Boerenkoolsalade! Je verwacht het misschien niet, maar boerenkool in een salade is echt harstikke lekker. Vorig jaar kocht ik een kant-en-klare boerenkoolsalade en dit idee is niet meer uit mijn hoofd verdwenen. Ik vroeg mij alleen af hoe de structuur en smaak van de boerenkool zo lekker zacht was. De oplossing is de boerenkool masseren. Rauwe boerenkool heeft harde vezels die je door het kneden verbreekt, waardoor de structuur zachter wordt en de smaak verbetert. Echt probeer het eens uit!
Lunchsalade
Deze winterse lunchsalade maak je wederom voor 2 dagen. Het is zoveel makkelijker om in dezelfde tijd 2 porties te maken. Voor bij de boerenkoolsalade rooster je zoete aardappel in de oven. Mijn tip is om dit klusje even te klaren, terwijl je het avondeten maakt. De blokjes zoete aardappel rooster je 15 minuten in de oven.
In de basis heeft deze boerenkoolsalade 4 ingrediënten. Naast de boerenkool en zoete aardappel hoef je alleen nog geitenkaas en pecannoten in huis te halen. De kaas kun je ook vervangen door feta en naast pecannoten zijn walnoten ook lekker. De olijfolie, zeezout, honing en mosterd kun je uit de voorraad gebruiken.
Op zoek naar nog meer lunchsalades? Bekijk dan een deze recepten voor een salade bij de lunch.
Boerenkoolsalade met zoete aardappel
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram boerenkool
- snuf zeezout
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram geitenkaas
- 30 gram pecannoten
Honing mosterd dressing
- 2 eetlepels goede olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel mosterd (Dijon)
Extra nodig
- Bakpapier
Hoe maak je een boerenkoolsalade?
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een grote kom. Voeg de zoete aardappel toe en 1 eetlepel olijfolie. Hussel goed door elkaar. Leg de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
- Voeg vervolgens de boerenkool toe aan de kom met het zeezout en de olijfolie. Kneed de boerenkool met je handen tot de boerenkool zacht is. Gebruik eventueel plastic handschoentjes of boterhamzakjes om je handen te beschermen.
- Maak de dressing door de olijfolie, mosterd en honing te mengen. Verdeel over twee dressingbakjes.
- Neem twee lekvrije bakken. Verdeel de boerenkool, zoete aardappel, geitenkaas en noten over de bakken. Zet de dressingbakjes erin. Zet de lunchboxen in de koelkast. Hussel de ingrediënten vlak voor het eten pas door elkaar. Op deze manier blijven de salades twee dagen goed.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.