7 x recepten met couscous

Ben je op zoek naar recepten met couscous? Dan ben je hier op de juiste plek. Ik ben dol op couscous. De bereiding is eenvoudig en de smaak heerlijk. Laten we dit ingrediënt eens onder de loep nemen.

Wat is couscous?

Couscous is graanproduct, gemaakt van tarwemeel met water. Dit graantje is een prima vervanger van rijst, pasta of aardappels.

Couscous maken kan op twee manieren. De snelle en makkelijke bereiding is door couscous te wellen in kokend water. Vervolgens roer je de couscous los met olijfolie, zout, peper en eventueel een klontje boter en kruiden. In de supermarkt koop je voorgekookte couscous, die zo klaar is. Traditioneel wordt couscous gestoomd in een couscouspan en dit kost tijd. Het gevolg is ook dat er meer smaak aan de couscous zit. Deze couscous bereiding is meer iets voor het weekend.

Hier op de blog maak ik voor doordeweeks gebruik van de voorgekookte couscous, zodat de maaltijd binnen 30 minuten of vaak nog sneller op tafel staat. Terwijl de couscous welt, heb je je handen vrij om de rest van de ingrediënten te bereiden.

Couscous recepten

1. Gevulde courgette met couscous

Gevulde courgette

2. Zoete aardappelsalade met couscous

Zoete aardappel salade met feta

3. Spinazie salade met nectarine, couscous en bacon

Spinazie salade met nectarine

4. Gegrilde aubergine met mozzarella en couscous

De gegrilde aubergine met mozzarella en couscous is een makkelijke vegetarische maaltijd voor doordeweeks. Slechts 7 ingrediënten en binnen 20 min. klaar.

5. Marokkaanse kip salade

Marokkaanse kip salade met couscous

6. Couscous salade met groenten

Couscous salade met groente en makreel

7. Couscous met groene asperges, rucola en feta

Couscous met groene asperges

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.