Nog geen beoordelingen

Ovenschotel met bloemkool

Vandaag staat er een heerlijke ovenschotel met bloemkool voor jullie klaar. De smaakcombinatie is alleen anders dan je misschien gewend bent. Het is geen ovenschotel bloemkool met kaas, maar eentje met een Oosterse twist. Op een of andere manier blijf ik bloemkool combineren met curry. Dit keer een Milde Curry.

In mijn koelkast staat altijd een potje Patak’s (dit is geen samenwerking met het merk en gewoon mijn eigen enthousiaste mening). Dit smaakvolle goedje bevat alleen maar pure ingrediënten. Dus niks mis mee om dit standaard in huis te hebben. En zoals de naam al zegt, is de curry mild en dus niet (te) pittig. De kinderen eten dit zonder problemen mee.

Bloemkool ovenschotel met Oosterse twist

Bloemkool is vrij neutraal van smaak. De milde curry zorgt voor een smaakvolle maaltijd met koriander, paprika, komijn en tomatenpuree. Alleen al door de geur die opstijgt uit de pan wil je deze oosterse ovenschotel met bloemkool en gehakt maken.

ovenschotel met bloemkool, gehakt en milde curry

Ovenschotel met bloemkool

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 kilo aardappelen (ook lekker is zoete aardappel)
  • 1 bloemkool
  • 3 uien
  • olijfolie
  • 2 – 3 eetlepels Milde curry (Patak's)
  • 300 gram gehakt
  • scheutje melk
  • klontje boter

Extra nodig

  • ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil de aardappel en kook ze gaar in 10- 15 minuten
  • Snijd roosjes van de bloemkool en kook 5 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de uien met olijfolie 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuutje. Voeg dan het gehakt toe en bak bruin.
  • Stamp de aardappelen tot puree met de melk en boter.
  • Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem met het gehakt uienmengsel. Voeg de bloemkoolroosjes toe en dek af met de aardappelpuree. Zet de bloemkool ovenschotel 20 – 25 minuten in de oven.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.