Pasta carbonara op de camping

Afgelopen weekend ben ik terug gekomen van onze vakantie in Italië. En nu zit ik weer achter mijn pc, terwijl de wasmachine overuren draait. In mijn hoofd spoken allerlei verhalen die ik zo snel mogelijk op papier wil zetten. Alleen ben ik er nog niet helemaal bij. De overgang is nog een beetje te groot. Om nog een beetje in vakantiesferen te blijven, deel ik eerst maar eens mijnpasta carbonara. Door mijn serie van koken op de camping, ben ik bij andere campinggasten eens in de pan gaan kijken. Ja, ook op vakantie blijf ik bezig met eten. Het is niet voor niks mijn grote hobby.

Zo ben her en der eens gaan vragen wat er zoal op tafel komt. Een pasta of een salade wordt vaak genoemd, naast barbecueën of even snel een pizza scoren. De ouders van een vriendin van mijn dochter zijn fan van een pasta carbonara. Soms zijn de ideetjes zo simpel.

Manlief is onze verse pasta maker Koning. Ja, wij zijn de enige Nederlanders die de pastamachine meenemen op vakantie. Koop gewoon verse pasta in de supermarkt. Het voordeel is dat deze pasta binnen 2-4 minuten klaar is. Ideaal voor op de camping als je het mij vraagt.

Om het gebrek aan groente te compenseren, maak je er gewoon een groene salade bij of leg wat rauwkost op een bord. Het is immers vakantie en dan doe ik niet te moeilijk.

pasta carbonara voor op de camping

Pasta carbonara op de camping

Recept voor 4 personen:

  • 400 gram verse pasta (eigenlijk hoort de carbonara met spaghetti)
  • zout
  • 1 flinke ui
  • optioneel 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 200 – 250 gram spekjes
  • 2 eieren
  • 150 gram vers geraspte Parmezaans kaas / Pecorino
  • (vers gemalen) zwarte peper

Stappen om pasta carbonara op de camping te maken:

  1. Zet de grootste pan op het vuur, vul met water en breng deze aan de kook. Zet de deksel op de pan en voeg het zout pas toe als het water kookt. Dit bevordert het kookproces.
  2. Snijd de ui in stukjes. Zet de skottelpan aan. Verwarm een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en de spekjes. Heb je knoflook op voorraad? Snijd dan 2 teentjes fijn en voeg toe aan de pan.
  3. Meng ondertussen de eieren met de kaas.
  4. Nu komt het belangrijkste onderdeel. Giet de pasta af. Zorg dat niet al het kookvocht is uitgelekt want een beetje vocht doet wonderen. Voeg de pasta toe aan het ui spekmengsel. Houd de skottel op medium vuur en voeg dan het ei kaasmengsel toe en roersnel door elkaar. De eieren stollen door de hitte van de pasta. Breng op smaak met een beetje peper.

Kijkje in mijn levenDownload nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.Download button

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.