• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Hartige taart met kip en Boursin

Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje.

december 4, 2019 door Linda 25 Reacties

Een hartige taart deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. Wat een genot! De ingrediënten van zijn pastasaus verwerk ik nu in deze hartige taart met kip en Boursin.

Kijk eens naar de benodigdheden van deze quiche. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Lucie kan dit beamen, want tijdens de lunch van de kookdag heeft zij een stuk geproefd. In de avond hebben mijn mannen de rest (3/4!) opgegeten. Ik kreeg 1 klacht: “de taart te klein“. De volgende keer willen ze beiden 1 eigen taart:).

Heb je de komende maand nog etentjes? Zet dan deze hartige taart met kip op tafel. Hier maak je echt iedereen blij mee. De quiche kun je in zijn geheel bereiden en ter plekke nog 15 – 20 minuten opwarmen op 180 graden met alufolie over de taart.

Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje.

Hartige taart met kip en Boursin

recept voor 4 personen

  • 125 gram gerookte spekjes
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram kastanje champignon
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 kuipje Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 1 eetlepel pesto
  • 4 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • extra nodig: taartvorm

Stappen om een hartige taart met kip en Boursin te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de gerookte spekjes. Snijd ondertussen de kipfilet. Voeg de kipfilet na 3 minuten toe.
  3. Snijd vervolgens de kastanje champignons in plakjes. Voeg dit toe, zodra de kip rondom bruin is.
  4. Hak de cashewnoten grof en voeg toe aan de pan.
  5. Pureer de Boursin met de pesto en 4 eieren met de staafmixer tot een egale massa.
  6. Haal het deeg uit de koelkast. Leg over de vorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Voeg het kip champignon mengsel toe en giet de eieren erover.
  7. Zet 30 – 35 minuten in de oven.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje.

Hartige taart met kip, Boursin, spekjes, champignons en cashewnoten. Het water loopt mij in de mond bij deze quiche.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: DINER, PASEN Tags: Boursin, cashewnoten, hartige taart, kip, pasta, pesto

Lees Interacties

Reacties

  1. Sylvia zegt

    december 5, 2019 om 12:58 pm

    Hoi, je hebt het in het begin over pesto, maar vind ik niet terug in recept?
    Groetjes Sylvia

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 6, 2019 om 11:17 am

      Hi Sylvia,
      Dank voor de oplettendheid. Ik heb het aangepast!

      Beantwoorden
    • Wilma zegt

      december 14, 2019 om 9:57 am

      Beste Linda,
      Ik ga dit recept zeker maken!
      Zou je het evt ook in kunnen vriezen?
      Groetjes, Wilma

      Beantwoorden
    • Esmeraĺde zegt

      december 31, 2020 om 5:15 pm

      Groot of klein pakje boursin?

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        januari 8, 2021 om 3:49 pm

        Hi Sylvia, er gaat een kuipje Boursin cuisine in, dat is iets anders dan de Boursin op toast.

        Groeten, Linda

        Beantwoorden
  2. Wilma zegt

    december 14, 2019 om 1:08 pm

    Beste Linda,
    Zou je deze taart ook kunnen invriezen?
    Groetjes, Wilma

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 16, 2019 om 2:00 pm

      Persoonlijk ben ik niet zo fan van bladerdeeg invriezen. Ik ben bang dat de kip dan droogt wordt en het bladerdeeg nat. Je kunt het wel uitproberen met een restje om te zien hoe dit bij jou werkt.

      Beantwoorden
  3. Saskia zegt

    december 20, 2019 om 11:31 am

    Hi Linda, de eieren gaan er als laatste overheen, kluts je die 4 gewoon samen in een kom en dan rauw over het warme kip mengsel gieten?
    Thnx voor je reactie! ik wil deze quiche met kerst maken 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 20, 2019 om 11:47 am

      Hi Saskia,

      Je pureert de Boursin met de pesto en 4 eieren met de staafmixer tot een egale massa. Haal het deeg uit de koelkast. Leg over de vorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Voeg het kip champignon mengsel toe en giet de eieren erover.

      Succes ermee.

      Beantwoorden
  4. Shalini zegt

    december 22, 2019 om 7:36 pm

    Hallo Linda,
    Ik heb hierover een korte vraag
    Kan ik dit ook een dag van tevoren maken en dan de volgende dag afwerken?

    Dank voor je reactie alvast.
    Groetjes shalini

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 23, 2019 om 2:26 pm

      Hi Shalini, dat zou ik niet doen. Het bladerdeeg zal dan helemaal nat zijn van de eieren en Boursin. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Suus zegt

    december 28, 2019 om 2:48 pm

    Gebruik je rode pesto?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 20, 2020 om 2:23 pm

      Hi Suus, ik heb hier groene pesto gebruikt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Ellie zegt

    februari 2, 2020 om 11:28 am

    Hallo Linda,
    Dit recept ga ik zeker proberen. Eindelijk een hartige taart ZONDER KAAS.
    Dankjewel.
    Gr., Ellie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 3, 2020 om 2:11 pm

      Hi Ellie, nou ik begrijp dat ik je erg gelukkig heb gemaakt om een hartige taart zonder kaas te maken. Laat je weten hoe je het vond smaken? Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Karin zegt

    februari 24, 2020 om 8:22 am

    Hoi Linda,

    Hij super lekker. Komt hier vast meerdere malen op tafel. Dikke 10 van mijn man.👍

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 28, 2020 om 12:46 pm

      Hi Karin, super leuk om te horen zeg. En zeker dat je man zo genoten heeft.

      Beantwoorden
  8. Carolien zegt

    september 28, 2020 om 5:17 pm

    Hoi Linda,

    Laat jij het bakpapier onder de bladerdeeg zitten,dus dat het ook de oven mee ingaat ?
    Bij mij staat deze hartige taart/Quiche nu in de oven.
    En ik zie nu op de foto’s dat jou bakpapier ook in de vorm zit.
    Dit heb ik niet gedaan…
    Het ruikt nu wel heeeeerlijk in onze keuken 🤗

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 29, 2020 om 3:03 pm

      HI Carolien, ik laat het bakpapier inderdaad onder en rond de taart zitten, zodat de taart er makkelijk uit kan. Hoe is de smaak bevallen? Groeten, Linda

      Beantwoorden
      • Carolien zegt

        september 29, 2020 om 8:39 pm

        Nou ik had gelukkig mijn vorm gesprayd met boter,dus kwam hij er ook wel gemakkelijk uit.
        Maar wat is dit ontzettend lekker !!
        We hebben gesmuld…er was nog een mini stukje over voor de volgende dag,maar dat hebben we ‘savonds nog (koud) opgesnoept.
        Zeker voor herhaling vatbaar 👍🏻

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          oktober 6, 2020 om 11:06 am

          Hi Carolien,

          Ik was je reactie niet vergeten hoor. Wat fijn dat jullie er zo van genoten hebben. Ik hoop dat je dit recept nog vaak zult maken.

          Beantwoorden
  9. Aukje zegt

    november 26, 2020 om 11:11 am

    Hallo Linda,
    Wil morgen deze quiche graag gaan maken. Lijkt me heerlijk, maar toch een vraag.
    De kipfilet, snijd je die in blokjes of plakjes voor het bakken.?
    Groet, aukje

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 30, 2020 om 4:17 pm

      Hi Aukje, ik snijd de kipfilet in blokjes. Ik hoop dat het gesmaakt heeft.

      Beantwoorden
  10. Yvonne zegt

    januari 13, 2021 om 2:11 pm

    Hoi Linda,

    Ik vind de quiche heerlijk en ben blij dat ik eindelijk een quiche zonder kaas heb gevonden!! Ik heb de quiche al een paar keer gemaakt en elke keer gelijk opgegeten. Vandaar dat ik nu een vraagje heb; Als ik de quiche bijvoorbeeld zaterdag maak, kan ik deze dan (zoals jij in het recept aan geeft) op zondag voordat we gaan eten opnieuw opwarmen in de oven of raad jij aan om dit op dezelfde dag te doen? Dus ’s ochtends maken en later op de dag opwarmen in de oven?
    Alvast bedankt voor je reactie 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 18, 2021 om 7:04 pm

      Hi Yvonne, wat fijn om te horen dat deze quiche zo goed bevalt.

      Je kunt beide doen hoor, of op zaterdag maken en zondag eten. Of op zondag maken, laten afkoelen en nogmaals even verwarmen. Probeer eens uit wat je zelf het lekkerst vindt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.