Havermout met mango en walnoot
Hoe ziet jouw dagelijkse ontbijt eruit? Een boterham, crackers of een bakje yoghurt met muesli? Mijn favoriet is havermoutpap. Lekker met plantaardige melk (haverdrank, soja- amandelmelk) en fruit met noten en zaden. Een echte traktatie op de vroege ochtend.
Steeds meer mensen maken de overstap naar een havermout ontbijt. Waarom dan? Havermout zit boordevol vezels en die zorgen voor een verzadigd gevoel. Door de langzame verbranding, geeft het constant energie af aan je lijf. Het voordeel is dat je geen energiedip meer hebt aan het einde van de ochtend of een hongerkap aanval. Wel zo handig, zeker als je een drukke dag voor de boeg hebt.
Probeer het eens uit en kijk wat het met je lijf doet. Om te starten, geef ik je één van mijn favoriete havermout recepten. De combinatie van de zoete mango met walnoot is een heerlijke verwennerij.
Havermout met mango en walnoot
Ingrediënten
- 200 ml amandelmelk
- 3 eetlepels (biologische) havermout
- 1/2 mango
- 1 eetlepel lijnzaad
- handje grof gehakte walnoten
Eventueel
- honing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje
- Voeg de havermout toe en laat zachtjes koken tot het de gewenste dikte heeft
- Schil de mango en snijd de vrucht vlak langs de pit in de lengte door. Doe dit aan beide kanten en snijd in kleine blokjes.
- Voeg de mango toe aan de havermout en verwarm kort mee
- Schenk in een kom, strooi de walnoten & lijnzaad erover
- Voeg eventueel een beetje honing toe als het niet zoet genoeg is voor je
Linda’s Tips
- Tip: de andere helft van de mango kan je goed bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Lekker voor de volgende dag.