Vandaag staat er een heerlijkeovenschotel met bloemkool voor jullie klaar. De smaakcombinatie is alleen anders dan je misschien gewend bent. Het is geen ovenschotel bloemkool met kaas, maar eentje met een Oosterse twist. Op een of andere manier blijf ik bloemkool combineren met curry. Dit keer een Milde Curry.
In mijn koelkast staat altijd een potje Patak’s (dit is geen samenwerking met het merk en gewoon mijn eigen enthousiaste mening). Dit smaakvolle goedje bevat alleen maar pure ingrediënten. Dus niks mis mee om dit standaard in huis te hebben. En zoals de naam al zegt, is de curry mild en dus niet (te) pittig. De kinderen eten dit zonder problemen mee.
Bloemkool ovenschotel met Oosterse twist
Bloemkool is vrij neutraal van smaak. De milde curry zorgt voor een smaakvolle maaltijd met koriander, paprika, komijn en tomatenpuree. Alleen al door de geur die opstijgt uit de pan wil je deze oosterse ovenschotel met bloemkool en gehakt maken.
Ovenschotel met bloemkool
Recept voor 4 personen:
- 1 kilo aardappelen (ook lekker is zoete aardappel)
- 1 bloemkool
- 3 uien
- olijfolie
- 2 – 3 eetlepels Milde curry (Patak’s )
- 300 gram gehakt
- scheutje melk
- klontje boter
- extra nodig: ovenschaal
Stappen om een ovenschotel met bloemkool te maken:
- Schil de aardappel en kook ze gaar in 10- 15 minuten
- Snijd roosjes van de bloemkool en kook 5 minuten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de uien met olijfolie 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuutje. Voeg dan het gehakt toe en bak bruin.
- Stamp de aardappelen tot puree met de melk en boter.
- Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem met het gehakt uienmengsel. Voeg de bloemkoolroosjes toe en dek af met de aardappelpuree. Zet de bloemkool ovenschotel 20 – 25 minuten in de oven.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.