Over sommige recepten twijfel ik jaren of ik dit wel online zal plaatsen. Deze snelle macaroni zonder pakjes en zakjes is hier een goed voorbeeld van. Het recept is zo makkelijk en simpel dat ik mij afvraag of jullie hier wel op zitten te wachten.
Dit gerecht staat zeker een per twee weken bij ons op het menu. Met mijn blog wil ik de doordeweekse maaltijd lekker en makkelijk te maken en daar past dit recept voor zelf macaroni maken uitstekend bij. Dus ik laat jullie zien hoe ik dit receptje maak.
Als ik even niet meer weet wat ik moet koken, koop ik een zak wokgroente en gehakt. De rest van de ingrediënten heb ik standaard op voorraad. Het hele gezin smult van de zelfgemaakte macaroni en het gerecht staat snel op tafel.
Snelle macaroni zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten
- 300 gram macaroni
- 250 gram gehakt
- 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden voor gehakt (Euroma)
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 gram Italiaanse wokgroente
- scheutje ketjap (optioneel)
- geraspte kaas (optioneel)
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoe maak je snelle macaroni zonder pakjes en zakjes?
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.
- Rul het gehakt gaar in een droge koekenpan. Voeg de kruiden toe. Bak een minuutje, voeg de tomatenpuree toe en laat 3 minuten gaar worden.
- Voeg als laatste de groente toe en roerbak 5 minuten.
- Meng de gekookte macaroni met het gehakt groente mengsel. Breng eventueel op smaak met een snufje zout en peper. Giet eventueel nog een scheutje ketjap over de macaroni en strooi er een handje geraspte kaas over. Ik serveer er vaak nog rauwkost en een groene salade bij.
Linda’s Tips
- Tip: mijn keukenlade ligt vol met kruiden van Euroma. De kruidenmelanges zijn 100% puur, natuurlijk, zoutloos en vol van smaak.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie