• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Hartige taart met kip en Boursin

Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje.

december 4, 2019 door Linda 29 Reacties

Een hartige taart deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. Wat een genot! De ingrediënten van zijn pastasaus verwerk ik nu in deze hartige taart met kip en Boursin.

Kijk eens naar de benodigdheden van deze quiche. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Lucie kan dit beamen, want tijdens de lunch van de kookdag heeft zij een stuk geproefd. In de avond hebben mijn mannen de rest (3/4!) opgegeten. Ik kreeg 1 klacht: “de taart te klein“. De volgende keer willen ze beiden 1 eigen taart:).

Heb je de komende maand nog etentjes? Zet dan deze hartige taart met kip op tafel. Hier maak je echt iedereen blij mee. De quiche kun je in zijn geheel bereiden en ter plekke nog 15 – 20 minuten opwarmen op 180 graden met alufolie over de taart.

Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje.

Hartige taart met kip en Boursin

recept voor 4 personen

  • 125 gram gerookte spekjes
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram kastanje champignon
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 kuipje Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 1 eetlepel pesto
  • 4 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • extra nodig: taartvorm (dit is mijn quiche vorm van Jamie Oliver 24/25 cm)

Stappen om een hartige taart met kip en Boursin te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de gerookte spekjes. Snijd ondertussen de kipfilet. Voeg de kipfilet na 3 minuten toe.
  3. Snijd vervolgens de kastanje champignons in plakjes. Voeg dit toe, zodra de kip rondom bruin is.
  4. Hak de cashewnoten grof en voeg toe aan de pan.
  5. Pureer de Boursin met de pesto en 4 eieren met de staafmixer tot een egale massa.
  6. Haal het deeg uit de koelkast. Leg over de vorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Voeg het kip champignon mengsel toe en giet de eieren erover.
  7. Zet 30 – 35 minuten in de oven.

Tip: dol op hartige taarten? Dan wil je deze quiche met zalm vast ook eens proberen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje.

Hartige taart met kip, Boursin, spekjes, champignons en cashewnoten. Het water loopt mij in de mond bij deze quiche.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: Aanbevolen, Diner, Pasen Tags: Boursin, cashewnoten, hartige taart, kip, pasta, pesto

Lees Interacties

Reacties

  1. Sylvia zegt

    december 5, 2019 om 12:58 pm

    Hoi, je hebt het in het begin over pesto, maar vind ik niet terug in recept?
    Groetjes Sylvia

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 6, 2019 om 11:17 am

      Hi Sylvia,
      Dank voor de oplettendheid. Ik heb het aangepast!

      Beantwoorden
    • Wilma zegt

      december 14, 2019 om 9:57 am

      Beste Linda,
      Ik ga dit recept zeker maken!
      Zou je het evt ook in kunnen vriezen?
      Groetjes, Wilma

      Beantwoorden
    • Esmeraĺde zegt

      december 31, 2020 om 5:15 pm

      Groot of klein pakje boursin?

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        januari 8, 2021 om 3:49 pm

        Hi Sylvia, er gaat een kuipje Boursin cuisine in, dat is iets anders dan de Boursin op toast.

        Groeten, Linda

        Beantwoorden
  2. Wilma zegt

    december 14, 2019 om 1:08 pm

    Beste Linda,
    Zou je deze taart ook kunnen invriezen?
    Groetjes, Wilma

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 16, 2019 om 2:00 pm

      Persoonlijk ben ik niet zo fan van bladerdeeg invriezen. Ik ben bang dat de kip dan droogt wordt en het bladerdeeg nat. Je kunt het wel uitproberen met een restje om te zien hoe dit bij jou werkt.

      Beantwoorden
  3. Saskia zegt

    december 20, 2019 om 11:31 am

    Hi Linda, de eieren gaan er als laatste overheen, kluts je die 4 gewoon samen in een kom en dan rauw over het warme kip mengsel gieten?
    Thnx voor je reactie! ik wil deze quiche met kerst maken :)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 20, 2019 om 11:47 am

      Hi Saskia,

      Je pureert de Boursin met de pesto en 4 eieren met de staafmixer tot een egale massa. Haal het deeg uit de koelkast. Leg over de vorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Voeg het kip champignon mengsel toe en giet de eieren erover.

      Succes ermee.

      Beantwoorden
  4. Shalini zegt

    december 22, 2019 om 7:36 pm

    Hallo Linda,
    Ik heb hierover een korte vraag
    Kan ik dit ook een dag van tevoren maken en dan de volgende dag afwerken?

    Dank voor je reactie alvast.
    Groetjes shalini

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 23, 2019 om 2:26 pm

      Hi Shalini, dat zou ik niet doen. Het bladerdeeg zal dan helemaal nat zijn van de eieren en Boursin. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Suus zegt

    december 28, 2019 om 2:48 pm

    Gebruik je rode pesto?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 20, 2020 om 2:23 pm

      Hi Suus, ik heb hier groene pesto gebruikt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Ellie zegt

    februari 2, 2020 om 11:28 am

    Hallo Linda,
    Dit recept ga ik zeker proberen. Eindelijk een hartige taart ZONDER KAAS.
    Dankjewel.
    Gr., Ellie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 3, 2020 om 2:11 pm

      Hi Ellie, nou ik begrijp dat ik je erg gelukkig heb gemaakt om een hartige taart zonder kaas te maken. Laat je weten hoe je het vond smaken? Gr. Linda

      Beantwoorden
    • Marie zegt

      februari 22, 2021 om 7:47 pm

      Boursin is toch ook kaas?

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        februari 25, 2021 om 9:15 am

        Ik denk dat Ellie bedoelt een hartige taart zonder een laag kaas erbovenop. De smaak van roomkaas zoals bij Boursin is toch anders dan gesmolten zachte kaas.

        Beantwoorden
  7. Karin zegt

    februari 24, 2020 om 8:22 am

    Hoi Linda,

    Hij super lekker. Komt hier vast meerdere malen op tafel. Dikke 10 van mijn man.?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 28, 2020 om 12:46 pm

      Hi Karin, super leuk om te horen zeg. En zeker dat je man zo genoten heeft.

      Beantwoorden
  8. Carolien zegt

    september 28, 2020 om 5:17 pm

    Hoi Linda,

    Laat jij het bakpapier onder de bladerdeeg zitten,dus dat het ook de oven mee ingaat ?
    Bij mij staat deze hartige taart/Quiche nu in de oven.
    En ik zie nu op de foto’s dat jou bakpapier ook in de vorm zit.
    Dit heb ik niet gedaan…
    Het ruikt nu wel heeeeerlijk in onze keuken ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 29, 2020 om 3:03 pm

      HI Carolien, ik laat het bakpapier inderdaad onder en rond de taart zitten, zodat de taart er makkelijk uit kan. Hoe is de smaak bevallen? Groeten, Linda

      Beantwoorden
      • Carolien zegt

        september 29, 2020 om 8:39 pm

        Nou ik had gelukkig mijn vorm gesprayd met boter,dus kwam hij er ook wel gemakkelijk uit.
        Maar wat is dit ontzettend lekker !!
        We hebben gesmuld…er was nog een mini stukje over voor de volgende dag,maar dat hebben we ‘savonds nog (koud) opgesnoept.
        Zeker voor herhaling vatbaar ??

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          oktober 6, 2020 om 11:06 am

          Hi Carolien,

          Ik was je reactie niet vergeten hoor. Wat fijn dat jullie er zo van genoten hebben. Ik hoop dat je dit recept nog vaak zult maken.

          Beantwoorden
  9. Aukje zegt

    november 26, 2020 om 11:11 am

    Hallo Linda,
    Wil morgen deze quiche graag gaan maken. Lijkt me heerlijk, maar toch een vraag.
    De kipfilet, snijd je die in blokjes of plakjes voor het bakken.?
    Groet, aukje

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 30, 2020 om 4:17 pm

      Hi Aukje, ik snijd de kipfilet in blokjes. Ik hoop dat het gesmaakt heeft.

      Beantwoorden
  10. Yvonne zegt

    januari 13, 2021 om 2:11 pm

    Hoi Linda,

    Ik vind de quiche heerlijk en ben blij dat ik eindelijk een quiche zonder kaas heb gevonden!! Ik heb de quiche al een paar keer gemaakt en elke keer gelijk opgegeten. Vandaar dat ik nu een vraagje heb; Als ik de quiche bijvoorbeeld zaterdag maak, kan ik deze dan (zoals jij in het recept aan geeft) op zondag voordat we gaan eten opnieuw opwarmen in de oven of raad jij aan om dit op dezelfde dag te doen? Dus ’s ochtends maken en later op de dag opwarmen in de oven?
    Alvast bedankt voor je reactie :-)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 18, 2021 om 7:04 pm

      Hi Yvonne, wat fijn om te horen dat deze quiche zo goed bevalt.

      Je kunt beide doen hoor, of op zaterdag maken en zondag eten. Of op zondag maken, laten afkoelen en nogmaals even verwarmen. Probeer eens uit wat je zelf het lekkerst vindt.

      Beantwoorden
  11. Gabrielle ten Broeke zegt

    april 1, 2022 om 6:33 pm

    Hi Linda, vandaag deze quiche gemaakt. Zonder de cashewnoten, want die had ik niet meer in huis. Het was heerlijk! Zelfs de kinderen – nooit zo enthousiast over warm eten – vonden deze quiche ‘goed te doen’. Mijn man en ik vonden hem heerlijk; dit recept gaat in ons vaste assortiment.
    Dank je wel voor dit lekkere recept.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 19, 2022 om 5:09 pm

      Hi Gabrielle,
      Ik zie dat ik nog helemaal niet had gereageerd. Wat onwijs leuk om te horen. Echt, dit soort reacties maken mijn dag helemaal goed. Ik hoop dat jullie er nog vaak van zullen genieten.

      Fijne dag nog.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • zelf ijsthee maken Zelf ijsthee maken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl