• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zelf pitabroodjes maken

Zelf pitabroodjes maken

mei 12, 2017 door Linda 21 Reacties

Onze vakantie naar Griekenland heeft mij meer dan goed gedaan. De eerste 3 dagen liepen wij op en neer naar het dorp om 2x per dag uit eten te gaan. Ik kook zo veel, dat ik tijdens een vakantie nauwelijks achter het aanrecht sta. Het is zo genieten als een ander voor je kookt. Even niet nadenken over de hoeveelheden, ingrediënten of hoe een foto eruit moet zijn. Juist even afstand nemen en de batterij opladen. Mijn hoofd loopt nu over met allerlei ideetjes. Als eerste wilde ik eens zelf pitabroodjes maken om het vakantiegevoel nog even vast te houden. 

Jeetje, wat smaakte de zelfgemaakte pita’s lekker zeg. Veel beter dan die harde schotels uit de supermarkt. In Griekenland zijn de broodjes zachter en die rol je op in plaats van opensnijden en vullen. Daarbij worden ze niet gebakken of verwarmd in de oven maar op houtskool. Tja, dat is een beetje lastig bij mij thuis. Ik besloot de pitabroodjes te bakken in de grill pan.

Wauw, het resultaat is te gek. De Griekse pitabroodjes lijken een beetje op flat brood. Heerlijk om te gebruiken als dip bij tzatziki of te beleggen met je favoriete topping.

Nooit geweten dat je met slechts 4 ingrediënten zelf pitabroodjes maakt. Het recept voor zelf pita’s maken is echt heel simpel. De volgende keer maak ik meer deeg en bewaar ik de balletjes in de vriezer.

Een waarschuwing vooraf je wilt nooit meer kant en klare pita broodjes als je deze zelfgemaakte pita's hebt gemaakt.

Zelf pitabroodjes maken

voor 8 stuks

  • 1 zakje droge gist
  • 250 ml warm water (niet kokend)
  • 400 gram bloem + extra
  • 2 theelepels zout

Hoe kun je zelf pitabroodjes maken:

  1. Meng het gist met het water en laat even staan. Zodra er bubbels op het water verschijnt is de gist klaar voor gebruik. Meng de bloem met het zout en voeg het water met gist toe. Kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan bloem toe en bij een droog deeg voeg je nog een beetje water toe.
  2. Leg de deegbal in een ingevette kom met olie. Zo blijft het deeg niet aan de kom plakken. Dek af met een vochtige theedoek. Zet minimaal een uurtje weg om te laten rijzen.
  3. Haal het deeg uit de kom. Bestuif je werkblad met bloem en kneed het deeg nog even door. Verdeel in 8 gelijke ballen. Rol uit tot een ronde plak van circa 15 cm. Het is geen pizza, dus maak de plak niet te dun.
  4. Zorg dat de koekenpan, grill pan of gietijzeren pan goed heet is. Leg een pita (zonder olie) in de pan en draai om zodra het deeg op bolt en bak bruin aan de andere zijde.
  5. Houd de pita warm in een theedoek en bak de rest.

Zelf pitabroodjes maken met slechts 4 ingrediënten. De lekkerste Griekse pita broodjes maak je vanaf nu zelf.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf pitabroodjes maken met slechts 4 ingrediënten. De lekkerste Griekse pita broodjes maak je vanaf nu zelf.

Een waarschuwing vooraf je wilt noooit meer kant en klare pita broodjes als je deze zelfgemaakte pita's hebt gemaakt.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Diner Tags: griekse recepten, pita, pitabroodjes, zelf brood maken, zelf brood maken recepten, zelf maken, zelf maken recept

Lees Interacties

Reacties

  1. Charlotte zegt

    mei 12, 2017 om 1:37 pm

    Wat geweldig leuk om ze eens zelf te kunnen maken!

    Beantwoorden
  2. Ria zegt

    mei 13, 2017 om 9:47 am

    Wat geweldig recept ga zeker maken

    Beantwoorden
  3. Jiska zegt

    mei 13, 2017 om 12:38 pm

    Hi Lin, klopt dat wel 2 theelepels zout? dat lijkt mij zoveel?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 15, 2017 om 9:38 am

      Hi Jiska, je kunt ook 1 theelepel doen en mocht je het dan te flauw vinden dan doe je er een volgende keer nog een theelepel bij. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Adinda zegt

        november 17, 2020 om 12:35 am

        Heerlijke broodjes he ik maak ze ook altijd zelf! Leuke tip om een x te proberen; een eetlepel (of iets meer) honing erbij! Dan is die helemaal perfect! ??

        Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 17, 2017 om 1:36 pm

      Hi Jiska, ik probeer het nogmaals. Ik hoor het graag. Gr. Linda

      Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 17, 2017 om 10:00 am

      En hoe smaakte ze uiteindelijk met minder zout? Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Jiska zegt

    mei 20, 2017 om 1:48 pm

    Dank je wel Linda! Ze waren nu al heerlijk, terwijl ik halverwege het rijzen dacht: oeps het zout vergeten. Toch nog 1 tl toegevoegd en dat vond ik voldoende. Maar ik ben minder zout gewend. Dit recept is een blijvertje, super lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 22, 2017 om 9:30 am

      Hi Jiska, goed om te horen!

      Beantwoorden
  5. Martijn zegt

    augustus 16, 2017 om 1:04 pm

    Ze waren lekker, alleen bij mij waren ze niet zoals op de foto. Meer hard zoals Pita Shoarma, vandaag ga ik nieuwe poging doen!

    Beantwoorden
    • Monica zegt

      juli 23, 2019 om 1:34 pm

      Misschien het vuur onder de pan te hoog?

      Beantwoorden
  6. Bas zegt

    september 16, 2017 om 6:36 am

    Geweldig!
    Zijn ze ook koolhydraatarm?

    Beantwoorden
  7. Hanne zegt

    mei 25, 2019 om 8:03 am

    Hoi Linda,
    Bij welke stap k7n je het deeg het beste invriezen?
    Groetjes, Hanne

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 25, 2019 om 10:07 am

      Hi Hanne, bij stap 3 nadat je er balletjes van hebt gemaakt.

      Beantwoorden
  8. Monica zegt

    juli 23, 2019 om 1:33 pm

    Super recept. En de pita’s… niet te versmaden zo lekker. Ik heb 1 theelepel zout erin gedaan en dat was voor mij prima. Heb het recept in m’n boek gedaan, de volgende keer wordt een dubbele portie.
    Oh kunnen ze trouwens in de vriezer (als ze dat halen…. hihi)
    Bedankt voor dit recept. Groeten Monica

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 12, 2019 om 11:06 am

      Hi Monica, de balletjes deeg kunnen inderdaad in de vriezer. DAarna bak je ze na het ontdooien af. Leuk om te horen dat het zo goed is bevallen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  9. Iris zegt

    augustus 15, 2019 om 7:42 pm

    Vandaag deze pita’s gemaakt. Niet normaal zo lekker. Precies zoals je ze op vakantie krijgt. Lekker zacht!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 20, 2019 om 10:12 am

      Goed om te horen Iris!

      Beantwoorden
  10. Joyce zegt

    september 12, 2020 om 6:55 am

    Hoi Linda
    Kunnen ze ook gemaakt worden met een volkoren meel?
    Groetjes Joyce

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 14, 2020 om 3:09 pm

      Hi Joye, ik heb dit nog niet geprobeerd dus kan er helaas niet over oordelen.

      Beantwoorden
      • Joyce zegt

        september 14, 2020 om 4:20 pm

        Dan ga ik dit binnenkort gewoon proberen ?

        Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl