Weekmenu makkelijke recepten 280

Het weekmenu met makkelijke recepten staat weer klaar. In de eetplanning zijn verwarmende recepten opgenomen. Kijk je even mee?

Wist je dat je alle recepten van dit weekmenu kunt opslaan in een account? Op deze manier hoef je niet iedere keer al je favoriete recepten op te zoeken. Met het hartje dat bij ieder recept staat, kun je het bericht opslaan in jouw favorieten.

Wat eten we vandaag?

We starten de week met een risotto. Het is eigenlijk een risotto voor luie mensen, want je hoeft niet te roeren. De risotto gaart in de oven. Deze week staat de bloemkool in de spotlight. Dinsdag kun je deze groente eens op een andere manier klaarmaken. Woensdag is het tijd voor stoofvlees. Zet dit gerust al begin van de dag op het vuur als je thuis bent of denk eraan om dit op dinsdagavond te doen. Donderdag heb ik weer een bloemkool recept voor je in een ovenschotel. Vrijdag is het tijd om een lekker gebraden kip met friet te eten.

Het weekend start met een bananen crumble als ontbijt en een borrel recept voor de zondag.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 280

Maandag: Champignon risotto uit de oven

Een risotto op een doordeweekse dag, dat is toch niet snel? Weet je wat zo fijn is van dit recept? Je schuift de risotto in de oven, dus je bent niet een half uur aan het roeren. Dit is dus uiteindelijk toch een hele makkelijke maaltijd.

Champignon risotto uit de oven

Dinsdag: Bloemkoolpuree

Vandaag wil ik het eens hebben over bloemkool anders. Persoonlijk ben ik geen fan van gekookte bloemkool. Deze bloemkoolpuree is zo’n lekkere manier om toch bloemkool te eten. Serveer er gekookte aardappelen en vlees (zoals een gehaktbal) naar keuze bij. Echt zalig!

Bloemkoolpuree

Woensdag: Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Dit is het familierecept van mijn schoonmoeder voor stoofvlees met bier en champignons. Ik ben er echt dol op. Regelmatig “bestellen” wij dit gerecht als de hele familie bij ze komt eten.

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Donderdag: Ovenschotel met bloemkool

Yes, daar is de bloemkool weer deze week. Laten we hopen dat deze groente ergens in de aanbieding is 🙂 In deze ovenschotel maak je de bloemkool met Aziatische ingrediënten op smaak. Dit is echt zo lekker en net even anders.

Ovenschotel met bloemkool

Vrijdag: Kip met kruidenboter en groente in een braadzak

Vrijdags wordt er niet gekookt. Schuif een lekker kippetje met kruidenboter de oven in. Serveer met friet uit de airfryer.

Kip met kruidenboter en groente in een braadzak

Zaterdag: Bananen crumble met kwark

De bananen zijn niet aan te slepen bij mij thuis. We zitten op minimaal 2 trossen per week. Als ik een recept met banaan wil maken, zoals in deze crumble, dan leg ik de banaan apart met een briefje erop. Het lekkerste is om een rijpe banaan te gebruiken en anders heeft iemand bij mij thuis deze gele vriend alweer opgegeten.

Bananen crumble met kwark

Zondag: Plukbrood met Parmezaanse kaas

Dit brood maak je met witte bolletjes uit blik. Ja, van hetzelfde merk als de croissantjes heb je ook wit deeg. Dit borrelbrood is zo leuk om te maken en om vervolgens samen van te genieten.

Plukbrood met Parmezaanse kaas

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.