Havermout met appel

Ok, dat ik gek ben op havermout is duidelijk. Ik heb inmiddels steeds meer vrienden en familie “bekeerd”. Ik maak het graag met mango of (diepvries) aardbei. Misschien niet zo voor de hand liggend fruit. Vandaar vandaag een super lekker en simpel ontbijt van havermout met appel.

Een appeltje heb je waarschijnlijk altijd wel in huis, dus makkelijk toe te passen. Kijk eens in je kasten welke noten en zaden je kan vinden en voeg dit toe. Nu kies ik voor gedroogd fruit, lijnzaad en amandelen en als extra aroma een flinke snuf kaneel.

Lijnzaad gebruik ik al jaren omdat het goed is voor de spijsvertering. Alleen is dit zaadje veel meer dan dat, ook heb ik dat nooit geweten. In lijnzaad zit omega 3, dat behoort tot de onverzadigde vetzuren en met name die variant krijgen wij allemaal te weinig binnen. Strooi gerust, elke dag een eetlepel lijnzaad over je havermout, yoghurt of salade.

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

  • 200 ml amandelmelk of een andere plantaardige melk
  • 3 eetlepels (biologische) havermout
  • 1/2 appel
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel gedroogd fruit
  • klein handje grof gehakte amandelen
  • eventueel: kaneel

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje
  2. Voeg de havermout toe en laat zachtjes koken tot het de gewenste dikte heeft
  3. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  4. Voeg de appel toe aan de havermout en verwarm kort mee
  5. Schenk in een kom, strooi het gedroogde fruit, de amandelen & lijnzaad erover en bestrooi met een flinke snuf kaneel

Tip: de andere helft van de appel bewaar ik altijd in de koelkast.

Tip: gebruik niet te veel rozijnen, want ze bevatten van nature vrij veel suikers.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.