De week is voorbij gevlogen. Inmiddels zit ik weer in mijn kantoor, aan een nieuw bureau. Binnenkort laat ik eens een foto zien. Zoals je in het kijkje in mijn leven kunt lezen is er nog werk aan de winkel. Door het klussen is de ritme hier in huis een beetje weg. Vandaag ga ik ook even rustig zitten om na te denken over hetweekmenu. Vaak plan ik na 3 dagen een kliekjesdag in. Er verschuift bij ons regelmatig een gerecht na een andere dag en zo hoef ik minder weg te gooien.
Voor deze week heb ik een fijne vegetarische pasta op het menu staat met aubergine. De dikke noedels met kip, pindasaus en groente wordt door mijn kinderen naar binnen geslurpt. Verder heb ik mijn moeders andijviestamppot met ham en kaas voor jullie klaargezet. Haar versie is lekker licht en fris. De vis van de week is warm gerookte zalm. De smaak hiervan is zo zalig dat je naast boontjes en krieltjes bijna geen smaakmakers nodig hebt. Vrijdag staan er wraps op het menu en dit keer geen Mexicaanse versie.
Heb je binnenkort nog een dinertje? Dan is de vitello tonnato een heerlijk hapje om de avond mee te beginnen. Zondag is bakdag. Voor de hartige taart die dan op het menu staat maak je simpel zelf het deeg.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 57 makkelijke recepten
Maandag: spaghetti alle Norma
Een leven zonder pasta kan ik mij niet voorstellen. Dit is een klassieke pastasaus die bij elke pastalover in het repertoire hoort te zitten.
Dinsdag: noedels met pittige pindasaus, kip en groenten
Pak de pot pindakaas maar tevoorschijn. Dit heerlijke goedje gebruik ik als basis voor de pindasaus. Varieer lekker naar behoefte qua groente of vervang de noedels door rijst.
Woensdag: andijviestamppot met ham en kaas
Mijn moeder maakte vroeger altijd een heerlijke frisse andijviesalade met ham, kaas, maïs, citroensap en een uitje. Met deze ingrediënten heb ik een stamppotje gemaakt. Je krijgt direct trek in de lente.
Donderdag: warmgerookte zalmsalade
Vette vis eten is met deze warm gerookte zalm geen straf. Tegenwoordig kunnen wij de zalm zelf roken in een rookoventje maar je kunt dit ook gewoon kant en klaar vinden in het vis schap.
Vrijdag: Indiase wraps met kip
Met wraps maak ik altijd iedereen blij op vrijdag. Ter variatie vandaag een Indiase versie.
Zaterdag: vitello tonnato in een glaasje
Dit amuse in een glaasje was één van de best bekeken recepten van december. En ik begrijp het wel, want het is een twist op de normale vitello tonnato. Bij dit recept heb ik namelijk één en ander omgedraaid.
Zondag: galette met champignons
Een hartige taart op zondag, wie wilt dit nu niet? Je kunt het deeg makkelijk zelf maken en dan vullen naar behoefte. Ik kies dit keer voor champignons en geitenkaas.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.