• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Hartige taart met kip en Boursin

Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje.

december 4, 2019 door Linda 27 Reacties

Een hartige taart deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. Wat een genot! De ingrediënten van zijn pastasaus verwerk ik nu in deze hartige taart met kip en Boursin.

Kijk eens naar de benodigdheden van deze quiche. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Lucie kan dit beamen, want tijdens de lunch van de kookdag heeft zij een stuk geproefd. In de avond hebben mijn mannen de rest (3/4!) opgegeten. Ik kreeg 1 klacht: “de taart te klein“. De volgende keer willen ze beiden 1 eigen taart:).

Heb je de komende maand nog etentjes? Zet dan deze hartige taart met kip op tafel. Hier maak je echt iedereen blij mee. De quiche kun je in zijn geheel bereiden en ter plekke nog 15 – 20 minuten opwarmen op 180 graden met alufolie over de taart.

Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje.

Hartige taart met kip en Boursin

recept voor 4 personen

  • 125 gram gerookte spekjes
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram kastanje champignon
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 kuipje Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 1 eetlepel pesto
  • 4 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • extra nodig: taartvorm

Stappen om een hartige taart met kip en Boursin te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de gerookte spekjes. Snijd ondertussen de kipfilet. Voeg de kipfilet na 3 minuten toe.
  3. Snijd vervolgens de kastanje champignons in plakjes. Voeg dit toe, zodra de kip rondom bruin is.
  4. Hak de cashewnoten grof en voeg toe aan de pan.
  5. Pureer de Boursin met de pesto en 4 eieren met de staafmixer tot een egale massa.
  6. Haal het deeg uit de koelkast. Leg over de vorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Voeg het kip champignon mengsel toe en giet de eieren erover.
  7. Zet 30 – 35 minuten in de oven.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje.

Hartige taart met kip, Boursin, spekjes, champignons en cashewnoten. Het water loopt mij in de mond bij deze quiche.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: DINER, PASEN Tags: Boursin, cashewnoten, hartige taart, kip, pasta, pesto

Lees Interacties

Reacties

  1. Sylvia zegt

    december 5, 2019 om 12:58 pm

    Hoi, je hebt het in het begin over pesto, maar vind ik niet terug in recept?
    Groetjes Sylvia

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 6, 2019 om 11:17 am

      Hi Sylvia,
      Dank voor de oplettendheid. Ik heb het aangepast!

      Beantwoorden
    • Wilma zegt

      december 14, 2019 om 9:57 am

      Beste Linda,
      Ik ga dit recept zeker maken!
      Zou je het evt ook in kunnen vriezen?
      Groetjes, Wilma

      Beantwoorden
    • Esmeraĺde zegt

      december 31, 2020 om 5:15 pm

      Groot of klein pakje boursin?

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        januari 8, 2021 om 3:49 pm

        Hi Sylvia, er gaat een kuipje Boursin cuisine in, dat is iets anders dan de Boursin op toast.

        Groeten, Linda

        Beantwoorden
  2. Wilma zegt

    december 14, 2019 om 1:08 pm

    Beste Linda,
    Zou je deze taart ook kunnen invriezen?
    Groetjes, Wilma

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 16, 2019 om 2:00 pm

      Persoonlijk ben ik niet zo fan van bladerdeeg invriezen. Ik ben bang dat de kip dan droogt wordt en het bladerdeeg nat. Je kunt het wel uitproberen met een restje om te zien hoe dit bij jou werkt.

      Beantwoorden
  3. Saskia zegt

    december 20, 2019 om 11:31 am

    Hi Linda, de eieren gaan er als laatste overheen, kluts je die 4 gewoon samen in een kom en dan rauw over het warme kip mengsel gieten?
    Thnx voor je reactie! ik wil deze quiche met kerst maken 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 20, 2019 om 11:47 am

      Hi Saskia,

      Je pureert de Boursin met de pesto en 4 eieren met de staafmixer tot een egale massa. Haal het deeg uit de koelkast. Leg over de vorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Voeg het kip champignon mengsel toe en giet de eieren erover.

      Succes ermee.

      Beantwoorden
  4. Shalini zegt

    december 22, 2019 om 7:36 pm

    Hallo Linda,
    Ik heb hierover een korte vraag
    Kan ik dit ook een dag van tevoren maken en dan de volgende dag afwerken?

    Dank voor je reactie alvast.
    Groetjes shalini

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 23, 2019 om 2:26 pm

      Hi Shalini, dat zou ik niet doen. Het bladerdeeg zal dan helemaal nat zijn van de eieren en Boursin. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Suus zegt

    december 28, 2019 om 2:48 pm

    Gebruik je rode pesto?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 20, 2020 om 2:23 pm

      Hi Suus, ik heb hier groene pesto gebruikt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Ellie zegt

    februari 2, 2020 om 11:28 am

    Hallo Linda,
    Dit recept ga ik zeker proberen. Eindelijk een hartige taart ZONDER KAAS.
    Dankjewel.
    Gr., Ellie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 3, 2020 om 2:11 pm

      Hi Ellie, nou ik begrijp dat ik je erg gelukkig heb gemaakt om een hartige taart zonder kaas te maken. Laat je weten hoe je het vond smaken? Gr. Linda

      Beantwoorden
    • Marie zegt

      februari 22, 2021 om 7:47 pm

      Boursin is toch ook kaas?

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        februari 25, 2021 om 9:15 am

        Ik denk dat Ellie bedoelt een hartige taart zonder een laag kaas erbovenop. De smaak van roomkaas zoals bij Boursin is toch anders dan gesmolten zachte kaas.

        Beantwoorden
  7. Karin zegt

    februari 24, 2020 om 8:22 am

    Hoi Linda,

    Hij super lekker. Komt hier vast meerdere malen op tafel. Dikke 10 van mijn man.?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 28, 2020 om 12:46 pm

      Hi Karin, super leuk om te horen zeg. En zeker dat je man zo genoten heeft.

      Beantwoorden
  8. Carolien zegt

    september 28, 2020 om 5:17 pm

    Hoi Linda,

    Laat jij het bakpapier onder de bladerdeeg zitten,dus dat het ook de oven mee ingaat ?
    Bij mij staat deze hartige taart/Quiche nu in de oven.
    En ik zie nu op de foto’s dat jou bakpapier ook in de vorm zit.
    Dit heb ik niet gedaan…
    Het ruikt nu wel heeeeerlijk in onze keuken ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 29, 2020 om 3:03 pm

      HI Carolien, ik laat het bakpapier inderdaad onder en rond de taart zitten, zodat de taart er makkelijk uit kan. Hoe is de smaak bevallen? Groeten, Linda

      Beantwoorden
      • Carolien zegt

        september 29, 2020 om 8:39 pm

        Nou ik had gelukkig mijn vorm gesprayd met boter,dus kwam hij er ook wel gemakkelijk uit.
        Maar wat is dit ontzettend lekker !!
        We hebben gesmuld…er was nog een mini stukje over voor de volgende dag,maar dat hebben we ‘savonds nog (koud) opgesnoept.
        Zeker voor herhaling vatbaar ??

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          oktober 6, 2020 om 11:06 am

          Hi Carolien,

          Ik was je reactie niet vergeten hoor. Wat fijn dat jullie er zo van genoten hebben. Ik hoop dat je dit recept nog vaak zult maken.

          Beantwoorden
  9. Aukje zegt

    november 26, 2020 om 11:11 am

    Hallo Linda,
    Wil morgen deze quiche graag gaan maken. Lijkt me heerlijk, maar toch een vraag.
    De kipfilet, snijd je die in blokjes of plakjes voor het bakken.?
    Groet, aukje

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 30, 2020 om 4:17 pm

      Hi Aukje, ik snijd de kipfilet in blokjes. Ik hoop dat het gesmaakt heeft.

      Beantwoorden
  10. Yvonne zegt

    januari 13, 2021 om 2:11 pm

    Hoi Linda,

    Ik vind de quiche heerlijk en ben blij dat ik eindelijk een quiche zonder kaas heb gevonden!! Ik heb de quiche al een paar keer gemaakt en elke keer gelijk opgegeten. Vandaar dat ik nu een vraagje heb; Als ik de quiche bijvoorbeeld zaterdag maak, kan ik deze dan (zoals jij in het recept aan geeft) op zondag voordat we gaan eten opnieuw opwarmen in de oven of raad jij aan om dit op dezelfde dag te doen? Dus ’s ochtends maken en later op de dag opwarmen in de oven?
    Alvast bedankt voor je reactie 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 18, 2021 om 7:04 pm

      Hi Yvonne, wat fijn om te horen dat deze quiche zo goed bevalt.

      Je kunt beide doen hoor, of op zaterdag maken en zondag eten. Of op zondag maken, laten afkoelen en nogmaals even verwarmen. Probeer eens uit wat je zelf het lekkerst vindt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 203

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Kipsate wraps met pindasaus Kipsate met wraps en pindasaus
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minu 10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minuten een lekkere en makkelijke pasta maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan snel mijn lijstje met 10 snelle pasta recepten.

Met een pasta recept scoor je punten aan tafel. Iedereen lust het en een pasta recept is makkelijk om te maken. Bij ons staat er bijna twee keer per week pasta op tafel. In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals macaroni zonder pakjes en zakjes, een pasta met carbonara saus en een vegetarische pasta met spinazie. Daarbij geef ik je ook de tip om een super snelle verse pastasaus van tomaten te maken. Deze pastasaus is binnen 5 minuten klaar voor gebruik. Klinkt goed toch?

Sla het blog voor de 10 snelle pasta recepten op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je deze makkelijke recepten niet vergeet als je inspiratie zoekt. De recepten vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #pasta #spaghetti #penne #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #snel #snellerecepten #avondeten
Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit i Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit is een een ontzettend makkelijk en snel recept. Het is een lichte avondmaaltijd, ideaal om te maken voordat je bijvoorbeeld gaat sporten.

Dit koolhydraatarme recept heb ik twee keer gemaakt. Bij een gerecht met slechts een handjevol ingrediënten, wil ik zeker weten dat het gerecht smaakvol is. Het geheime ingrediënt is een scheutje sojasaus. Dit smaakt fantastisch bij de kastanje champignons en pimpt de maaltijd direct op.

Sla het recept voor de bloemkoolrijst op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet voor als je inspiratie zoekt. Het recept vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #wokken #bloemkoolrijst #koolhydraatarm #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatbeperkt #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #vegetarisch #vega #spinazie
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in