Nog geen beoordelingen

Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst

Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst. Een ontzettend makkelijk en snel recept. Het is een lichte avondmaaltijd, ideaal om te maken voordat je bijvoorbeeld gaat sporten.

Dit koolhydraatarme recept heb ik twee keer gemaakt. Bij een gerecht met slechts een handjevol ingrediënten, wil ik zeker weten dat het gerecht smaakvol is. Het geheime ingrediënt is een scheutje sojasaus. Dit smaakt fantastisch bij de kastanje champignons en pimpt de maaltijd direct op.

Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst wokken

Voor de snelheid zet je twee pannen tegelijk op het vuur. Een koekenpan voor de bloemkoolrijst en een wok of hapjespan voor de rest van de ingrediënten. Je kunt ook 1 pan gebruiken en de bloemkoolrijst wokken en dan alle ingredienten één voor één bereiden. Kijk wat bij je past.

In de bereiding van de vegetarische wokschotel zie je vegetarische balletjes staan naar keuze. Inmiddels heb ik meerdere merken geprobeerd, waarvan sommige zonder succes. De falafel balletjes van Boon of de vega balletjes van het eigen merk van de AH zijn hier goedgekeurd.

Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst

Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 350 gram vegetarische balletjes naar keuze
  • olie om in te bakken
  • 400 gram diepvries bloemkoolrijst
  • 500 gram kastanje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram spinazie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • snufje peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Roerbak de bloemkoolrijst 7 minuten op een middelmatig vuur in een koekenpan met een scheutje olie.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en roerbak de balletjes gaar en goudbruin.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Haal de balletjes uit de wok en gebruik de pan om de champignons 3-4 minuten te bakken (dit mag zonder olie). Voeg de knoflook toe. Hak ondertussen de spinazie en voeg in delen toe en laat de spinazie al omscheppend slinken.
  • Voeg de gebakken bloemkoolrijst en balletjes toe aan de wok. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met de sojasaus en een snufje peper en zout.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst

Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.