Kip tandoori burgers

Voor burgers kan je nooit genoeg recepten hebben toch? Dit recept is net even anders dan je gewend bent:kip tandoori burgers. Om eerlijk te zijn, mislukte mijn eerste versie van deze Tandoori burgers. De Indiase smaak was ver te zoeken. Ik heb nog even getwijfeld om gewoon een lepel kant en klare Tandoori pasta door het gehakt te mengen. Dit kun je natuurlijk altijd doen, maar je eigen tandoori kruidenmix maken is leuk en makkelijk.

Bij de tweede poging had ik de tandoori smaak te pakken. De keuken rook zalig en kinderen kwamen om de beurt even kijken wat er voor lekkers in de pan lag.

Voor de kip burgers gebruik je kipgehakt. Misschien koop je meestal rundergehakt. Probeer eens de kip variant (koop je gewoon in de supermarkt), de smaak past beter bij de tandoori kruiden.

Serveer er een yoghurt komkommer saus met munt en komijn bij de kip tandoori. Voor kinderen kun je misschien beter een knoflooksaus op tafel zetten, de smaak is net even toegankelijker voor bij de kip tandoori burgers. deze kip Tandoori burgers zijn net even anders. De zelfgemaakte Tandoori kruidenmix geven deze kip burgers een heerlijke Indiase smaak.

Kip tandoori burgers

recept voor 4 stuks

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/4 theelepel chilipeper
  • flinke snuf kaneel
  • snufje kruidnagel of eventueel een nootmuskaat
  • vers gemalen peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie
  • 4 naan

Yoghurt komkommer saus

  • 1/3 komkommer
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepel komijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel vers gehakte munt
  • snufje peper en zout naar smaak

Hoe maak je kip tandoori burgers:

  1. Voeg het kipgehakt, ei, paneermeel, kruiden en zout en peper toe aan een kom en kneed goed door elkaar. Zet het gehakt bij voorkeur 30 minuten in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken. Haal de kom uit de koelkast en maak er 4 hamburgers van. Bak de kip tandoori burgers in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie gaar en goudbruin. Of grill de kip burgers op de barbecue.
  2. Maak ondertussen de yoghurt komkommer saus. Rasp de komkommer en druk het vocht eruit. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, komijn, citroensap en munt. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout.
  3. Verwarm de naan in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Serveer de tandoori kip burgers met de naan en de yoghurt komkommer saus.

Zin in nog meer lekkere hamburger recepten voor de barbecue? Download dan nu het gratis E-book barbecue recepten.

Download button

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Dit kip Tandoori recept voor burgers maak je makkelijk zelf zonder pakjes of zakjes. Lekker met naanbrood en een yoghurt komkommer saus.

Kip Tandoori burgers met naan en yoghurt saus. De Tandoori kruidenmix maak je zelf zonder pakjes en zakjes.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.