk weinig nodig heeft. Even grillen of bakken met een beetje zout of peper. Heerlijk bij een aardappel uit de oven en groente. Zalm uit de oven is helemaal makkelijk.

zalm uit de oven

Voor de pesto wil ik je aanraden om het eens zelf te maken. Alle ingrediënten gaan in de keukenmachine en klaar ben je. Je zal niet alle pesto nodig hebben voor dit recept. Gebruik de rest op een sandwich met gegrilde courgette of bewaar in de vriezer in een ijsklonthouder. Zo heb je altijd een portie bij de hand.

De zelfgemaakte pesto maakt de zalm speciaal. Het oog wil ook wat, dus het visje is verpakt in een bootje. Het ziet er bijzonder uit, terwijl het maken een fluitje van een cent is. Met de zalm met pesto uit de oven, fleur je de doordeweekse maaltijd op. Of serveer de zalm als onderdeel bij een dinertje.

zalm met pesto uit de oven

Wat heb je nodig:

  • 4 stukken zalmfilet 100 – 150 gram, zonder vel
  • 1 bos basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram pecorino (schapenkaas) of Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 75 – 100 ml zachte extra virgine olijfolie
  • snufje peper en eventueel zout naar smaak
  • extra nodig: bakpapier & keukentouw

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Doe de basilicum, pijnboompitten, kaas, knoflook, olijfolie en peper en zout in de keukenmachine en pureer tot een fijne massa. Kijk hier voor een volledige bereidingswijze van de pesto.
  3. Leg elk stuk zalmfilet op een stuk bakpapier. Smeer in met een flinke eetlepel zelfgemaakte pesto. Knoop de uiteinde dicht tot een (open) bootje.
  4. Zet 10 minuten in de oven. Serveer direct.

Tip: je hoeft de zalm niet te verpakken. Je kan het ook in een ovenschaal (beetje olijfolie in de schaal doen) of op aluminium folie garen.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Onderwerp: DETOX, DETOX RECEPTEN, DINER, KERST, PASEN Tags: hoe maak je zalm uit de oven, makkelijke recepten, pesto, recept, vis, vis recepten, zalm uit de oven, zelf pesto maken, zelfgemaakte pesto

Lees Interacties

Reacties

  1. Seline zegt

    maart 11, 2015 op 5:23 pm

    pesto met zalm is zo lekker! Wij eten het hier ook vaak 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf burritos maken zonder pakje en zakje Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Zelf tortilla wraps maken Zelf tortilla wraps maken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info