• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gezonde havermout muffins met chocolade en sinaasappel

augustus 9, 2014 door Linda 5 Reacties

Gek op muffins, maar op zoek naar een gezondere variant? Deze muffin bevat geen toegevoegde suiker, geen meel maar havermout, fruit en een portie goede vetten. Na het succes van de gezonde havermoutmuffins met vijgen, heb ik een nieuwe variant bedacht. Stiekem vind ik deze muffin veel lekkerder. Zou dit door de chocolade, walnoten en sinaasappel komen?

Gezonder eten valt of staat met een goed gevulde vriezer, koel- & voorraadkast. Het ideale aan muffins is dat ze ingevroren kunnen worden. Zo heb je altijd iets lekkers in huis voor onverwachte visite of als je zin hebt om te snaaien. Neem ze gerust mee naar kantoor voor een eigen traktatie bij de verjaardag van een collega. Zo hoef je niet met een appel tussen de slagroompunten te zitten. Geniet er lekker van.

Gezonde havermoutmuffin met chocolade 2

 

Wat heb je nodig voor 10 stuks:

  • 150 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 geraspte appel zonder schil
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
  • 2 eieren
  • 40 gram pure chocolade min 70% cacao
  • flink handje ongezouten walnoten
  • snufje zout
  • 1 theelepel koekkruiden of kaneel
  • extra nodig: siliconen muffinvorm of papieren vormpjes

Hoe maak je het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Prak de banaan fijn met een vork. Doe de banaan in een kom samen met de havermout, appel, bakpoeder, amandelmelk, geraspte sinaasappelschil en eieren. Meng tot een homogene een massa.
  3. Hak de pure chocolade en walnoten in stukjes en meng deze door het beslag.
  4. Voeg een snufje zout toe en de koekkruiden of kaneel.
  5. Verdeel het beslag over de vormen. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven.

Tip: het fijne aan havermout is dat het zogenaamde complexe koolhydraten bevat. Je lijf moet harder en langer werken om deze koolhydraten te verwerken. Het voordeel is dat er zo een continue aanvoer van energie aan je lijf wordt gegeven.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+ 

Categorie: Snack Tags: bakrecepten, gezond, havermout, havermout recept, tussendoortje

Lees Interacties

Reacties

  1. Wendy Keizer zegt

    augustus 12, 2014 om 4:18 pm

    Ik heb ze gemaakt met hazelnoten. Smaak was lekker, maar ze plakken zo aan het papiertje vast. Zonde. Is dat bij jou ook zo?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 14, 2014 om 4:09 pm

      Ik gebruik vaak een siliconen vorm mat die ik bij de Xenos koop. Vervolgens doe ik de papieren vormpjes er voor de gezelligheid omheen. Ik heb er dus te weinig ervaring mee. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Brigitte Mars zegt

    april 8, 2015 om 12:47 pm

    Zou je dit beslag ook in een gewone cakevorm kunnen doen ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 8, 2015 om 8:35 pm

      Natuurlijk, alleen baktijd is wel langer en waarschijnlijk heb je meer beslag nodig. Aangezien ik dit nog gedaan heb, kan ik je hier ook niet in adviseren.

      Beantwoorden
  3. Sabine zegt

    september 9, 2015 om 8:51 pm

    Wat zijn ze heerlijk!

    Hoe kan ik ze het beste bewaren? In een blikken koektrommel, luchtdicht op kamertemperatuur of toch beter in de koelkast? En hoe lang kun je ze bewaren?

    Sabine

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl