5 uit 1 beoordeling

No knead bread recept in een pan

Wat een dag was het gisteren zeg. Mijn “onthulling” heeft wat losgemaakt. Vandaag gaan we terug naar de orde van de dag. De voorbereidingen voor Pasen zijn in volle gang. Mijn Facebook ontplofte toen ik vroeg naar jullie paaswensen. Het is duidelijk: ontbijt, brunch en lunch recepten graag. En natuurlijk hoort hier zelfgebakken brood bij. Van dit brood recept wordt iedereen gelukkig en het kan absoluut niet mislukken! Ja ik heb het over een no knead bread recept, oftewel een zelfgemaakt brood zonder te kneden. Je gooit de 4 ingrediënten bij elkaar en laat dit 12-18 uur rijzen. Even het lucht laten ontsnappen door kort te kneden en 30 minuten later mag het brood met gietijzeren pan en al de oven in.

Een no knead bread recept is een zelfgemaakt brood zonder te kneden. Hiervoor heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Dit brood kan niet mislukken.

Het resultaat was verbluffend goed. In één keer gelukt! Oh ik was als een kind zo blij. Dit home made brood is echt een topper op de paastafel. Het enige dat je niet mag vergeten is het rijsproces. De dag ervoor zet je het deeg klaar. Vervolgens kan iedereen het brood afmaken. De korst was ook echt zo lekker knapperig. Dit brood komt zeker nog vaker bij ons op tafel. De kids vragen nu al wanneer ik het brood weer maak. Ze waren er niet bij weg te slaan.

no knead bread recept

No knead bread recept

Ingrediënten

1 stuk
 • 390 gram tarwe bloem
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel gist
 • 360 ml koud water

Extra nodig

 • Bakpapier
 • gietijzeren pan (24 cm doorsnee)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Voeg het bloem, zout en gist bij elkaar en roer goed door elkaar. Voeg voorzichtig het water toe en roer tot een deeg. Dek af met huishoudfolie en laat 12 – 18 uur staan. Ik heb mijn deeg gewoon op het aanrecht gezet.
 • Verwarm de hetelucht oven voor op 220 graden.
 • Haal het deeg uit de kom met flink bebloemde handen (het deeg is nl vochtig) en sla de lucht eruit. Dit kun je doen door kort te kneden of je vuist erin te drukken. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten staan.
 • Zet de pan met deksel in een lege oven om voor te verwarmen. Haal de pan uit de oven. Let op deze is super heet. Haal het deeg uit de kom en vorm tot een bal en zet op het bakpapier. Laat voorzichtig zakken in de pan. Plaats de deksel erop en zet 45 minuten in de oven. Verwijder de deksel en zet nog eens 10 minuten in de oven.
 • Laat iets afkoelen voordat je het brood aansnijdt.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een no knead bread recept is een zelfgemaakt brood zonder te kneden. Hiervoor heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Dit brood kan niet mislukken.
Brood uit de pan recept zonder te kneden. Zelf brood maken zonder te kneden. Hiervoor heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Dit brood kan niet mislukken.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.