• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Havermout met appel

maart 12, 2014 door Linda 2 Reacties

Ok, dat ik gek ben op havermout is duidelijk. Ik heb inmiddels steeds meer vrienden en familie “bekeerd”. Ik maak het graag met mango of (diepvries) aardbei. Misschien niet zo voor de hand liggend fruit. Vandaar vandaag een super lekker en simpel ontbijt van havermout met appel.

Een appeltje heb je waarschijnlijk altijd wel in huis, dus makkelijk toe te passen. Kijk eens in je kasten welke noten en zaden je kan vinden en voeg dit toe. Nu kies ik voor gedroogd fruit, lijnzaad en amandelen en als extra aroma een flinke snuf kaneel.

Lijnzaad gebruik ik al jaren omdat het goed is voor de spijsvertering. Alleen is dit zaadje veel meer dan dat, ook heb ik dat nooit geweten. In lijnzaad zit omega 3, dat behoort tot de onverzadigde vetzuren en met name die variant krijgen wij allemaal te weinig binnen. Strooi gerust, elke dag een eetlepel lijnzaad over je havermout, yoghurt of salade.

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

  • 200 ml amandelmelk of een andere plantaardige melk
  • 3 eetlepels (biologische) havermout
  • 1/2 appel
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel gedroogd fruit
  • klein handje grof gehakte amandelen
  • eventueel: kaneel

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje
  2. Voeg de havermout toe en laat zachtjes koken tot het de gewenste dikte heeft
  3. Schil de appel en snijd  in kleine blokjes.
  4. Voeg de appel toe aan de havermout en verwarm kort mee
  5. Schenk in een kom, strooi het gedroogde fruit, de amandelen & lijnzaad erover en bestrooi met een flinke snuf kaneel

Tip: de andere helft van de appel bewaar ik altijd in de koelkast.

Tip: gebruik niet te veel rozijnen, want ze bevatten van nature vrij veel suikers.

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, ONTBIJT Tags: Amandelen, amandelmelk, appel, Gedroogd fruit, havermout, havermout ontbijt, havermout ontbijt recept, havermout pap, havermout recepten, kaneel, lijnzaad

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone zegt

    maart 14, 2014 om 7:42 am

    Ik eet bijna elke ochtend havermout met amandelmelk of soms een andere notenmelk. Ik bak de appeltjes altijd eerst even in het pannetje met wat kaneel. Ook erg lekker!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 14, 2014 om 8:32 am

      He Simone, daar heb ik nu nog nooit aan gedacht om de appel even te bakken. Goede tip, ga ik ook eens uitproberen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.