• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Foodblogswap: mueslirepen maken

zelf mueslirepen maken

januari 28, 2014 door Linda 7 Reacties

Deze maand doe ik voor het eerst mee aan de Foodblogswap. Wat is dat nu precies? Foodbloggers koken onderling van elkaars blog.  Ik mocht aan de slag met een mueslirepen recept van Eten Maken. Het eerste dat ik lees op haar blog is “koken van mensen waar je van houdt”. Nou dan heb je direct mijn aandacht. Sophie deelt graag haar eigen dagelijkse keukenervaringen. Van hippe gerechten van Ottolenghi tot familierecepten. Ze kookt met de seizoenen mee, uit de buurt, vaak vegetarisch en voor het hele gezin.

Zelf mueslirepen maken
Ook Sophie schotelt haar kids graag gezond “voer” voor. Zij heeft een fantastisch recept om zelf mueslirepen te maken. Een perfect alternatief voor die Sultana, Liga of Snelle Jelle barstensvol suikers. Mijn kids krijgen altijd fruit mee naar school. Soms tot groot verdriet, want veel kinderen krijgen koekjes mee met een pakje drinken. En zij niet, want “dat vindt mama niet gezond”. Vanaf nu vul ik mijn vriezer met deze gezonde snack, waar iedereen met gerust hart van kan snoepen.

Het recept is door Sophie uitgebreid getest en bestaat uit 5 componenten: 125 gram zuidvruchten, 125 gram vlokken, 50 gram pitten, aroma (citroenschil, kaneel, beetje zout, vanille) en 100 gram “plak” om alle ingrediënten te binden. Dit “plak” bestaat uit water, zoetigheid (honing) en vet (boter / kokosolie). Kijk eens bij haar originele recept voor allerlei inspiratie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies die ingrediënten die bij jou thuis geliefd zijn en ga aan de slag met je eigen mueslireep.

Mueslirepen maken

Wat heb je nodig voor +/- 8 repen:

  • 125 gram zuidvruchten: 70 gram dadels, 30 gram rozijnen, 25 gram abrikoos
  • 125 gram vlokken: 50 gram speltvlokken, 50 gram havervlokken en 25 gram havermout
  • 50 gram pitten: 15 gram pompoen, 15 gram zonnebloem, 20 gram sesam
  • 100 gram “plak”: 30 gram water, 40 gram honing, 30 gram roomboter
  • aroma: 1 theelepel speculaaskruiden
  • 2 opgeklopte eiwitten
  • optioneel: 1 eetlepel kokos

Hoe maak zelf mueslirepen:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Snijd het gedroogde fruit in stukjes. Meng de vlokken, pitten & aroma in aparte kom.
  2. Zet een kleine pan op laag vuur en verwarm hierin de “plak” ingrediënten. Het gaat erom dat alles mengt en het goedje mag niet koken.
  3. Neem 1/2 van het vlokken, pitten en aroma mengsel en maal dit fijn in de staafmixer of keukenmachine. Dit is om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten straks goed binden.
  4. Combineer nu alle ingrediënten in 1 kom (gesneden zuidvruchten, de verwarmde “plak” en alle vlokken, pitten & aroma). Voeg de opgeklopte eiwitten toe. Zorg dat je alles goed kan samendrukken en dat er geen kruimels over blijven. Voeg anders nog wat “plak” toe in de vorm van water/honing/vet.
  5. Doe nu alles in de ovenschaal en druk goed aan. Strooi er optioneel kokosrasp over en druk ook goed al. Bak 30 minuten in de oven. Let op dat de bovenste vruchten niet verbranden. Laat afkoelen en snijd met scherp kartelmes in stukjes.

Tip van Sophie: de mueslirepen kan je niet te lang buiten de koeling bewaren. Vries ze in per portie en laat ze ontdooien in de broodtrommel.

Tip van Sophie: gooi losse stukjes niet weg, maar smelt wat pure chocolade. Roer de losse stukjes erdoor, uitsmeren op een plaat en laten opstijven. Hmm.

Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram | Pinterest

Categorie: Snack Tags: bakrecepten zonnebloempitten, boter, Gedroogd fruit, gezonde tussendoortjes recepten, havermout, havervlokken, hoe maak je gezonde tussendoortjes, honing, muesli, Noten, pompoenpitten, repen, sesamzaad, speltvlokken

Lees Interacties

Reacties

  1. Sophie zegt

    januari 28, 2014 om 5:11 pm

    Ha Linda, Wat leuk dat je die repen gekozen hebt! Ze klinken heerlijk. Vanochtend haalde ik net de laatste uit de vriezer, dus ik moet ook weer.
    Ik denk trouwens niet dat grote hoeveelheden fructose ‘gezond’ zouden zijn, maar op deze manier krijgen ze de hele vrucht, pit en vlok binnen. Ietsepietsje gezonder misschien… ;-)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 28, 2014 om 8:46 pm

      Hallo Sophie, ik ben erg blij met je recept. Tuurlijk is teveel fructose uit gedroogd fruit en honing ook niet goed. Waar het mij om gaat is dat ik nu zelf kan bepalen wat erin zit. In ieder geval geen toegevoegde suikers, E-nr’s of andere onnodige zaken. Enne, de vlokken, pitten en noten maken veel goed. Groeten, Linda

      Beantwoorden
      • Sophie zegt

        januari 30, 2014 om 3:29 pm

        Ja, daar heb je een punt. Ik draai al een tijd geen verpakkingen meer om (ik pak ze gewoon helemaal niet). Maar het is inderdaad enorm wat er bij industrieproducten aan toevoegingen wordt gebruikt. Dat was ik alweer een beetje vergeten.
        Voor mijn vegetarische zoon zie ik daarnaast ook nog een meerwaarde; voor hem is het extra belangrijk dat ook tussendoortjes nutriënten bevatten zoals je die in gedroogde vruchten en pitten vindt. Alle kleine beetjes tellen.

        Beantwoorden
  2. Lynda (moestuinmiep) zegt

    februari 7, 2014 om 9:20 am

    Wat een heerlijke recepten! De eierpotjes en de repen ga ik binnenkort zeker maken.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 7, 2014 om 2:20 pm

      Hi Lynda, leuk om te horen. Laat jij mij weten hoe het smaakte? Groeten, Linda

      Beantwoorden
  3. Wendy Gons zegt

    juli 25, 2014 om 12:18 pm

    Dit recept spreekt mij erg aan. Echter zou ik graag de vlokken willen vervangen door iets niet-graanachtigs. Zou ik noten kunnen gebruiken? Of heb je andere suggesties?

    Beantwoorden
  4. Drumles Den Haag zegt

    november 23, 2015 om 4:26 pm

    Dit recept spreekt mij ook erg aan, maar ik zou graag willen weten of de repen snel uit elkaar vallen. Het namelijk erg op mijn granola recept. En dat is wel crunchy maar niet erg stevig :)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl