5x healthy snacks van Feelgoodbyfood

Vandaag staat er een andere foodblogger in de spotlight. Je bent haar vast al eens tegen gekomen op mijn Facebook account: Chantal van Feelgoodbyfood. Ik heb al een paar keer een recept van haar gedeeld. En kijk eens op haar Instagram account. Die foto’s zien er allemaal geweldig uit. Zij verrast jullie met een aantal gezonde tussendoortjes.

Speciaal voor Linda deel ik mijn 5 favoriete healthy snacks van Feelgoodbyfood. Ik maak elke week wel een gezonde cake of ander tussendoortje. Zondag is hier de perfecte dag voor, vooral nu het weer herfst wordt. Regenachtige dagen vragen om lekker te bakken.

Ik heb altijd wel een gezonde snack in huis. Wanneer ik zin heb in ‘iets lekkers’, en dat heb ik vaak, kan ik naar iets gezonds grijpen. Ook vind ik het erg leuk om mijn visite iets homemade en tegelijkertijd gezonds te geven bij de thee. Ook een beetje om anderen te laten zien en proeven dat gezond en puur eten, zonder suiker, heel lekker is:)

Door zelf je gezonde tussendoortjes te maken weet je precies wat er in zit en eet je geen verborgen suikers of e-nummers. De meeste tussendoortjes zijn zelfs ideaal om mee te ontbijten.

1. Choco bananenbrood

De chocolade bananenbrood staat in de top 5 van de meest bekeken recepten op feelgoodbyfood, en terecht. Ik vind bananenbrood heerlijk en ben echt gek op chocola, een perfecte combi dus!

healthy snack choco bananenbrood

2. Chocolat chip coockies

Je kent ze wel, de bekende chocolat chip cookies. Dit zijn echt mijn lievelingskoeken! Vroeger at ik zonder moeite zo een heel pak achter elkaar op. Nu maak ik ze lekker zelf. Het verschil is dat ik na 1 grote, zelfgemaakte chocola chip koek vol zit en niet blijf dooreten. En o ja, deze koeken zijn ook nog eens glutenvrij!

healthy snack chocolate chip cookies

3. Chocolademuffins

Hebben chocolademuffins een uitleg nodig? Ik ben echt een chocolademonster. Ik hou van chocoladerepen, chocolademousse, chocoladetaart en van de bekende chocolademuffins. Helaas zitten deze altijd vol met suiker. Deze muffins zijn luchtig, bevatten geen geraffineerde suikers en zijn gewoon ontzettend lekker.

healthy snack chocolade muffins

4. Glutenvrije avocado brownies

Chocoladebrownies! Eigenlijk hetzelfde verhaal als de muffins. Chocolade brownies is echt mijn ultieme comfort snack, vooral nu het weer herfst wordt. Dan wil je toch niets liever dan lekker met een dekentje op de bank zitten, grote kop thee en een stuk chocolade brownie! Met deze gezonde brownie kun je dat gewoon af en toe doen. Inderdaad, deze brownies zijn gezond! Tenminste, als je gewoon netjes 1 stuk neemt.

Door de avocado in de brownie, worden de brownies lekker smeuïg en de dadels maken de brownies zoet en sticky.

healthy snack brownie

5. Amandel-havermuffins

Deze muffins, gemaakt van havermout en amandelmeel kun je eten als snack, maar kunnen ook prima door voor een ontbijtje. De combinatie van havermout en amandelmeel maken de muffins zoet en voedzaam!

healthy snack amandel haver muffins

Geniet van healthy snacken!

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.