3.6 uit 27 beoordelingen
15 min
stooftijd 30 min

Stoofpotje met kip

Na het succes van het stoofpotje met gehakt, heb ik vandaag een stoofpotje met kip voor jullie. Deze stoofschotel hoeft niet uren te stoven en alle ingrediënten mogen in één pan. Daarbij zit deze makkelijke maaltijd boordevol groente, krieltjes en kip natuurlijk. Tja, waar wacht je nog op? Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit kip stoofpotje.

Een eenpansgerecht is ideaal na een lange (thuis)werkdag. Stel dat je zin hebt in een stoofschotel, maar niet uren de tijd hebt, dan is dit stoofpotje met kip iets voor jou. Terwijl het stoofpotje gaart, heb je je handen vrij om de keuken alvast op te ruimen.

Door het gebruik van Provençaalse kruiden krijgt deze kip stoofpotje een lekker Frans tintje, zo waan je je even ergens anders. Geniet ervan.

Stoofpotje met kip, kip stoofpotje, stoofschotel met kip, champignons en aardappelkrieltjes.

Stoofpotje met kip

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gram kipfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gram winterpenen
  • 500 gram schoongemaakte krieltjes met schil of vastkokende aardappels in evengrote stukjes
  • 1 blik gepelde tomaten blokjes (400 gram)
  • 500 ml gekookt water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • versgemalen zout
  • versgemalen peper
  • verse peterselie (optioneel)

Hoe maak je een stoofpotje met kip?

  • Snijd de kipfilet in stukjes. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip 5 minuten om en om.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Hak de knoflook fijn.
  • Haal de kip uit de pan en zet apart. Bak de ui, champignons en knoflook 5 minuutjes in dezelfde hapjespan met een scheutje olie.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Schil en snijd ondertussen de winterpeen in plakjes en de krieltjes met schil (dit zorgt voor extra smaak) in even grote stukjes.
  • Voeg de winterpeen, krieltjes, tomatenblokjes, het water, kippenbouillonblokje en kruiden toe aan de pan. Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Laat zachtjes 30 minuten pruttelen met de deksel erop, totdat de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe en voeg 10 minuten voor tijd de kip terug in de pan. Op deze manier wordt het vlees niet droog.
  • Strooi er eventueel verse peterselie over de kipstoof.

Linda’s Tips

  • Tip: mocht het stoofpotje te droog worden, voeg dan water toe. Maak de saus van het stoofpotje met kip dikker met water en maïzena.
  • Alternatief: geen Provençaalse kruiden in huis? Gebruik dan oregano.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.