Weekmenu 57 makkelijke recepten

De week is voorbij gevlogen. Inmiddels zit ik weer in mijn kantoor, aan een nieuw bureau. Binnenkort laat ik eens een foto zien. Zoals je in het kijkje in mijn leven kunt lezen is er nog werk aan de winkel. Door het klussen is de ritme hier in huis een beetje weg. Vandaag ga ik ook even rustig zitten om na te denken over hetweekmenu. Vaak plan ik na 3 dagen een kliekjesdag in. Er verschuift bij ons regelmatig een gerecht na een andere dag en zo hoef ik minder weg te gooien.

Voor deze week heb ik een fijne vegetarische pasta op het menu staat met aubergine. De dikke noedels met kip, pindasaus en groente wordt door mijn kinderen naar binnen geslurpt. Verder heb ik mijn moeders andijviestamppot met ham en kaas voor jullie klaargezet. Haar versie is lekker licht en fris. De vis van de week is warm gerookte zalm. De smaak hiervan is zo zalig dat je naast boontjes en krieltjes bijna geen smaakmakers nodig hebt. Vrijdag staan er wraps op het menu en dit keer geen Mexicaanse versie.

Heb je binnenkort nog een dinertje? Dan is de vitello tonnato een heerlijk hapje om de avond mee te beginnen. Zondag is bakdag. Voor de hartige taart die dan op het menu staat maak je simpel zelf het deeg.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 57 makkelijke recepten

Maandag: spaghetti alle Norma

Een leven zonder pasta kan ik mij niet voorstellen. Dit is een klassieke pastasaus die bij elke pastalover in het repertoire hoort te zitten.

Spaghetti alla norma. Een vegetarische pasta saus met aubergines en mozzarella

Dinsdag: noedels met pittige pindasaus, kip en groenten

Pak de pot pindakaas maar tevoorschijn. Dit heerlijke goedje gebruik ik als basis voor de pindasaus. Varieer lekker naar behoefte qua groente of vervang de noedels door rijst.

Noedels met pittige pindasaus

Woensdag: andijviestamppot met ham en kaas

Mijn moeder maakte vroeger altijd een heerlijke frisse andijviesalade met ham, kaas, maïs, citroensap en een uitje. Met deze ingrediënten heb ik een stamppotje gemaakt. Je krijgt direct trek in de lente.

Andijviestamppot met ham en kaas

Donderdag: warmgerookte zalmsalade

Vette vis eten is met deze warm gerookte zalm geen straf. Tegenwoordig kunnen wij de zalm zelf roken in een rookoventje maar je kunt dit ook gewoon kant en klaar vinden in het vis schap.

warmgerookte zalm salade

Vrijdag: Indiase wraps met kip

Met wraps maak ik altijd iedereen blij op vrijdag. Ter variatie vandaag een Indiase versie.

Indiase wraps met kip

Zaterdag: vitello tonnato in een glaasje

Dit amuse in een glaasje was één van de best bekeken recepten van december. En ik begrijp het wel, want het is een twist op de normale vitello tonnato. Bij dit recept heb ik namelijk één en ander omgedraaid.

Vitello tonnato in een glaasje

Zondag: galette met champignons

Een hartige taart op zondag, wie wilt dit nu niet? Je kunt het deeg makkelijk zelf maken en dan vullen naar behoefte. Ik kies dit keer voor champignons en geitenkaas.

Galette met champignons

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.