Een hartige taart deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. Wat een genot! De ingrediënten van zijn pastasaus verwerk ik nu in deze hartige taart met kip en Boursin.
Kijk eens naar de benodigdheden van deze quiche. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Lucie kan dit beamen, want tijdens de lunch van de kookdag heeft zij een stuk geproefd. In de avond hebben mijn mannen de rest (3/4!) opgegeten. Ik kreeg 1 klacht: “de taart te klein“. De volgende keer willen ze beiden 1 eigen taart:).
Heb je de komende maand nog etentjes? Zet dan deze hartige taart met kip op tafel. Hier maak je echt iedereen blij mee. De quiche kun je in zijn geheel bereiden en ter plekke nog 15 – 20 minuten opwarmen op 180 graden met alufolie over de taart.
Hartige taart met kip en Boursin
recept voor 4 personen
- 125 gram gerookte spekjes
- 200 gram kipfilet
- 125 gram kastanje champignon
- 75 gram ongezouten cashewnoten
- 1 kuipje Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
- 1 eetlepel pesto
- 4 eieren
- 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
- extra nodig: taartvorm (dit is mijn quiche vorm van Jamie Oliver 24/25 cm)
Stappen om een hartige taart met kip en Boursin te maken:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de gerookte spekjes. Snijd ondertussen de kipfilet. Voeg de kipfilet na 3 minuten toe.
- Snijd vervolgens de kastanje champignons in plakjes. Voeg dit toe, zodra de kip rondom bruin is.
- Hak de cashewnoten grof en voeg toe aan de pan.
- Pureer de Boursin met de pesto en 4 eieren met de staafmixer tot een egale massa.
- Haal het deeg uit de koelkast. Leg over de vorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Voeg het kip champignon mengsel toe en giet de eieren erover.
- Zet 30 – 35 minuten in de oven.
Tip: dol op hartige taarten? Dan wil je deze quiche met zalm vast ook eens proberen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Hoi, je hebt het in het begin over pesto, maar vind ik niet terug in recept?
Groetjes Sylvia
Hi Sylvia,
Dank voor de oplettendheid. Ik heb het aangepast!
Beste Linda,
Ik ga dit recept zeker maken!
Zou je het evt ook in kunnen vriezen?
Groetjes, Wilma
Groot of klein pakje boursin?
Hi Sylvia, er gaat een kuipje Boursin cuisine in, dat is iets anders dan de Boursin op toast.
Groeten, Linda
Beste Linda,
Zou je deze taart ook kunnen invriezen?
Groetjes, Wilma
Persoonlijk ben ik niet zo fan van bladerdeeg invriezen. Ik ben bang dat de kip dan droogt wordt en het bladerdeeg nat. Je kunt het wel uitproberen met een restje om te zien hoe dit bij jou werkt.
Hi Linda, de eieren gaan er als laatste overheen, kluts je die 4 gewoon samen in een kom en dan rauw over het warme kip mengsel gieten?
Thnx voor je reactie! ik wil deze quiche met kerst maken :)
Hi Saskia,
Je pureert de Boursin met de pesto en 4 eieren met de staafmixer tot een egale massa. Haal het deeg uit de koelkast. Leg over de vorm en prik met een vork gaatjes in het deeg. Voeg het kip champignon mengsel toe en giet de eieren erover.
Succes ermee.
Hallo Linda,
Ik heb hierover een korte vraag
Kan ik dit ook een dag van tevoren maken en dan de volgende dag afwerken?
Dank voor je reactie alvast.
Groetjes shalini
Hi Shalini, dat zou ik niet doen. Het bladerdeeg zal dan helemaal nat zijn van de eieren en Boursin. Gr. Linda
Gebruik je rode pesto?
Hi Suus, ik heb hier groene pesto gebruikt. Gr. Linda
Hallo Linda,
Dit recept ga ik zeker proberen. Eindelijk een hartige taart ZONDER KAAS.
Dankjewel.
Gr., Ellie
Hi Ellie, nou ik begrijp dat ik je erg gelukkig heb gemaakt om een hartige taart zonder kaas te maken. Laat je weten hoe je het vond smaken? Gr. Linda
Boursin is toch ook kaas?
Ik denk dat Ellie bedoelt een hartige taart zonder een laag kaas erbovenop. De smaak van roomkaas zoals bij Boursin is toch anders dan gesmolten zachte kaas.
Hoi Linda,
Hij super lekker. Komt hier vast meerdere malen op tafel. Dikke 10 van mijn man.?
Hi Karin, super leuk om te horen zeg. En zeker dat je man zo genoten heeft.
Hoi Linda,
Laat jij het bakpapier onder de bladerdeeg zitten,dus dat het ook de oven mee ingaat ?
Bij mij staat deze hartige taart/Quiche nu in de oven.
En ik zie nu op de foto’s dat jou bakpapier ook in de vorm zit.
Dit heb ik niet gedaan…
Het ruikt nu wel heeeeerlijk in onze keuken ?
HI Carolien, ik laat het bakpapier inderdaad onder en rond de taart zitten, zodat de taart er makkelijk uit kan. Hoe is de smaak bevallen? Groeten, Linda
Nou ik had gelukkig mijn vorm gesprayd met boter,dus kwam hij er ook wel gemakkelijk uit.
Maar wat is dit ontzettend lekker !!
We hebben gesmuld…er was nog een mini stukje over voor de volgende dag,maar dat hebben we ‘savonds nog (koud) opgesnoept.
Zeker voor herhaling vatbaar ??
Hi Carolien,
Ik was je reactie niet vergeten hoor. Wat fijn dat jullie er zo van genoten hebben. Ik hoop dat je dit recept nog vaak zult maken.
Hallo Linda,
Wil morgen deze quiche graag gaan maken. Lijkt me heerlijk, maar toch een vraag.
De kipfilet, snijd je die in blokjes of plakjes voor het bakken.?
Groet, aukje
Hi Aukje, ik snijd de kipfilet in blokjes. Ik hoop dat het gesmaakt heeft.
Hoi Linda,
Ik vind de quiche heerlijk en ben blij dat ik eindelijk een quiche zonder kaas heb gevonden!! Ik heb de quiche al een paar keer gemaakt en elke keer gelijk opgegeten. Vandaar dat ik nu een vraagje heb; Als ik de quiche bijvoorbeeld zaterdag maak, kan ik deze dan (zoals jij in het recept aan geeft) op zondag voordat we gaan eten opnieuw opwarmen in de oven of raad jij aan om dit op dezelfde dag te doen? Dus ’s ochtends maken en later op de dag opwarmen in de oven?
Alvast bedankt voor je reactie :-)
Hi Yvonne, wat fijn om te horen dat deze quiche zo goed bevalt.
Je kunt beide doen hoor, of op zaterdag maken en zondag eten. Of op zondag maken, laten afkoelen en nogmaals even verwarmen. Probeer eens uit wat je zelf het lekkerst vindt.
Hi Linda, vandaag deze quiche gemaakt. Zonder de cashewnoten, want die had ik niet meer in huis. Het was heerlijk! Zelfs de kinderen – nooit zo enthousiast over warm eten – vonden deze quiche ‘goed te doen’. Mijn man en ik vonden hem heerlijk; dit recept gaat in ons vaste assortiment.
Dank je wel voor dit lekkere recept.
Hi Gabrielle,
Ik zie dat ik nog helemaal niet had gereageerd. Wat onwijs leuk om te horen. Echt, dit soort reacties maken mijn dag helemaal goed. Ik hoop dat jullie er nog vaak van zullen genieten.
Fijne dag nog.