Nog geen beoordelingen

Notenbrood voor op de ontbijtplank

Met Pasen gaan we dit jaar genieten van de nieuwste trend: een ontbijtplank. Net als bij een borrelplank leg je de plank vol lekkers. De basis van mijn ontbijtplank bestaat uit zelfgemaakt notenbrood. Vervolgens verzamel je jouw favoriete ingrediënten voor een feestelijk paasontbijt.

Zeg nou zelf: de ontbijtplank ziet er spectaculair uit toch? Het notenbrood zet je ook nog eens in een handomdraai op tafel. Het handige aan dit zelfgemaakte brood is dat je het brood niet hoeft te kneden of te laten rijzen. Je mengt alle ingrediënten door elkaar, giet het beslag in een cakeblik en na 45 minuten haal je vers brood uit de oven. Ideaal!

Notenbrood op een ontbijtplank

Naast het zelfgemaakte brood kun je je uitleven met de heerlijkste paasontbijt artikelen. Mijn kids hebben American pancakes “besteld” voor op de ontbijtplank. Vanaf het moment dat ik de American pancakes uit het voorjaarsmagazine hebt gemaakt, staan deze op nummer 1 bij mijn kinderen. Mocht je kleinere kids hebben, probeer ook dan de paashaasbroodjes uit het voorjaarsmagazine. Dit is een leuk recept om samen te maken.

PLUS heeft de winkels vol liggen met de lekkerste paasartikelen. Naast het notenbrood en de pancakes heb ik jam, fruit salade, mini-croissants, gezouten boter en kaas uitgezocht voor op de plank. In mijn winkel zag ik ook nog schattige chocolade paaskuikens en omdat het feest is, staan er zelfs paaseitjes op tafel. Alle PLUS huismerk chocolade is trouwens Fairtrade en daar ben ik erg blij mee! Een goede pot thee of koffie en een smoothie op de ontbijtplank maakt ons paasontbijt compleet. PLUS heeft alles in huis voor een goed begin van Pasen of je nu kiest voor het ontbijt of een uitgebreid diner.

In plaats van een ontbijtplank, kun je ook een lekkere brunchplank maken. Bekijk mijn blog met 5 makkelijke paasbrunch recepten.

Notenbrood op een ontbijtplank

Notenbrood voor op de ontbijtplank

Ingrediënten

Aantal personen10 flinke plakken
  • 250 gram tarwebloem
  • 30 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram ongezouten notenmix amandel melange met cashew- & hazelnoten
  • 50 gram amandelmeel
  • 30 gram pompoenpitten
  • 2 flinke theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zeezout
  • 150 ml halfvolle melk
  • 100 gram ongezoete appelmoes
  • 3 eieren

Extra nodig

  • bakpapier en cakeblik 25 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Zeef de tarwebloem. Hak de gedroogde abrikozen in stukjes en de notenmix grof. Meng eerst de droge ingrediënten (tarwebloem, abrikozen, notenmix, amandelmeel, pompoenpitten, kaneel, bakpoeder en snuf zout) goed door elkaar in een kom.
  • Voeg vervolgens de melk, appelmoes en de eieren toe en meng goed.
  • Bekleed het cakeblik met bakpapier. Stort het beslag erin en zet 45 minuten in de oven. Check met een satéprikker of het notenbrood goed gaar is. Zet anders nog 5 minuten terug in de oven. Het notenbrood is lekker met een lik gezouten boter en kaas.

Linda’s Tips

  • Tip: bewaar de plakken notenbrood tot 3 maanden in de vriezer. Al is de kans erg klein dat je na Pasen er nog wat van over hebt.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Notenbrood op een ontbijtplank
Notenbrood op een ontbijtplank, borrelplank met ontbijt, zelfgemaakt brood zonder kneden en rijzen

Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS Supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor


Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.