3 x brunchrecepten voor Pasen

Op zoek naar brunchrecepten voor Pasen? In dit blog staan heerlijke zoete en hartige brunchrecepten, waarvoor je niet uren in de keuken staat. Daarbij zijn de brunchrecepten goed voor te bereiden, zodat je optimaal kunt genieten van een feestelijke Paasbrunch met familie en of vrienden.

Wat een heerlijkheid om na 2 jaar samen Pasen te vieren. Ik ben de keuken ingedoken voor 3 zalige Paas brunchrecepten, die je met elkaar kunt delen. Op het menu staat: ‘s mores brood, mini bladerdeegtaartjes met zalm & rucola en een mango yoghurt parfait. In dit artikel staan verschillende verwijzingen naar andere paasbrunch recepten op de blog, dus aan inspiratie geen gebrek.

Recepten voor brunch

Brunchrecepten

Bij een brunch past een variatie aan warme en koude gerechten. Van zoete tot hartige brunchrecepten. Maak het jezelf makkelijk. Zet een mix van zelfgemaakte brunchrecepten op tafel, aangevuld met kant en klare producten. Denk hierbij aan verse smoothies, American pancakes, (volkoren) notenstol, breekbrood en een fruitsalade. In de PLUS winkels vind je een uitgebreid Paas assortiment.

Over de producten van PLUS gesproken. Wist je dat alle PLUS chocolade, thee, koffie en bananen 100% Fairtrade zijn? Zo support je op een eenvoudige manier het leven van de betreffende boeren en geniet jij van goed eten, voor een eerlijke prijs.

Deze recepten voor de brunch kun je makkelijk meenemen naar een familie paasbrunch en ter plekke afmaken of kort verwarmen in de oven. Kijk ook even bij deze 5 brunchrecepten die makkelijk te maken zijn en snel op tafel staan.

Brunchrecepten

‘S mores brood

Dit ‘s mores brood is de topper tussen de brunchrecepten. Met name bij kinderen is dit plukbrood een dikke hit. Het is een zoete versie van borrelbrood. Mijn zoon is gek op ‘s mores en dit brood heb ik voor hem bedacht. ‘s Mores is een toetje van chocolade met marshmallows tussen twee koekjes. Je raadt het al: deze ingrediënten zijn gebruikt in een zoet plukbrood.

Voor het ‘s mores brood heb je een heel rond /ovaal brood nodig. Bij PLUS heb je zalig Korenlanders brood met desem bereid (link naar info bakkerij over brood). Dit brood heeft een langere rijstijd en is hierdoor extra smaakvol. De dunne krokante korst past perfect bij de warme chocolade, gesmolten marshmallow en koekkruimels.

Benodigdheden:

  • 1 Korenlanders desem wit (ongesneden)
  • 60 gram digestieve koekjes
  • 90 gram marshmallows
  • 90 gram hazelnootpasta
  • optioneel: vershoudfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd het Korenlanders brood met een broodmes horizontaal in. Doe dit voorzichtig en niet tot aan de bodem, anders dan valt het brood uit elkaar. Draai het brood een kwartslag en snijd opnieuw in. Op deze manier ontstaan er vierkantjes in het brood.
  3. Maal de koekjes fijn in een de hakmolen van de staafmixer en scheur marshmallows in stukjes. Besmeer de binnenzijde van het brood met de hazelnoot pasta, strooi vervolgens de koekkruimels ertussen. Draai het brood een kwartslag en stop de stukjes marshmallows tussen de inkepingen.
  4. Zet het ‘s mores brood 10 minuten in de oven, totdat de marshmallows goudbruin zijn. Serveer direct.

Voorbereiding:

Maak het brunchrecept tot en met stap 3. Omwikkel met vershoudfolie, zodat je het zoete plukbrood ter plekke in de oven kunt schuiven.

Wil je graag zelf brood maken? Bekijk deze brunchrecepten met zelfgemaakt brood eens:

's mores plukbrood voor Paasbrunch

Bladerdeegtaartjes met zalm

Bij een feestelijke brunch mogen hartige brunchrecepten niet ontbreken. Zalm past bij uitstek bij Pasen. In plaats van 1 grote plaattaart, maak je mini bladerdeegtaartjes. Van plakjes bladerdeeg maak je een soort bakje. Deze bakjes vul je met kruidenkaas, roomkaas of crème fraîche. Na het bakken verdeel je de zalm met rucola erover. Mocht je geen visliefhebber zijn, dan is rauwe ham een goed alternatief.

  • 4 plakjes hartig bladerdeeg
  • 4 eetlepels kruidenroomkaas of crème fraîche
  • 15 gram gepelde pistache noten
  • 1 eigeel
  • 75 gram gerookte zalm MSC
  • handje rucola

Bereiding:

  1. Ontdooi het bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd met een mes een vierkant in het deeg (ongeveer halve centimeter van de rand). Snijd niet helemaal door, vouw zijkanten van het bladerdeeg naar binnen, zodat je een soort bakjes krijgt.
  3. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Besmeer de bakjes met de kruidenroomkaas of crème fraîche.
  4. Kluts het eigeel los en bestrijk hiermee de randen. Snijd de pistache fijn en strooi over de rand.
  5. Bak de bladerdeegtaartjes in 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven.
  6. Scheur de zalmplakken in stukjes en verdeel over het bladerdeeg en strooi de rucola erover.

Voorbereiding:

Maak de hartige bladerdeegtaartjes tot en met stap 5. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast. Verwarm de oven op 225 graden en zet 5 minuten in de oven en ga dan verder met stap 6.

Op zoek naar nog meer hartige taarten voor de paasbrunch?

Hartige brunchrecepten

Yoghurt parfait met mango en chocolade

Het lijstje met brunchrecepten sluiten we af met een yoghurt parfait. Dit klinkt heel chic, terwijl de bereiding simpel is en presentatie voor het wauw effect zorgt. Ik gebruik hiervoor yoghurt van het eigen merk van PLUS. Alle zuivel van PLUS is standaard biologisch, waarvoor je dezelfde prijs betaalt. Zo draag je automatisch bij aan een duurzamere wereld.

Benodigdheden

  • 250 gram diepvries stukjes mango (ontdooid)
  • 1 eetlepel suiker
  • 400 gram volle yoghurt
  • 4 eetlepels ovengebakken granola met rode vruchten
  • 10 gram chocoladereep melk FairTrade
  • extra nodig: kleine glaasjes, weckpotjes of champagne flutes

Bereiding:

  1. Verwarm de mango met de suiker kort in een pannetje, totdat de suiker is opgelost. Pureer met de staafmixer tot een egale massa.
  2. Verdeel de mango over de glaasjes.
  3. Vervolgens een laag yoghurt.
  4. Strooi de granola en gehakte chocolade erover.

Voorbereiding:

Maak de yoghurt parfait tot en met stap 4. Strooi de granola en chocolade bij het serveren over, anders is de granola zacht.

Een ontbijt of toetje in een glaasje ziet er lekker en feestelijk uit. Kijk maar eens naar deze lekkere recepten:

Yoghurt parfait met mango voor Paasbrunch

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zoete en hartige brunchrecepten

Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS Supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor


Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.