5 uit 1 beoordeling

Garnalensalade met Aziatische twist

Manlief is gek op garnalen pellen en ouderwetse garnalencocktails. Hij kon zijn lol niet op toen ik via een PR bureau een prachtige #foodybox vol lekkere goodies kreeg. Zo ook gepelde en ongepelde garnalen van het Nederlandse Visbureau. Als kind pelde hij met zijn vader en broertje regelmatig een kilo’tje garnalen weg. De traditie wordt hier voortgezet met onze kinderen. De jongste begrijpt het nog niet, kijkt naar de garnalen en vraagt:”leven ze nog papa?” De oudste heeft de techniek inmiddels aardig onder de knie, maar heeft geen zin dit keer. Ja, gepelde garnalen snoepen dat is wel interessant.

De Hollandse garnalen zijn gepeld zijn, wat nu? Echt niet dat ik er zo’n garnalen cocktail met whisky saus van maak, grhh. Ik ben op zoek naar een lichte, frisse en ook pittige salade. Een quickscan van mijn koelkast en groente- en fruitvoorraad levert een garnalensalade met Aziatische twist op. Avocado met garnalen past perfect. De salade krijgt een fijn zoetje door de mango. En voor een beetje pit voeg ik rode ui toe en de wasabi mayonaise maakt het helemaal af.

Het verbaast je misschien dat ik gewoon mayonaise gebruik. Met een klein beetje mayo af en toe is niks mis. De basis ingrediënten zijn namelijk prima: olie, eigeel, mosterd, azijn of citroensap en peper en zout. Koop een mayo die zo puur mogelijk is en het liefst zonder suiker. Ik kies voor een biologische variant zonder extra onnodige toevoegingen.

Eet je mooi met deze salade want de mango en avocado zijn goed voor je haar en huid! Maak je niet druk om de calorieën. Voed je lijf met goede ingrediënten.

Garnalensalade met Aziatische twist

Ingrediënten

4 personen
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander + garnering
  • 1 ons gepelde Hollandse garnalen of 350 ongepelde garnalen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • mespunt wasabi naar smaak
  • 150 gemengde bladsla

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zet een kleine koekenpan op het vuur en rooster het sesamzaad en laat even afkoelen.
  • Snijd de mango, avocado en rode ui in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg de koriander en garnalen er aan toe.
  • Voeg de wasabi toe aan de mayonaise in een kommetje. Proef of dit goed op smaak is en roer door de garnalensalade.
  • Pak een mooi bord, leg een handje sla erop en vervolgens de garnalensalade. Strooi de sesamzaadjes erover.

Linda’s Tips

  • Tip: ben je geen liefhebber van garnalen, dan kan je die vervangen door gerookte kip.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.