Het is weer eens fast food friday. Net als bij jullie, zijn er ook dagen dat ik geen inspiratie heb voor het avondeten. Nu vind ik die vers pakketten die je tegenwoordig in elke supermarkt kunt vinden IDEAAL. Zo eet je toch gezond, snel en makkelijk. Het voordeel is dat mijn dochter (!) of manlief deze pakketten ook graag klaarmaken.
De Indiase Tandoori wraps zijn één van onze favoriete vers pakketten. Nu vond ik het een uitdaging hier mijn eigen draai aan te geven. Ik heb nog even getwijfeld of ik mijn favoriete potje milde curry pasta uit de koelkast zou halen. Nee! Mijn kruidenvoorraad is mijn grote trots. Naar mijn mening zijn kruiden zelfs een ondergeschoven kindje in de Nederlandse eetcultuur. Je kunt je maaltijd juist een extra boost geven met kruiden.
Voor dit gerecht heb je komijn, gember, chilivlokken (of rood pepertje) en kaneel nodig. Eigenlijk heel simpel en zo smakelijk. Juist die kaneel geeft een bijzondere touch aan de Indiase wraps.
Indiase wraps met kip
Recept voor 4 personen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1,5 theelepel komijn
- 1 theelepel gember
- 1/2 theelepel kaneel
- chili vlokken naar smaak
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 aubergine
- 2 paprika’s
- 2 tomaten
- 1 blikje water (maat van de tomatenpuree)
- 300-400 gram kipfilet
- 8 volkoren wraps
- voor erbij: 125 ml Griekse yoghurt & verse koriander
Stappen om een Indiase wraps met kip te maken:
- Snijd de ui en knoflook. Bak met olijfolie 5 minuten in een koekenpan. Voeg de komijn, gember, kaneel en chilivlokken toe en roerbak 1 minuut. Voeg dan de tomatenpuree toe.
- Snijd ondertussen de aubergine en paprika’s in stukjes en voeg toe aan de pan.
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de groente. Vul het blikje tomatenpuree met water en voeg toe aan de pan. Laat de saus een minuut of 6 – 8 zachtjes pruttelen.
- Snijd de kip in stukjes en bak in een tweede koekenpan goudbruin.
- Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing.
- Besmeer de wraps met Griekse yoghurt. Verdeel het groentemengsel, kip en koriander erover.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Hoi Linda,
Wij gaan deze wraps proeven. Speciaal hiervoor hebben we chilivlokken in huis gehaald. Ik had daar nog nooit van gehoord. Daarom heb ik ook geen idee van de hoeveelheid. Kun je een richtlijn geven? En bedoel je een blikje tomatenpuree van 70 gram?
Je hoort of het voor herhaling vatbaar is. 😉
Hartelijke groet, Marieke
Het is zeker voor herhaling vatbaar, maar onze variant was té pittig. Het water was zo op. 🙂 I.v.m. koemelkallergie hebben we de Alpro Go On gebruikt.
Hi Marieke, hahaha nou ja dan is er ook eens goed gedronken aan tafel. Probeer dan een volgende keer minder kruiden te gebruiken. Probeer anders de helft te gebruiken of misschien alleen het gember halveren. Succes! Gr. Linda