Wie had ooit gedacht dat het zo prachtig weer zou zijn in april? Wij hebben bijna elke avond in de tuin gegeven en vandaag staat de barbecue zeker te roken. De afgelopen dagen heb ik een veel in de keuken gestaan om zomerse recepten te maken. Ik heb nu al zin om dit met jullie te delen. Bij hetweekmenu van vorige week heb ik niet zo goed op het weer gelet. De chili con carne was met 25 graden een minder goed idee… Dit keer passen de recepten beter bij de temperaturen.Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 68 makkelijke recepten
Maandag: couscous spinazie salade
Couscous vind ik persoonlijk een ideaal graantje om in huis te hebben. Binnen no-time kun je er namelijk een gerecht mee op tafel zetten. En mijn kids zijn er gek op. Deze salade maak je o.a. met spinazie, walnoten en appel.
Dinsdag: roerbak recept met biefstuk
Roerbakken wie is er niet gek op? Maak een keuze in de groente die je in de wok gooit. Marineer de biefstuk (of kip) en vervolgens je zit aan een super gezonde maaltijd.
Woensdag: pasta met tonijn en sperziebonen
Na een dagje zonder koolhydraten is het tijd voor pasta. Mocht je de tijd hebben, dan is de saus nog lekkerder als deze even kan pruttelen.
Donderdag: preistamppot met pesto
Een stamppot in de lente kan altijd. Vervang de worst door gerookte kipfilet en door de pesto kom je helemaal in vakantiesferen.
Vrijdag: chicken chorizo burgers
Sinds ik voor een campagne burgers mocht ontwikkelen zijn we besmet geraakt met het burger virus. Dit burger recept van kip met chorizo en cheddar was zeer geslaagd en menig lezer heeft deze al gemaakt.
Zaterdag: zelf kruidenboter maken
Na de prachtige dagen leek het mij handig om langzaam te starten met de bbq tips en recepten. Wist je dat je kruidenboter ook in kunt vriezen? Maak dus een grotere hoeveelheid en zet dit alvast klaar voor als code rook van start gaat.
Zondag: bladerdeegbroodjes met geitenkaas & honing
Al jaren is het zondag is bakdag. Deze bladerdeegbroodjes kun je serveren bij een borrel of bij een kop soep. Kijk wat bij je past.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.