9 x recepten met krieltjes

9 x recepten met krieltjes! Wie is er ook dol krieltjes? Hiermee heb ik het niet over de voorgekookte aardappeltjes / blokjes in de supermarkt. Voor deze krieltjes recepten heb je kleine aardappeltjes met schil nodig die je zo nodig zelf kookt en of bakt. Zalig!

Recepten met krieltjes

Krieltjes zijn veelzijdig, dat bewijzen deze krieltjes recepten maar weer eens. Krieltjes hebben een neutrale smaak en door het gebruik van kruiden en andere smaakmakers kun je van deze kleine aardappeltjes iets bijzonders maken. Je kunt krieltjes als bijgerecht bereiden op een barbecue of oven. Verwerk ze eens in een ovenschotel met pesto. Of maak een Aziatische salade met krieltjes en een wasabi dressing. Krieltjes passen ook perfect in een stoofpotje met vlees en groente.

1. Krieltjes uit de oven

Wist je dat aardappeltjes met schil gezond zijn? Juist de schil bevat vezels en goede koolhydraten. Dit recept met krieltjes is puur en eenvoudig met olijfolie, vers gemalen zeezout en een kneepje citroen.

krieltjes uit de oven

2. Stoofpotje met gehakt

De basis voor dit eenpansgerecht zijn krieltjes, een blik tomaten en gehakt. Vervolgens kun je er allerlei groente aan toevoegen. Dit keer heb ik gekozen voor winterpenen en diepvries doperwten. Ook lekker is champignons, courgette en aubergine of bloemkool in het stoofpotje. Het voordeel van gehakt in een stoofgerecht is dat het niet uren hoeft te stoven!

Stoofpotje met gehakt en groente

3. Krieltjes pakketjes van de bbq

Voor dit zomerse recept bereid je de krieltjes op de bbq. Maak kleine pakketjes met olijfolie, knoflook, rozemarijn en een kneepje citroen. Zo eenvoudig maak je een lekker bijgerechtje bij een gezellig bbq avondje.

Krieltjes pakketjes van de bbq

4. Aziatische krieltjes salade met zalm

Dit is een makkelijk krieltjes recept voor na een drukke dag. Kook de krieltjes en bereid de rest van de krieltjes salade voor. De wasabi dressing past perfect bij de kleine aardappeltjes.

Aziatische krieltjessalade met zalm

5. Kip stoofpotje met krieltjes

Een makkelijke maaltijd boordevol groente, krieltjes en kip natuurlijk. Het stoofpotje heeft een Frans tintje door de Provençaalse kruiden.

Stoofpotje met kip, kip stoofpotje, stoofschotel met kip, champignons en aardappelkrieltjes.

6. Aardappelsalade met maïs

Een aardappelsalade is lekker fris bij warm weer. Ik houd van de zoete smaak van maïs en het sjalotje geeft pit aan de salade. Maak de aardappelsalade een uurtje van te voren, zodat de smaken kunnen intrekken.

Aardappelsalade met mais

7. Traybake met bloemkool, worstjes en krieltjes

Voor dit makkelijke recept leg je alle ingrediënten op een bakplaat. De bloemkool wordt gemarineerd. Vervolgens schuif je de bakplaat de oven in. Een kind kan de was doen.

Traybake met bloemkool, krieltjes en worst

8. Geitenkaas salade met gegrilde courgette

Deze maaltijdsalade maak je met geitenkaas, spekjes en gegrilde courgette. De krieltjes zorgen ervoor dat de salade lekker “vult”.

Geitenkaas salade met gegrilde courgette

9. Traybake met kip en pompoen

Deze traybake past goed bij de herfst met kip, pompoen en krieltjes natuurlijk.

traybake met pompoen

Voor de liefhebbers van voorgekookte krieltjes staan er ook recepten online. Wat dacht je van deze ovenschotel met broccoli en zalm? Probeer deze krieltjes ovenschotel met kip.

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.