• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Vegan bourguignon met rijst

vegan bourguignon

december 17, 2019 door Linda 2 Reacties

Na de twee voorgerechten en een heerlijke borrelplank is het nu tijd voor een hoofdgerecht. Niet zomaar een hoofdgerecht, het is zelfs vegan. De trend is dat er steeds meer vega gegeten wordt met kerst en dit recept gaat nog een stapje verder door helemaal geen dierlijke producten te gebruiken. De champignons en de aubergine geven een lekkere stevige bite aan het gerecht. De vegan bourguignon met rijst zit bomvol smaak en je mist het vlees niet!

Het ideale van een bourguignon is dat je het in zijn geheel kunt voorbereiden. Geen stress met kerst, want de pan staat klaar voordat de gasten komen.

Voor een feestelijke presentatie kun je rijst bolletjes maken. Ik dacht altijd dat dit heel ingewikkeld was. Niks is minder waar. In de bereiding leg ik uit hoe je dit maakt.

Naast de vegan bourguignon heb ik nog een vega topper online staan. De aubergine Wellington is een echt pronkstuk op tafel. Dit gerecht is niet vegan door de kaas in de pesto. Online kun je bij Rens Kroes een recept voor vegan Parmezaan vinden.

Vegan bourguignon voor een stressvrije kerst

Vegan bourguignon met rijst

recept voor 4 personen:

  • 150 gram oesterzwammen
  • 250 gram kastanje champignons
  • olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 500 ml groentebouillon (champignon)
  • 200 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • snufje peper en zout
  • voor erbij: rijst

Stappen om een vegan bourguignon met rijst te maken:

  1. Snijd de oesterzwammen in grove stukken en de champignons in plakjes.
  2. Verwarm een pan met dikke bodem met 1 eetlepel olijfolie. Bak de oesterzwammen en champignons in 5 minuten goudbruin. Haal uit de pan.
  3. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en de winterpeen in stukjes. Hak de knoflook fijn.
  4. Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de pan. Meer dan je gewend bent, want dit komt de smaak van de aubergine ten goede. Bak de aubergine, winterpeen, knoflook en tijm 10 minuten.
  5. Roer de groentebouillon, rode wijn, twee laurierblaadjes en het champignon mengsel erdoor. Breng aan de kook en laat vervolgens 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg 5 minuten voor tijd de zilveruitjes toe. Breng de vegan bourguignon op smaak met een snufje peper en zout. Mocht je de saus nog te dun vinden, laat de bourguignon dan nog even pruttelen.
  6. Serveer met gekookte rijst.

Tip: wil je ook zo’n rijst bolletje op je bord? Bedek een kopje of klein kommetje met vershoudfolie. Vul met de rijst en druk iets aan. Zet het kommetje op zijn kop en tik op de bodem. Vervolgens valt het bolletje op je bord.

Voorbereiding voor kerst:

De vegan bourguignon kun je in zijn geheel voorbereiden en hoef je alleen ter plekke te verwarmen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Vegan bourguignon kun je in zijn geheel voorbereiden voor kerst of een dinertje.  Voor een kerst zonder stress maak je deze vegan bourguignon. Dit kerst recept kun je in zijn geheel voorbereiden. De bourguignon maak je met champignons en aubergine. Lekker smaakvol en je mist het vlees niet. #vegan #plantaardig #kerst

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: Diner, Kerst, Vegetarisch Tags: aubergine, champignons, rode wijn, tijm, vegan, winterpeen

Lees Interacties

Reacties

  1. Diana zegt

    december 18, 2019 om 8:40 am

    Bedankt voor dit heerlijke recept. Ik laat alleen de zilveruitjes eruit?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 18, 2019 om 10:51 am

      Tuurlijk, dat is geen enkel probleem. Geniet ervan. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl