4.1 uit 19 beoordelingen
25 minuten
oventijd 30 minuten

Hartige taart met kip en Boursin

Een hartige taart deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. Wat een genot! De ingrediënten van zijn pastasaus verwerk ik nu in deze hartige taart met kip en Boursin.

Kijk eens naar de benodigdheden van deze quiche. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Lucie kan dit beamen, want tijdens de lunch van de kookdag heeft zij een stuk geproefd. In de avond hebben mijn mannen de rest (3/4!) opgegeten. Ik kreeg 1 klacht: “de taart te klein“. De volgende keer willen ze beiden 1 eigen taart:).

Heb je de komende maand nog etentjes? Zet dan deze hartige taart met kip op tafel. Hier maak je echt iedereen blij mee. De quiche kun je in zijn geheel bereiden en ter plekke nog 15 – 20 minuten opwarmen op 180 graden met alufolie over de taart.

Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje.

Hartige taart met kip en Boursin

Ingrediënten

4 personen
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram kastanje champignons
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 kuipje Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 1 eetlepel pesto
  • 4 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)

Extra nodig

  • taartvorm 24/25 cm (dit is mijn quiche vorm van Jamie Oliver)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een hartige taart met kip en Boursin?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de gerookte spekjes. Snijd ondertussen de kipfilet. Voeg de kipfilet na 3 minuten toe.
  • Snijd vervolgens de kastanje champignons in plakjes. Voeg dit toe, zodra de kip rondom bruin is.
  • Hak de cashewnoten grof en voeg toe aan de pan.
  • Pureer de Boursin met de pesto en 4 eieren met de staafmixer tot een egale massa.
  • Haal het deeg uit de koelkast. Leg over de vorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Voeg het kip champignon mengsel toe en giet de eieren erover.
  • Zet 30 – 35 minuten in de oven.

Linda’s Tips

Tip: dol op hartige taarten? Dan wil je deze quiche met zalm vast ook eens proberen.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.