3.1 uit 17 beoordelingen

Vega lasagne uit de pan

Deze vega lasagne uit de pan is en makkelijk en snel om te maken. Het hele gezin smult hiervan. Een paar weken geleden maakte ik dit eenpans gerecht en bedacht dat deze variatie op de lasagne uit de pan met courgette nog niet online staat. Voor deze lasagne heb je geen oven nodig, want de verse lasagne bladen worden direct in de saus gegaard, handig toch?

De saus van deze lasagne zit ook nog eens boordevol groente (ui, kastanje champignons, spinazie en tomaten) en het gehakt vervang je door een vegetarische versie.

Lasagne uit de pan, zonder oven

Vega lasagne uit de pan

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 250 gram kastanje champignons
  • 250 gram vega gehakt naar keuze
  • 300 gram spinazie
  • blik tomaten
  • 1 fles passata naar keuze 690 gram
  • 1 eetlepel Italiaanse gehakt kruiden Euroma
  • snufje chilipoeder
  • snuf zout en peper
  • 250 gram verse lasagne
  • 1 buffel mozzarella
  • optioneel: verse basilicum en een groene salade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm een grote koeken- of hapjespan met een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en knoflook goudbruin. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg het vegetarische gehakt en de champignons toe en bak 3 minuten. Laat vervolgens de spinazie in twee delen slinken in de pan.
  • Voeg het blik tomaten, de fles passata, 1 eetlepel Italiaanse gehakt kruiden, snufje chilipoeder toe aan de pan. Roer goed door elkaar.
  • Snijd de vellen verse lasagne in 4 stukken en verdeel over de saus. Vul het lege blik van de tomaten met water en voeg toe aan de saus. Laat de lasagne 8 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig zodat de bladen niet aan elkaar blijven plakken. Voeg extra water toe als de saus te droog wordt.
  • Snijd de mozzarella in plakken en leg op de saus. Leg de deksel op de pan en laat nog 3 minuten op een laag vuurtje staan, zodat de kaas smelt. Breng de lasagne op smaak met een snufje peper en zout. Serveer er eventueel verse basilicum bij en een groene salade.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Vegetarische lasagne uit de panVegetarische lasagne uit de pan

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.