Ovenschotels, wie is er niet dol op? Ik voel mij altijd een soort van goddelijke huisvrouw, als ik een ovenschaal het apparaat in schuif. Dit recept van eenovenschotel met broccoli en zalm is heerlijk voor doordeweeks. Je hebt een kleine voorbereiding nodig voor de groente. Vervolgens kun je de ovenschotel verwarmen of klaarzetten voor een later moment.
Dat maakt dit recept juist ook handig om voor te bereiden. Zo hoef je bij thuiskomst de schaal alleen nog maar te verwarmen. Of je vraagt of je partner of kids de schaal al in de oven voor je willen zetten, zodat je direct aan kunt schuiven.
De ovenschotel is lekker gevuld met 3 soorten groente, daar houd ik altijd van. Door de zalm hoef je verder geen smaakmakers toe te voegen.
Ovenschotel met broccoli, zalm en krieltjes
recept voor 4 personen
- twee broccoli stronken
- 900 gram voorgekookte krieltjes
- 2 uien
- 250 kastanje champignons
- olijfolie om in te bakken
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 350 gram zalm filet zonder vel
Stappen om een ovenschotel met broccoli en zalm te maken:
- Kook de krieltjes in 8 – 10 minuten gaar.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook 5 minuten in ruim water.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de ui in stukjes. Borstel de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes.
- Bak de ui en champignons 5 minuten op een zacht vuurtje met een beetje olijfolie.
- Snij de zalm in stukjes.
- Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met de uien en champignons, vervolgens de broccoli en leg de zalm ertussen. Dek af met de gekookte krieltjes. Strooi de kaas erover en bak in 20 minuten gaar in de oven.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie