Weekmenu 109 – makkelijke recepten

We hebben een druk weekend voor de boeg met een paar gezellige feestjes en werk. Manlief en ik lopen beide een beetje achter de feiten aan en hebben de BTW aangifte op de planning staan. Ik kan mij leukere dingen bedenken voor het weekend. Grrhh. Ik ga zo snel boodschappen doen en aan de slag, zodat de administratie snel achter de rug is.

In het weekmenu heb ik alvast 2 recepten voor Pasen gestopt. Zelfgemaakte broodjes zijn altijd een goed idee. De kwarkbolletjes heb je in een handomdraai gemaakt. Houd de site even in de gaten, want morgen kom ik nog met een geweldig cranberry noten brood. Verder staan er vispakketjes in het weekmenu die ook voor Pasen leuk zijn.

De rest van het menu bestaat uit vega soep, een spinazie stamppot en een pita pulled chicken. De oosterse kip marinade voor bij een wokgerecht is echt een aanrader. Ik weet dat ik dit vaker zeg. Maar ik meen het echt. Je hebt namelijk echt geen pakje of zakje nodig om je gerecht op smaak te brengen. Probeer het eens uit.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 109 makkelijke recepten

Maandag: 5 x vegetarische soep

Na een druk weekend vol met borrels en andere gezellige eetafspraken is het fijn om de maandag te starten met groente en het vlees even te laten staan. Een flink gevulde kom soep is altijd goed.

vegetarische soep recepten

Dinsdag: spinazie stamppot

In de lente heb je vast geen zin in een zware stamppot. Dit stamppotje met spinazie, pesto en gerookte kip is lekker fris.

Spinazie stamppot met gerookte kip en rode pesto. Deze zomerse stamppot heeft een Italiaanse twist.

Woensdag: snelle kip marinade Oosters maken

De snelle oosterse marinade maak ik met mijn ogen tegenwoordig. Als je tijd hebt, probeer de kip dan minimaal 30 minuten in de marinade te leggen. De gemarineerde kip bak ik met roerbakgroente en gekookte rijst voor een snelle doordeweekse maaltijd.

Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd

Donderdag: kabeljauw met venkel

Kabeljauw met venkel en sinaasappel is een klassieke combinatie. Je verpakt ze in bakpapier met gekleurd touw. De vispakketjes zien er feestelijk uit toch? Serveer er een groene salade bij of gebakken aardappeltjes.

kabeljauw met venkel

Vrijdag: pita pulled chicken

Mijn versie van de pulled chicken is lekker snel. Op vrijdagavond wil je niet te lang in de keuken staan. Terwijl de kip gaart, maak je de saus en snijdt je de groente.

Pita pulled chicken

Zaterdag: champignon tapenade

Weekend! Waarschijnlijk ben je druk met je laatste boodschappen voor Pasen. Neem dan ook eens de ingrediënten mee voor deze champignon tapenade.

Na de olijven tapenade en paprika tapenade is het tijd voor een champignon tapenade. Zelf een tapenade maken is zo klaar, de staafmixer doet al het werk.

Zondag: kwarkbolletjes

Start 1e Paasdag met zelfgemaakte kwarkbolletjes. Het huis ruikt er ook nog eens heerlijk door.

Zondag is bakdag en dan maak je snel even de kwarkbolletjes. Check snel je voorraad, want je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor dit recept.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu met makkelijke maaltijden voor iederen. Van een spinazie stamppot, vegetarische soep, pulled chicken en kabeljauw met venkel uit de oven. #makkelijkerecepten #gezin #weekmenu

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.