• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

No knead bread recept in een pan

Een no knead bread recept is een zelfgemaakt brood zonder te kneden. Hiervoor heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Dit brood kan niet mislukken.

maart 26, 2017 door Linda 9 Reacties

Wat een dag was het gisteren zeg. Mijn “onthulling” heeft wat losgemaakt. Vandaag gaan we terug naar de orde van de dag. De voorbereidingen voor Pasen zijn in volle gang. Mijn Facebook ontplofte toen ik vroeg naar jullie paaswensen. Het is duidelijk: ontbijt, brunch en lunch recepten graag. En natuurlijk hoort hier zelfgebakken brood bij. Van dit brood recept wordt iedereen gelukkig en het kan absoluut niet mislukken! Ja ik heb het over een no knead bread recept, oftewel een zelfgemaakt brood zonder te kneden. Je gooit de 4 ingrediënten bij elkaar en laat dit 12-18 uur rijzen. Even het lucht laten ontsnappen door kort te kneden en 30 minuten later mag het brood met pan en al de oven in.

Een no knead bread recept is een zelfgemaakt brood zonder te kneden. Hiervoor heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Dit brood kan niet mislukken. Het resultaat was verbluffend goed. In één keer gelukt! Oh ik was als een kind zo blij. Dit home made brood is echt een topper op de paastafel. Het enige dat je niet mag vergeten is het rijsproces. De dag ervoor zet je het deeg klaar. Vervolgens kan iedereen het brood afmaken. De korst was ook echt zo lekker knapperig. Dit brood komt zeker nog vaker bij ons op tafel. De kids vragen nu al wanneer ik het brood weer maak. Ze waren er niet bij weg te slaan.

no knead bread recept

Enne, heb je trouwens gezien dat je kans maakt op een uitgebreid paaspakket om je huis in paassferen te brengen? Lees anders mijn blog van de zalmtartaar nog eens door en dan word alles je duidelijk.

No knead bread recept

voor 1 stuk

  • 390 gram tarwe bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gist
  • 360 ml koud water
  • extra nodig: bakpapier en gietijzeren pan van 24 cm

Stappen om een no knead bread recept in een pan te maken:

  1. Voeg het bloem, zout en gist bij elkaar en roer goed door elkaar. Voeg voorzichtig het water toe en roer tot een deeg. Dek af met huishoudfolie en laat 12 – 18 uur staan. Ik heb mijn deeg gewoon op het aanrecht gezet.
  2. Verwarm de hetelucht oven voor op 220 graden.
  3. Haal het deeg uit de kom met flink bebloemde handen (het deeg is nl vochtig) en sla de lucht eruit. Dit kun je doen door kort te kneden of je vuist erin te drukken. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten staan.
  4. Zet de pan met deksel in een lege oven om voor te verwarmen. Haal de pan uit de oven. Let op deze is super heet. Haal het deeg uit de kom en vorm tot een bal en zet op het bakpapier. Laat voorzichtig zakken in de pan. Plaats de deksel erop en zet 45 minuten in de oven. Verwijder de deksel en zet nog eens 10 minuten in de oven.
  5. Laat iets afkoelen voordat je het brood aansnijdt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Een no knead bread recept is een zelfgemaakt brood zonder te kneden. Hiervoor heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Dit brood kan niet mislukken.

Brood uit de pan recept zonder te kneden. Zelf brood maken zonder te kneden. Hiervoor heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Dit brood kan niet mislukken.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: ONTBIJT, PASEN Tags: brood, brood bakken zonder te kneden, brood maken, brood recepten, zelf brood maken, zelf brood maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Conchita zegt

    maart 26, 2017 om 5:34 pm

    Hoi… Ik heb geen gietijzeren pan. Kan het ook in bakblik??? Denk je?
    Groet Conchita

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 27, 2017 om 10:09 am

      Nou dat is lastig, want je kunt een bakblik niet afsluiten. Misschien lukt het wel, maar moet je tijd dan verkorten zodat het brood niet te bruin word of korst te hard. Ik weet het niet zeker om eerlijk te zijn.

      Beantwoorden
      • Adrie zegt

        april 9, 2018 om 9:59 pm

        Ik heb een gewone, uiteraard hittebestendige, WMF pan met redelijk dikke bodem gebruikt.
        Leverde een heerlijk grof maar toch zacht broodje op, al was de korst minder knapperig dan ik had verwacht.
        Ik heb wel een wat lagere temperatuur gebruikt. 210 graden, hoger durfde ik mijn pannetje niet aan te doen (volgens WMF mag ik gewoon tot 250…)

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          april 14, 2018 om 10:45 am

          Hi Adrie, de lagere temperatuur verklaart de minder knapperige korst. Misschien durf je het een volgende keer wel aan om de pan heter te zetten? Gr. Linda

          Beantwoorden
  2. Nikki zegt

    maart 30, 2017 om 9:02 am

    Klinkt goed! Zou het ook met andere bloem kunnen? Bijvoorbeeld spelt of glutenvrij?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 31, 2017 om 1:54 pm

      Ik denk dat speltbloem zeker kan. Glutenvrij daar heb ik geen ervaring mee. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Yvonne zegt

    mei 1, 2017 om 5:48 pm

    Klopt de verhouding water /tarwe bloem wel ?
    Na meer dan 12 uur staan bleek het nog ontzettend vloeibaar pas na een grote hoeveelheid extra bloem werd het alsnog een heerlijk brood.
    Zeker voor herhaling vatbaar !!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 8, 2017 om 10:05 am

      Hi Yvonne, oh echt? Ik heb dezelfde verhouding gebruikt voor de kleine broodjes en toen was het niet te vloeibaar. Ook weet ik dat meer lezers (waaronder mijn ouders) het recept gemaakt hebben. Ik zal het deze week zelf nog eens maken voor een extra check. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Hanneke Douma zegt

    oktober 21, 2017 om 3:57 pm

    Klopt de verhouding 390 gr bloem op 360 ml water wel het is super du

    Gr Hanneke

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.