10x snelle en gezonde recepten

Na een drukke werkdag heb je vaak geen zin meer om lang in de keuken te staan. Dat hoeft ook niet want deze 10 snelle en gezonde recepten zet je in een handomdraai op tafel. De meeste maaltijden zijn binnen 20 minuten klaar. Ideaal voor de doordeweekse avonden.

Voor de ingrediënten hoef je ook niet moeilijk te doen, want alle producten zijn makkelijk te verkrijgen bij de supermarkt. Ik ben nu eenmaal dol op groente en dat is te zien aan de recepten met vaak minimaal twee soorten groente. Dit zorgt juist voor extra smaak aan een gerecht. Welke snelle en gezonde maaltijd ga jij eens uitproberen?

Klik op de titel om bij het recept te komen.

10x snelle en gezonde recepten

1. Rijst met kip en groente

Dit recept is van goede vriendin M. Binnen 15 minuten staat deze gezonde maaltijd op tafel met twee soorten groente.

Snelle rijstmaaltijd met kip en groente

2. Kikkererwten curry

De kikkererwten curry is snel en voedzaam, wat wil je nog meer? Het is ook nog eens een vegetarisch recept en je zult het vlees niet missen.

Kikkererwten curry

3. Slank roerbak gerecht met biefstuk

Een roerbak gerecht met 4 soorten groente en gemarineerde biefstuk. Een snelle maaltijd want na een kwartiertje kun je aanvullen op dit bord vol groente.

Slank roerbak recept met biefstuk en vier soorten groente

4. Eenpans pasta met courgette

Eenpans gerechten zijn fijn. Wist je dat je een eenpans pasta kan maken door alle ingrediënten ongekookt in de pan te stoppen? De variant met courgette, doperwten en kastanje champignons is favoriet en binnen 20 minuten klaar.

eenpans spaghetti met courgette

5. Pita broodjes met groente en biefstuk

Dit is mijn “escape maaltijd”. Terwijl het gezin op vrijdag aan een vette hap of diepvries pizza zit, maak ik zonder enige moeite pita broodjes met verschillende soorten groente en biefstuk reepjes.

pita broodjes met biefstuk reepjes en groente

6. Rucola stamppot met gerookte kip

Het fijne aan deze stamppot is dat je alle voorbereidingen doet, terwijl de aardappelen koken.

rucola stamppot met gerookte kip

7. Bruine bonen schotel met rijst

Een voedzaam maaltje dat je makkelijk maakt en snel op tafel zet met bonen, prei en kastanje champignons.

bruine bonen schotel

8. Pasta met romige advocadosaus

Voor deze pasta geldt dat je de saus maakt, terwijl de pasta kookt. Dit is een tip van lezers Inez die dit recept maakt als ze in een hurry is.

pasta met romige avocadosaus

9. Gebakken noedels met groente en kip

De dikke noedels zijn favoriet bij kinderen. Qua groente kun je helemaal los gaan. Wortel, taugé, broccoli, peultjes of gewoon een zak kant en klare wokgroente. Kijk wat bij je past. Check je koelkast op restjes groente en gooi dit in de pan.

Gebakken noedels met kip, courgette en champignons

10. Broodje pulled salmon

Als laatste in het rijtje van snelle en gezonde recepten mag dit broodje niet ontbrekend. Een bol pulled salmon is ideaal voor de vrijdagavond. De warm gerookte zalm koop je kant en klaar bij de supermarkt. Vervolgens vul je het broodje met rucola, avocado en wasabi mayonaise.

broodje pulled salmon

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.