Nieuw: de Allerhande Box

Sponsored. Yes, er is een nieuwe maaltijdbox op de markt: de Allerhande Box. Is de markt van foodboxen niet verzadigd? Wat is er nu zo bijzonder aan deze box? Ik probeerde een Allerhande Box uit.

De Allerhande, ik ben er dol op. De afgelopen jaren heb ik een verschuiving waargenomen naar steeds gezondere recepten met veel groente en oog voor ontwikkelingen zoals quinoa of speltmeel. Elke maand kijk ik weer uit naar de nieuwe editie en ben ik benieuwd naar de recepten. Voor als jullie denken dat ik iedere dag een 3 gangen sterrenmenu serveer, dan heb je dat mis. Ok, ik besteed meer aandacht aan de maaltijd dan een gemiddelde Nederlander. Maar uitpakken doe ik in het weekend.

Allerhande box

Om het mezelf makkelijker te maken, werk ik sinds kort met een eetplanning. Ieders agenda wordt erbij gepakt. Ja ook die van de kids. Je moest eens weten hoe druk het is met sportactiviteiten, speelafspraken en kinderfeestjes. En vervolgens “mag” ik weer bedenken wat er op het menu staat. Met de blog ernaast is dat soms best een opgave. Dan heb ik even geen zin om hier over na te denken. Het thuisfront komt standaard met poffertjes, pannenkoeken en pizza. Nou van die receptsuggesties word ik niet warm.

Bij de supermarkt neem ik graag van die receptkaartjes mee. En de Allerhande pak ik er regelmatig bij voor de inspiratie voor makkelijke, snelle en lekkere recepten voor doordeweeks. En nu is er zelfs een Allerhande Box. Wat een uitvinding! De eerste supermarkt keten die nu ook de markt van de maaltijdboxen betreed. Lekker makkelijk! De box bestel je tegelijk met alle (grote) boodschappen, al kun je ook alleen de box bestellen.

allerhande box

Vier jaar lang hebben wij onze dagelijkse boodschappen thuis laten bezorgen. Onze kinderen zaten nog in de luiers. Door de zorgfase werd ‘s avonds vrij standaard gekookt. Wat had ik toen graag gebruik gemaakt van de Allerhande Box. Dit had mij een hoop stress gescheeld.

Hoe werkt de Allerhande Box?
De box bevat 3 maaltijden voor 2 personen (€ 35,-) of 4 personen (€ 49,-). Elke week wisselt het menu met een vlees, kip, vis en of een vegetarische recept. De maaltijden zijn net zoals in de Allerhande makkelijk te maken door de bijgeleverde recepten. Alle ingrediënten zitten in de box, waarbij er vanuit gegaan wordt dat iedereen een bepaalde basisvoorraad in huis heeft zoals olijfolie, peper en zout. De kruiden en sauzen zijn per gerecht verpakt. En heel fijn, de gerechten staan binnen 15 minuten of uiterlijk na een half uurtje op tafel.

allerhande box

De bestelling is eenvoudig via AH, 4 dagen van te voren, op een tijdstip dat jouw het beste uitkomt. De levering is gratis. Het onderscheidende vermogen zit erin dat je ook direct alle andere boodschappen mee kunt bestellen. Aangezien je geen abonnement hoeft af te nemen, beslis je zelf of en wanneer het uitkomt om de Allerhande Box te laten bezorgen.

allerhande box

Mijn indruk?
De doos is goed gevuld met de ingrediënten om een kruidige roti kip met sperziebonen, American burger met coleslaw en een fris romige fusilli met zalmfilet en broccoli te maken. Ok, in verhouding betaal je meer dan in de supermarkt. Maar nu hoef je niet zelf op zoek te gaan naar inspiratie. En ook het ritje naar de supermarkt blijft je bespaard. Bij thuiskomst na een dag werken, haal je alle ingrediënten uit de koelkast en start je het stappenplan om zonder veel gedoe een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ik denk dat de Allerhande Box een handig hulpmiddel is voor drukbezette gezinnen.

Natuurlijk heb ik de box ook uitgebreid getest. Wat heeft de Allerhande Box mij gebracht? Daar kom ik binnenkort in een nieuwe blog bij jullie op terug.

allerhande box

Deze blog is een samenwerking met Albert Heijn. Lees hier mijn disclaimer. Foto Linda: Sieperdepiep

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.