Nog geen beoordelingen

Pita pulled champignon

Pita pulled champignon? Tja de pulled pork of chicken is alom bekend. Het broodje met pulled mushroom is de plantaardige versie. Dit soort gevulde pita broodjes komen op vrijdag bij ons op tafel. Na de vrijdagavond borrel hebben we niet zoveel trek meer. De mannen in huis gaan graag voor een pita gyros. Af en toe vind ik dat wel lekker, maar ik ga toch liever voor een andere vulling.

Voor mij hoeft vlees niet iedere dag en zo eet ik een extra dagje vega, zonder dat de rest van het gezin er “hinder” van heeft. De pulled mushroom is weer eens iets anders. Een bak kastanje champignons staat wekelijks in mijn koelkast. Vaak blus ik de champignons af met een scheutje sojasaus. Door een campagne van een paar maanden geleden ben ik aan het experimenteren geweest met verschillende Aziatische sauzen. Zo kwam ik erachter dat oestersaus en sojasaus een heerlijke combinatie is en niet alleen bij vlees maar ook bij groente.

Een pita pulled champignon is de plantaardige versie van het bekende broodje pulled pork of pulled chicken. Super smakelijk en je mist het vlees niet.

Pita pulled champignon

Ingrediënten

Aantal personen4 stuks
  • 500 gram kastanje champignons
  • 4 grote maaltijd pita’s
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 150 gram wortel
  • 150 gram taugé

Extra nodig

  • extra nodig: bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en schuif 15 -17 minuten in de oven. Haal uit de oven, dep eventueel het vocht eraf met een stuk keukenpapier en trek de champignons met twee vorken uit elkaar.
  • Verwarm vervolgens de maaltijd pita’s volgens de verpakking.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de pulled champignon, oestersaus en sojasaus toe en zet 3 minuten op laag vuur.
  • Blancheer de taugé 1 minuut in een bakje met gekookt water en giet vervolgens af.
  • Snijd de broodjes open. Vul het broodje met wortel, taugé en de pulled champignon.

Het receptje is niet helemaal vegetarisch vanwege de oestersaus. Mocht je dit graag willen, gebruik dan zoete ketjap.

Een pita pulled champignon is de plantaardige versie van het bekende broodje pulled pork of pulled chicken. Super smakelijk en je mist het vlees niet.
Een pita pulled champignon is de plantaardige versie van het bekende broodje pulled pork of pulled chicken. Super smakelijk en je mist het vlees niet.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.