5 x quinoa recepten

Je hebt vast wel eens gelezen dat quinoa zo gezond is. Nou, ik val met name voor de nootachtige smaak en de lekkere stevige structuur. Ik heb graag iets om te kauwen.

In de supermarkt is dit zaadje tegenwoordig overal te krijgen. Persoonlijk vind ik het nog steeds best duur, dus ik eet het niet wekelijks. Als de quinoa op het menu staat, maak ik meestal meer voor een ontbijt of lunch de volgende dag.

Mocht je even kwijt zijn waarom beweert wordt quinoa zo gezond is. Even een opsomming! Het is een complete bron van eiwitten, dus ideaal voor vegetariërs. Je lijf heeft eiwitten nodig als bouwstof voor groei, ontwikkeling en spierweefsel. Daarnaast zit het boordevol voedingsvezels die belangrijk zijn voor onze spijsvertering, vult de maag en zorgt dat je lang verzadigd ben. Het is ook nog eens glutenvrij en een goede bron van vitamine B, E, ijzer en calcium. Best een indrukwekkend lijstje.

Voor de liefhebbers heb ik 5 quinoa recepten op een rijtje gezet. Klik op de link om naar het recept te gaan.

1. Quinoa ontbijt met peer

Quinoa leent zich ook uitstekend om mee te ontbijten. Ja waarom niet. Met een restje van de dag ervoor, maak je een eenvoudige pap. Persoonlijk vind ik wel dat er een beetje honing bij moet om het gezonde ontbijt te zoeten. De peer en de walnoten doen de rest.

quinoa ontbijt

2. Quinoa met makreel

Dit is zo’n fijne lunch de quinoa met makreel. Zeker door de combinatie met de avocado, het zilte van de vis en dan verse kruiden erover. Een heerlijke verwennerij die binnen een paar minuten op je bord ligt.

quinoa met avocado

3. Quinoa salade met venkel

De quinoa salade met venkel is lekker fris, door het anijsachtige van de groente en het fris zurige van de sinaasappel. En dan die pistachenootjes erbij. Hmmm.

quinoa salade met venkel

4. Quinoa paksoi sinaasappel salade

Ok, nog een laatste lunch recept. Ik eet quinoa vaak alleen want manlief vindt dit zangzaadjes niet zo lekker. Kook een grotere hoeveelheid en zet dit in de koelkast zodat je dit makkelijk kunt toevoegen aan een lunch. De combinatie met paksoi, sinaasappel en amandelen is net even anders en de sesamolie geeft het een Aziatische twist.

Quinoa paksoi sinaasappel

5. Quinoa koekjes met bloemkool

Het zaad staat bekend om zijn hoge gehalte aan eiwitten en is dus een perfecte vleesvervanger. Met de bloemkool en een aantal andere ingrediënten maak je een soort van hamburgers. De naam koekjes doet het bij mij thuis in ieder geval erg goed. Zelfs manlief vindt dit recept erg smaakvol.

quinoakoekjes met bloemkool

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.