• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Garnalensalade met Aziatische twist

mei 24, 2014 door Linda Reageer

Manlief is gek op garnalen pellen en ouderwetse garnalencocktails. Hij kon zijn lol niet op toen ik via een PR bureau een prachtige #foodybox vol lekkere goodies kreeg. Zo ook gepelde en ongepelde garnalen van het Nederlandse Visbureau. Als kind pelde hij met zijn vader en broertje regelmatig een kilo’tje garnalen weg. De traditie wordt hier voortgezet met onze kinderen. De jongste begrijpt het nog niet, kijkt naar de garnalen en vraagt:”leven ze nog papa?” De oudste heeft de techniek inmiddels aardig onder de knie, maar heeft geen zin dit keer. Ja, gepelde garnalen snoepen dat is wel interessant.

De Hollandse garnalen zijn gepeld zijn, wat nu? Echt niet dat ik er zo’n garnalen cocktail met whisky saus van maak, grhh. Ik ben op zoek naar een lichte, frisse en ook pittige salade. Een quickscan van mijn koelkast en groente- en fruitvoorraad levert een garnalensalade met Aziatische twist op. Avocado met garnalen past perfect. De salade krijgt een fijn zoetje door de mango. En voor een beetje pit voeg ik rode ui toe en de wasabi mayonaise maakt het helemaal af.

Het verbaast je misschien dat ik gewoon mayonaise gebruik. Met een klein beetje mayo af en toe is niks mis. De basis ingrediënten zijn namelijk prima: olie, eigeel, mosterd, azijn of citroensap en peper en zout. Koop een mayo die zo puur mogelijk is en het liefst zonder suiker. Ik kies voor een biologische variant zonder extra onnodige toevoegingen.

Eet je mooi met deze salade want de mango en avocado zijn goed voor je haar en huid! Maak je niet druk om de calorieën. Voed je lijf met goede ingrediënten.

Wat heb je nodig voor 4 personen (voorgerecht):

  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander + garnering
  • 1 ons gepelde Hollandse garnalen of 350 ongepelde garnalen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • mespunt wasabi (naar smaak)
  • 150 gemengde bladsla

Hoe maak je het klaar:

  1. Zet een kleine koekenpan op het vuur en rooster het sesamzaad en laat even afkoelen.
  2. Snijd de mango, avocado en rode ui in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg de koriander en garnalen er aan toe.
  3. Voeg de wasabi toe aan de mayonaise in een kommetje. Proef of dit goed op smaak is en roer door de garnalensalade.
  4. Pak een mooi bord, leg een handje sla erop en vervolgens de garnalensalade. Strooi de sesamzaadjes erover.

Tip: ben je geen liefhebber van garnalen, dan kan je die vervangen door gerookte kip.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Diner, Kerst, Pasen Tags: foodybox, voorgerecht, zomer

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Griekse bowl met kip Griekse bowl met kip

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl