Nog geen beoordelingen
40 minuten
oventijd 20 minuten

3 x Paasbrunch recepten in een handomdraai op tafel

Zorgeloze paasdagen, hoe klinkt je dat in de oren? Tegenwoordig begint deze feestdag steeds meer op kerst te lijken met de daarbij horende stress. Dit jaar kun je het geheel anders doen en zit je relaxed aan de paasbrunch. Hoe? Simpel, bestel een Allerhande Paasbox en je hebt direct alles in huis voor een complete paasbrunch. Ideaal! Met de ingrediënten uit de box kun je roerei maken, een mooi rond brood (couronne) beleggen met kaas, pesto en groente, een lente-prei soepje bereiden of blini torentjes op tafel te zetten. Denk niet dat je vast zit aan de recepten uit de box. De ingrediënten mixen en matchen onderling goed zodat je er je eigen draai aan kunt geven. Kijk maar eens welke lekkere paasbrunch recepten ik in een handomdraai op tafel zet. Voor jullie staat klaar een truffel eiersalade, blini’s met pesto spread en gerookte zalm en een paasstol pudding.

3 x paasbrunch recepten in een handomdraai op tafel

Bij mij draaien feestdagen juist om nieuwe herinneringen te maken. Met de Allerhande Paasbox hoef je niet na te denken, want overal is aan gedacht. De basis bestaat uit de ingrediënten voor vier hartige recepten. De paastafel is natuurlijk pas compleet met een roomboter paashaasje, feeststolletjes, paashaasbroodjes, paashagel, jam en verse sinaasappelsap. Voor de liefhebbers is er ook nog een bijpassende wijnbox te bestellen.

Ik heb een box uit mogen proberen. Dagelijks staat een bezorger met een pakketje voor de deur van het één of ander. De pakketten met verse ingrediënten vind ik toch echt het leukst, omdat dit uitnodigt om er direct mee aan de slag te gaan. De Allerhande Paasbox is rijkelijk gevuld voor 4 personen. Wij hebben het niet in één keer opgekregen, dus het is maar goed dat er twee paasdagen zijn.

Pasen zonder eieren is als kerst zonder boom. In de box tref je een recept aan voor roerei. Persoonlijk ben ik gek op zelfgemaakte eiersalade en die heb een twist gegeven door de truffelmayonaise. Een klein feeststolletje heb ik omgetoverd tot een feeststol pudding met paashagelslag. Om de kinderen te verrassen heb ik er twee paaseitjes in verstopt. Met dit zoete recept heb ik punten gescoord thuis.

3 x paasbrunch recepten in een handomdraai op tafel

Een ander typisch recept voor de paasbrunch zijn blini’s. Dit zijn kleine luchtige Russische pannenkoekjes. Ze worden vaak hartig belegd. Voor manlief en mij heb ik ze besmeerd met de pestospread uit de box (die ga ik vaker kopen!) en belegd met zalm en een slablaadje. De kids vinden deze combinatie minder lekker en onder het recept heb ik dan ook een paar tips voor de zoetekauwen onder ons voor op de blini’s.

3 x paasbrunch recepten in een handomdraai op tafel

Zowel de recepten uit de box, als mijn paasrecepten zijn lekker en makkelijk te bereiden. Voor de paasbrunch gerechtjes heb ik gebruik gemaakt van de inhoud van de box. Soms dien je een ingrediënt uit je voorraad toe te voegen. Alles is gewoon bij Albert Heijn te krijgen, zodat je dit kunt mee bestellen bij de Allerhande Paasbox.

3 in 1 Paasbrunch

Bij de volgorde van de recepten ben ik uitgegaan van de bereidingstijd. De broodpudding moet namelijk even in de oven, zodat je tijd hebt om de andere recepten klaar te maken.

3 x Paasbrunch recepten in een handomdraai

Ingrediënten

Aantal personen4 personen

Feeststol pudding

 • 1 klein feeststolletje 100 gram
 • roomboter
 • 1 ei
 • 50 gram yoghurt
 • paashagelslag
 • optioneel: 2 paaseitjes
 • extra nodig: ovenvast schaaltje of taartvormpje

Eiersalade met truffelmayonaise

 • 2 eieren
 • 1/2 eetlepel cottage cheese
 • 1 eetlepel truffelmayonaise
 • snufje zout en peper naar smaak
 • tuinkers

Blini's met gerookte zalm

 • 16 blini's
 • 100 gram gerookte zalm
 • 90 gram pesto spread
 • slablaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je deze paasbrunch recepten in een handomdraai?

Feeststol pudding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snijd het feeststolletje in breedte in plakken. Besmeer met roomboter. Vet het ovenschaaltje in en leg de plakjes feeststol erin. Klop het eitje los en roer de yoghurt erdoor. Giet het mengsel over het schaaltje. Heb je net paaseitjes gezocht met de kinderen? Verstop dan 2 eitjes tussen de sneetjes voordat je het ei yoghurt mengsel erover giet. Bak in 20 minuten goudbruin in de oven. Strooi bij het serveren de paashagelslag erover.
 • Heb je net paaseitjes gezocht met de kinderen? Verstop dan 2 eitjes tussen de sneetjes voordat je het ei yoghurt mengsel erover giet. Bak in 20 minuten goudbruin in de oven. Strooi bij het serveren de paashagelslag erover.

Eiersalade met truffelmayonaise

 • Kook de eieren hard in 8 minuten. Giet af en spoel af met koud stromend water. Pel en snijd in fijne blokjes. Laat even afkoelen.
 • Meng de cottage cheese met de truffelmayonaise  (alternatief is gewone mayonaise) en voeg de eieren toe. Roer door elkaar en breng op smaak met verse gemalen zwarte peper en een snufje zout.
 • Knip tuinkers af naar behoefte en strooi over de eiersalade.

Blini's met gerookte zalm

 • Verwarm de blini's volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes. Selecteer een aantal mooie slablaadjes.
 • Besmeer de blini's met de pesto spread. Verdeel de zalm erover en garneer met een blaadje sla.

Linda’s Tips

 • Bij de eiersalade kun je ook gewone mayonaise gebruiken. Ter variatie kun je ook een plakje zalm in stukjes snijden en mengen door de eiersalade.
 • Variatietip: voor kinderen kun je zoete blini’s maken. Besmeer ze met roomboter of chocolade pasta en bestrooi met de paashagel. Of besmeer de blini’s met de 3 soorten jam.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

  Naast deze 3 paasbrunch recepten kun je nog meer klaarmaken met de ingrediënten uit de box. De inhoud heeft mij verrast. Meestal kom ik niet verder dan verschillende soorten broodjes, eieren, vers sap, een paaststol en goed beleg, zoals zalm en rosbief. Het groene soepje zal ik niet zo snel bij de brunch serveren maar eerder bij de lichte avondmaaltijd die er nog op volgt. De blini’s en het kroon brood (couronne) maken deze paasbrunch lekker feestelijk.

  Dit artikel betreft een samenwerking met Allerhande. Lees hier mijn disclaimer.

  Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.