Pita pulled champignon? Tja de pulled pork of chicken is alom bekend. Het broodje met pulled mushroom is de plantaardige versie. Dit soort gevulde pita broodjes komen op vrijdag bij ons op tafel. Na de vrijdagavond borrel hebben we niet zoveel trek meer. De mannen in huis gaan graag voor een pita gyros. Af en toe vind ik dat wel lekker, maar ik ga toch liever voor een andere vulling.
Voor mij hoeft vlees niet iedere dag en zo eet ik een extra dagje vega, zonder dat de rest van het gezin er “hinder” van heeft. De pulled mushroom is weer eens iets anders. Een bak kastanje champignons staat wekelijks in mijn koelkast. Vaak blus ik de champignons af met een scheutje sojasaus. Door een campagne van een paar maanden geleden ben ik aan het experimenteren geweest met verschillende Aziatische sauzen. Zo kwam ik erachter dat oestersaus en sojasaus een heerlijke combinatie is en niet alleen bij vlees maar ook bij groente.
Pita pulled champignon
Ingrediënten
- 500 gram kastanje champignons
- 4 grote maaltijd pita’s
- olijfolie om in te bakken
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 150 gram wortel
- 150 gram taugé
Extra nodig
- extra nodig: bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en schuif 15 -17 minuten in de oven. Haal uit de oven, dep eventueel het vocht eraf met een stuk keukenpapier en trek de champignons met twee vorken uit elkaar.
- Verwarm vervolgens de maaltijd pita’s volgens de verpakking.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de pulled champignon, oestersaus en sojasaus toe en zet 3 minuten op laag vuur.
- Blancheer de taugé 1 minuut in een bakje met gekookt water en giet vervolgens af.
- Snijd de broodjes open. Vul het broodje met wortel, taugé en de pulled champignon.
Het receptje is niet helemaal vegetarisch vanwege de oestersaus. Mocht je dit graag willen, gebruik dan zoete ketjap.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie