3.3 uit 14 beoordelingen

Krieltjes pakketjes van de bbq

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor de barbecue voor je: krieltjes pakketjes van de bbq. Voor dit zomerse recept heb ik de krieltjes uit de oven en de aardappelspies van de barbecue gecombineerd. Ik ben dol op aardappeltjes in de schil. De knoflook en rozemarijn geven een Italiaanse tintje aan de krieltjes en de citroen is lekker fris.

De krieltjes pakketjes smaken perfect bij een kip spiesje, gegrilde zalm of een ander visje. Vergeet ook niet om er een lekkere mayonaise bij te serveren. Deze knoflook mayonaise is een aanrader.

Krieltjes van de barbecue met rozemarijn, knoflook, olie en citroen

Krieltjes pakketjes van de bbq

Ingrediënten

Aantal personen4 Pakketjes
  • 500 gram krieltjes
  • 1/2 eetlepel verse rozemarijn
  • 1 fijn gesneden teentje knoflook
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje peper en zeezout
  • extra nodig: 4 stukken aluminium folie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Boen de krieltjes schoon onder stromend water. Gebruik hiervoor eventueel een schoon schuursponsje. Snijd de krieltjes door, in gelijke helften.
  • Kook 5 minuten in zo weinig mogelijk water, giet af en laat de aardappels even droog stomen zonder deksel.
  • Maak ondertussen een marinade van de rozemarijn, knoflook, citroenrasp, olijfolie en de peper en zout. Hussel de gekookte krieltjes door de marinade.
  • Neem 4 stukken huishoudfolie en plaats het krieltjes mengsel in het midden van een stuk folie. Vouw goed dicht en grill de pakketjes in 15 – 20 minuten gaar op de bbq. Open de pakketjes voorzichtig en prik met een vork in een aardappel om te checken of ze goed gaar zijn.

Linda’s Tips

  • Tip: strooi bij het serveren eventueel nog vers geraspte Parmezaanse kaas over de aardappeltjes.
  • Bewaartip: snijd de citroen in partjes en bewaar dit in de koelkast in een afgesloten bakje of vries het in, lekker voor in een citroen gember thee.

Voor de barbecue kun je nooit genoeg recepten hebben toch? Van pastasalade, kruidenboter tot een visje van de barbecue. Je vindt deze recepten allemaal in mijn BBQ E-book. Download snel jouw exemplaar.

Download button
Krieltjes pakketjes van de barbecue met rozemarijn, knoflook, olie en citroen
Aardappel pakketjes van de barbecue met Italiaanse kruiden

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.